Изберете инструмента за установяване на основните изисквания за инструмента

Дори и без професионални умения собственикът на жилища използва електрически инструменти доста често. Закачете рафт, лампа или конзола за телевизор, направете сводест отвор, издърпайте гнездо за изход или включете всеки от тези случаи, имате нужда от специализиран инструмент. И следователно има добър puncher на фермата не е на място, дори и за решаване на тривиални домакински задачи.

"Какво за ударника, когато има тренировка" - заблудата на това мнение

Мнозина смятат, че разполагането на торбичка с електрически удар с функция за отвертка не е задължително да изисква други инструменти. От една страна, изглежда, че всичко е вярно, защото различните работни места могат да се извършват с единична евтина единица. Но това само изглежда така. Въпросът е, че ударно свредлото всъщност не е в състояние да забие дупки в бетона, в най-добрия случай - в силикатна тухла. Причината се крие в механизма - вибрацията на тренировката се дължи на две зъбни колела, чиито зъби, при противоположно движение, създават възвратно-постъпателно движение. Но амплитудата на тремовете е изключително малка, за да бъде ефективна. Следователно, за да се компенсира ниската производителност на удрящия елемент, операторът трябва да приложи налягане до 15 килограма.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента

Ударът работи по съвсем различен принцип. На първо място, трябва да знаете, че има два вида структури - електропневматични и електромагнитни. При първите удари се извършват благодарение на движението на буталото, изтласкано от сгъстен въздух. Инсталиран в такъв инструмент, люлеещият лагер избутва стената на цилиндъра, вътре в който се движи буталото. При транслационното движение налягането се увеличава и главата с дюзата се движи напред. След това идва връщането на лагерния ръб, въздухът става тънък и пневматичният цилиндър дърпа бума обратно. Съответно в електромагнитния механизъм въздействията се извършват, когато потенциалът се промени.

Структурните особености са основният фактор за избор

Гореспоменатите видове механизми се използват в различни видове перфоратори. Има L-образни и тесни прави модели. Първите се основават основно на работата на люлеещия лагер и последните използват силата на магнитното поле между индукционната серпентина и сърцевината, която натиска стрелката за изстрелване. Всеки от тези два формиращи фактора има свои заслуги. Така че L-образната форма обикновено е по-компактна, къса, въпреки че е масивна. Механизмът в такъв перфоратор е разположен перпендикулярно на оста на движение на удара. Правият инструмент от своя страна е удължен и тънък, позволява работа в труднодостъпни места и има определена маневреност. Съответно всички работни единици се поставят надлъжно.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента

Също така, перфораторите варират според захранването, т.е. те са разделени на батерия и мрежа. Съответно те се различават по сила. Професионална, с висока производителност, като правило, работа от мрежата, защото с голямо натоварване на батериите за дълго време не е достатъчно. Но има и акумулатори с висока мощност, а тяхната цена е доста висока благодарение на големия капацитет на батерията и често се препоръчва да се вземе втора за смяна на процеса на работа. Но по-голямата част от акумулаторите работят перфоратори на средни и лесни (домакински) класове. Поради относително ниската консумация на енергия те могат да останат в непрекъснато активен режим за дълго време, което е необходимо за ремонт на апартамента.

Какво влияе върху темпа на работа - малко за енергията и честотата на ударите

По правило малцина хора знаят или дори предполагат такъв показател като енергия, или тя, силата на въздействието. Това обаче е фундаментална характеристика, тъй като зависи от нея, с каква сила ще бъде прогресивното движение на дръжката и съответно такелажа. По този начин енергията на удара на професионалните модели може да достигне 15 джаула, докато средният клас работи в рамките на 7-10 часа. Слаби перфоратори рядко достигат до чакъла сила по-висока от 8 джаула, и като цяло те варират от 4 до 7. По отношение на тренировка с функцията шок, неговите способности, често са не по-голям от 2 джаула, а пробата е слаб само една единица на този параметър.

Количеството енергия на удара в повечето случаи зависи от дълбочината и диаметъра на отвора, който може да продължи инструмента за определен период от време.

Честотата, с която стрелата извършва транслационно движение, от своя страна зависи от механизма на инструмента - от скоростта на двигателя. Като трансфер на движението на въртене в прогресивното се използва редуктор, който не е нищо повече от блок от взаимосвързани зъбни колела. Но в същото време въртенето на дюзата също е задържано, което не играе голяма роля, тъй като в редки случаи е необходимо, основно ударникът е необходим само за изсичане. По-добре е да не вземате устройството с твърде висока честота на удари, тъй като износването на инструмента нараства в дълбоки дупки.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента

Повече трябва да обърнат внимание на силата на закупения модел. Тя се изразява най-често в киловати, а за различните класове може да има определени прагови стойности. Така че, типовете светлина могат да имат от 0,5 до 1 kW, средни от 1 до 1,5 и тежки или, както обикновено, професионални модели - от 1,5 до 2 kW. Изборът трябва да бъде направен въз основа на целта на инструмента. Ако възнамерявате да купите дупки с дълбочина над 10 сантиметра, ще бъде правилно да вземете модел с мощност поне 1 kW, защото в противен случай двигателят може да спре по време на работа чрез заглушаване на дюзата.

