Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?

Дупки в плочката

Декорацията на стени и подове с керамика и гранит има много предимства. Една от тях е простото полагане на материала, което прави възможно извършването на облицовъчните работи независимо. Единственият сериозен проблем при довършването може да бъде необходимостта от рязане или пробиване на материал. Най-малката грешка може да доведе до напукване и в резултат на това да се увеличат разходите за работа. Помислете как да пробиете плочки.

Инструменти за пробиване

За да извършите сондиране на керамични плочки, ще ви трябва инструменти и допълнителни устройства:

  • Пробийте с различни режими на работа. Важно е, че мощността на свредлото е достатъчна за пробиване на основния материал на стената.
  • Бургии за плочки. Разбира се, можете да опитате с помощта на конвенционален инструмент, но в този случай се увеличава рискът от увреждане на повърхността.

Специалните упражнения върху керамичната плочка са остри, с копие. Като правило те имат волфрамово покритие, което дава допълнителна твърдост. Ако няма възможност да използвате специална тренировка върху плочките, можете да ги постигнете с обикновени, победители. Най-важното е, че трябва да бъде остър.

  • Ако е необходимо да изрежете отвор с голям диаметър, е по-добре да се складирате с диамантени коронки.
  • Нивото се изисква в случай, че трябва да направите няколко дупки, например, за да виси един рафт.
  • За да се улесни изпълнението на няколко малки дупки със същия диаметър, можете да използвате проводник.
  • Една лента за боядисване или обикновена лепилна мазилка ще помогне да се сведе до минимум приплъзването на инструмента върху повърхността.

Характеристики на сондажите

При поставянето на тръби и релси за хавлии се изисква отвор, при монтаж на завеси (шкафове, рафтове), инсталиране на изходи и ключове. Методът на сондаж зависи от необходимия диаметър. Най-лесният начин е да направите малък отвор за дюбели или котви.

Разбира се, най-добре е да се пробие в кръстопътя на две съседни плочки, но този метод не винаги е възможен. За да се сведе до минимум рискът от напукване на материала по време на машинната обработка, е необходимо местата за пробиване да се намират на разстояние най-малко 15 мм от ръба. Маркирането се извършва с помощта на нивото.

Основните проблеми са, както следва:

  • Хлъзгавата повърхност на плочките. Пробийте по повърхността на керемидите силно плъзгачите.
  • Недостатъчно остра пробивна машина за обработка на плочки, за да се използва, е невъзможна, тъй като тя просто разделя крехките материали.
Работете с тренировка

Пробиване на дупки

Първият проблем е решен чрез лента за боядисване или медицинска мазилка. За предотвратяване на приплъзване, малка част е залепена за мястото за сондаж. Вероятността от напукване зависи от правилния избор на свредла за плочки.

Освен специалните упражнения върху плочките, можете да използвате и други сортове, които имат необходимата твърдост и строгост:

  • Добре доказани тренировки за керамични плочки с диамантено пръскане. Те са скъпи. Ако трябва да направите една дупка в стената, купуването им не винаги е препоръчително. Точката на закупуване на набор от диамантени тренировки за плочки е, ако тази работа се извършва редовно. С професионална употреба те бързо се изплащат.
  • Печелившите тренировки на плочките са по-евтини от диамантите. Те са добре доказани в работата, но трябва постоянно да наблюдавате тежестта му.

Пробиване на дупки за дюбел

Най-лесният начин е да направите малка дупка за дюбела. Обмислете стъпка по стъпка как да пробиете плочки. Първо, маркирането се извършва на повърхността, мястото на пробиване е маркирано и запечатано с лента за боядисване.

Първо, при ниска скорост се обработва рязане на керамични плочки. При високи скорости е невъзможно да се тренира, рискът от увреждане на повърхността е голям. След като инструментът премине облицовъчния материал, той трябва да бъде отбелязан по обичайния начин. Диаметърът на свредлото, както върху плочката, така и върху бетона, се избира в зависимост от желаните размери на отвора.