Още малко за скоростта на въртене - какво зависи от това

На първо място, перфоратор с висока скорост на въртене на шпиндела може да се окаже много масивен. Тъй като са необходими статор и ротор с намотка от голямо напречно сечение, за да се осигури такова движение с необходимия брой обороти на минута за определен брой завои. Малкият диаметър на проводниците просто не може да издържи на напрежението и да се прегрява с всички последващи последствия до горенето. Трябва обаче да се има предвид, че първоначално производителите на повечето модели осигуряват сравнително малък брой обороти в сравнение с тренировка. Факт е, че когато се избират бетонни стени, въртенето е необходимо само за почистване на канала от прах, който се изхвърля от винтовия вал.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента



Обикновено, за да може да се почисти отворът своевременно от раздробяващите се продукти, достатъчно е 600-1200 об / мин. С това натоварване дюзата служи дълго време. Но ако вземем модел, при който този параметър е надценен до 1500 или повече оборота, спиралните навивки на дюзата ще се износят много бързо поради силното триене в канала на пробития отвор. Много важно в този случай е диаметърът на самия канал, т.е. калибъра на дюзата. Тънката бормашина трябва да се върти по-бързо от дебелината, във втория случай - за да се избегне прегряване на инструмента и прекомерно износване на инструмента.

Най-добре е да изберете ротационен чук с автоматичен контрол на скоростта, който се настройва в зависимост от плътността на пробития материал.

Видове използвани приставки - изберете касета

Ако собственикът на ударника в магазина избере дюзата и срещне избор от трите съществуващи вида закрепване, желателно е той да си спомни коя глава има инструментът. В противен случай има вероятност да направите грешка и да закупите неподходяща тренировка. Факт е, че от дълго време има 2 основни тип касети и 1, което се появи сравнително наскоро.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента

На първо място, това е SDS плюс и SDS max. Първите се използват при малки и средни модели с тегло до 4 килограма и са подходящи за монтаж на тренировки под канали до 3 сантиметра. Вторият вариант се използва за професионални перфоратори и е в състояние да държи дюзата здраво за отвори до 5,2 сантиметра. Третият тип - SDS върха, повечето от които вече могат да бъдат намерени на битови модели белодробни прав тип и дюзи за такива касети в рамките на сравнително тънки, от 1.6 до 2.5 cm.

Брой режими на работа - необходимо ли е мултифункционалност?

Производителите се опитват да задоволят всички потребители и следователно перфораторите се произвеждат за различни нужди, което засяга функционалността. Има модели, които имат само един режим на работа, строго специализирани и могат да извършват само сондиране. Те са по-мощни от сондите, а специфичните дюзи са по-подходящи за работа с бетон, но е по-добре да се изпълняват дълбоки канали в по-меки материали или да се правят дупки само с тънки свредла.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента

Най-популярните punchers с два режима. В допълнение към конвенционалното сондиране, те могат да извършват и сондаж с удар и по принцип това се различава малко от упражненията със съответната функция. Въпреки това, подобно средство все още има много повече мощност, като първия тип. Нещо повече, професионалните модели на тежкия клас, вместо горепосочения режим, имат втора функция, без да оказват влияние. Съответно, специални дюзи като "длето" са способни да разпаднат бетонна стена, която не може да бъде извършена с бормашина.

И накрая, три режима. Те се наричат ​​и универсални модели и са най-подходящи за употреба в ежедневието. Те могат да бъдат намерени както в светлината, така и в средата и в линиите на тежки удари. В допълнение към пробиването и пробиването с удари, има и длета, т.е. пълна функционалност. В същото време цената на универсалния перфоратор може да бъде почти 2 пъти по-висока от пистолета с двоен режим, но може да се използва за извършване на всякаква работа.

Състав и допълнителна функционалност - колкото повече, толкова по-скъпи

Ако говорим за версията на батерията, както вече споменахме по-горе, комплектът може да включва допълнителна батерия и задължително зарядно устройство със захранване. Може би, адаптери за различни видове изходи, но това е по избор. Почти всички модели са снабдени с подвижна дръжка, която може да бъде монтирана успоредно на основната и перпендикулярна на страната, в зависимост от това колко удобно е операторът. Друго устройство, без което е трудно да се направи - владетел за ограничаване на дълбочината на пробиване на канала.

Изберете удар - определяме основните изисквания за инструмента

Допълнителни или допълнителни аксесоари, които могат да бъдат закупени отделно, са свредла, въглеродни четки и др грес за перфоратор. Също така комплектът рядко включва челюстен патронник с дръжка специално за перфориращата скоба. Но в професионални комплекти, опаковани в специален случай с клетки, често има такъв патрон. Всъщност степента на екипажа на инструмента зависи от цената на комплекта, бюджетният вариант за домашна работа рядко се допълва дори от евтини сменяеми четки за електрическия мотор.

Що се отнася до допълнителните функции, те също влияят върху избора и, разбира се, върху цената. По-специално, това е гладко начало, което ви позволява да активирате инструмента без дрънкане, което е ценно в случаите, когато каналът е частично издълбан и трябва да стартирате удара с помощта на сонда, потопен в дупката. Без такава функция има известна вероятност за заглушаване на дюзата. Много полезно в последния случай ще бъде обратната страна на вала, т.е. обратното, което лесно ще освободи свредлото, заседнало в изкривен канал. Също така в такъв случай съединителят за разединяване в конструкцията ще бъде необходим за безопасността на инструмента. Той просто отделя мотора от главата, освобождавайки товара. И за мнозина, нивото на защита от вибрации е от голямо значение, особено когато инструментът се използва дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Касета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употребаКасета за перфоратор под пробивно устройство, замяна, употреба
Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
Как да пробиете плочки?Как да пробиете плочки?
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Критерии за избор на перфораторКритерии за избор на перфоратор
Акумулаторна бормашина или отверткаАкумулаторна бормашина или отвертка
Обхват на електрическия чукОбхват на електрическия чук
Преглед на интерколаПреглед на интеркола
Диамантно пробиване на бетонДиамантно пробиване на бетон
» » Изберете инструмента за установяване на основните изисквания за инструмента
© 2021 BggeHat.com