Две тренировки

Избор на седалка и бормашина

При пробиване под хардуер има още една трудност, която вече не е свързана с характеристиките на плочките. Необходимо е да се контролира дълбочината на отвора, който е направен, в противен случай ще бъде трудно да го закрепите. За да контролирате дълбочината, е по-добре да използвате ограничители. Ако няма такава възможност, върху инструмента се залепва електрическа лента на разстояние, равно на дълбочината на отвора.

Този метод е доста прост, но има ограничение на диаметъра от 15 мм. Как да се пробие една плочка, ако е необходимо да се отреже дупка, например, под изход или тръба?

Пробиване на дупки с голям диаметър

За да се изреже отвор с голям диаметър, обикновеният набор от бормашини, дори най-добрите, няма да работи. По-добре е да използвате перфоратор с диамантен бит. Ако пробиването под обков се извършва на повърхността на облицованата стена, дупките с голям диаметър се нарязват преди полагането на плочките.

За да се улесни работата, материалът е по-добре поставен върху равна повърхност. Най-добре е да използвате дървена бара за това. С помощта на добра диамантена корона, тренировката е много лесна за изпълнение. Не натоварвайте сондата много, работата трябва да се извършва с ниска скорост.

Два вида

Кръгли дупки

Нарежете дупката под гнездото и тръбата като цяло не е трудно. Всичко това е необходимо за това - някои умения за работа с тренировка и добра тренировка (корона) за керамични плочки. Задачата става по-сложна, ако дупката трябва да е нестандартна. В този случай, най-добре е да използвате специална бормашина за керамични плочки - балеринка. Името му бе дадено на тази платформа за нейния дизайн. Тя има централна част и резци, разположени на разстояние, равно на радиуса на бъдещата дупка.

Използва се тренировъчна балеринка върху керамични плочки с ръчна или електрическа бормашина. В последния случай е необходимо да работите при ниска скорост. Принципът на пробиване на балеринка е прост. Централната част е монтирана в средата на бъдещата дупка. Тя не позволява балерината да се плъзне. При завъртането около центъра резачите очертават кръга с желания диаметър и унищожават целостта на материала. Резултатът е гладък отвор. Ако трябва да инсталирате изпускателен отвор или тръба, използването на балерина ще се извършва без скъп диамантен бит.

Пробиване на порцеланови каменни изделия

Като цяло, пробиването на порцеланови камъни не се различава от обработката на плочки. От традиционната керамика този материал е по-трайни, което трябва да се има предвид при работа с него. Пробиване на керамични гранит повърхност може да бъде или специални свредла на плочки, или диамантени корона. За да увеличите живота на инструмента, е по-добре да използвате специална машина вместо тренировка.

Строго се забранява преработката на керамични гранитогрес с ударни свредла.

Три гнезда

Розетка в плочката

Такива инструменти просто го разделят. Пробиването трябва винаги да се извършва само от предната страна.

В случаите, когато е необходимо да се направи доста голям отвор за гнездо или тръба, опитни майстори използват следния метод: плочката се пробива с диамантен бит приблизително до средата, след което изрязаната част се изтърва с остър удар. Този подход ви позволява да запишете ресурса на тренировката, но от задната страна на плочката може да бъде оформен бичен.

заключение

Така че, ние разгледахме как да пробием плочки. Тази работа не е сложна. Най-важното е да изберете правилната бормашина за стъкло или керемиди и внимателно да извършите работата по малки революции. Точното пробиване ще помогне да се намалят разходите за довършителни работи, като се сведе до минимум вероятността от напукване на материала по време на обработката му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Необходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочкиНеобходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочки
Тогава да изрежете керамични плочки?Тогава да изрежете керамични плочки?
Как да пробиете плочки?Как да пробиете плочки?
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Диамантно пробиване на бетонДиамантно пробиване на бетон
» » Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
© 2021 BggeHat.com