Необходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочки

Спайк тренировка

Плочките днес вече не са луксозни и се намират във всеки апартамент или къща. Предимно се използва за довършване на помещения като бани, бани и кухни, където са необходими различни висящи шкафове, рафтове и огледала. И една тренировка за плочки в този случай е незаменим инструмент не само за финишира, но и за домашния майстор.

Плочки, стъкло, керамичен гранит, мозайка - висококачествени облицовъчни материали, но те се отличават с крехкост и слаба устойчивост на механично въздействие. Това е една от причините, които не позволяват използването на тренировки за други материали за плочки.

Сортове на свредла за плочки

Сондажът е режещ инструмент, който при въртене и натиск върху материала създава отвори с необходимия диаметър. Той може да се използва както за пробиване на проходен отвор, така и за формиране на вдлъбнатини. В допълнение, свредлото може да се използва за уголемяване на вече съществуващия отвор до желания диаметър.

Бормашините за плочки са от няколко вида:

  • Копие форма.
  • С карбиден връх и едностранен заточване.
  • Балерината.
  • Корони.
  • Universal.

Всеки вид има свои собствени характеристики и се използва за различни цели.

Продукти от копие

Отличителна черта на този вид тренировка в плочките е заостряне на острието. Поради това те имат висока ефективност при работа с плочки или стъкло. Когато се използва правилно, инструментът ще продължи дълго време, осигурявайки висококачествено и просто пробиване практически без риск от напукване на обработвания материал. Ударни тренировки са подходящи за създаване на малки дупки в облицовъчни плочи с дебелина до 12 мм.

Пробивните плочки са необходими при спускания с ниска скорост, почти без да се натискат. Тези продукти с еднакъв успех могат да се използват както за създаване на дупки в хода на облицовъчни повърхности, така и за пробиване на вече облицовани стени.

Ударни тренировки за плочки са незаменими, ако трябва да направите дупка за дюбела. Можете да ги използвате и при пробиване на стени, облицовани с керамичен гранит. Но тези условия на работа за този инструмент са крайни и тежки, така че е бързо тъп. Специалистите препоръчват използването на други видове оборудване за порцеланови каменни изделия.

Карбидни бормашини

Комплект бормашини

Бормашини с карбид метал

Тази версия се използва и за създаване на дупки с малък диаметър. За разлика от копието, снегоходи от твърда сплав могат да се използват за обработка не само на керамика, но и на керамика от порцелан. От традиционната тренировка, предназначена за обработка на бетон или тухла, карбидните продукти се отличават със специално едностранен шлифовъчен материал, направен под много остър ъгъл.

Благодарение на този метод на заточване сондажът лесно навлиза в керамичната или керамично-гранитната повърхност, засягайки структурата на плочките без пукнатини по време на пробиването. Пробийте при ниска скорост, като изключите функцията за удар на сеялката.

балерина

Балеринка на плочките може да направи дори дупки с голям диаметър. Инструментът се състои от центрираща част, към която е фиксирана втората рязане. За да пробиете плочки с балерина, трябва да фиксирате здраво центриращата част. Режещият елемент ще се завърти около центриращия елемент, унищожавайки повърхността и по този начин ще образува дупка. В зависимост от избора на балерина върху плочката, диаметърът може да варира между 30-90 мм.

За създаването на нестандартни дупки балетът е просто незаменим. Направете ги като тренировка за плочки с тренировка без функция на удара. Пробиването се извършва, както при другите свредла, при ниска скорост. С увеличаването на скоростта на сондата, повърхността, която трябва да се обработва, може да се счупи. В допълнение, в този случай високото нагряване ще доведе до разрушаване на карбидните елементи.

Трябва да знаете, че балерината не е способна да прави дупки с равномерни ръбове. Следователно не трябва да се използва в случаите, когато обработените керемиди ще бъдат на видно място.

корони

бургии за керамика

Коронни тренировки

Короните са друг вид сондажни инструменти, предназначени да направят дупки с голям диаметър. Най-голямата сила е така наречените диамантени корони. Техният диаметър може да бъде от 10 до 70 mm. Короната е подходяща за употреба с бормашина. Но ако искате да получите качествена дупка с равномерни краища, по-добре е да използвате стационарна машина. За разлика от ръчната електрическа бормашина, тя има водно охлаждане. Използването на коронки има свои собствени характеристики. Помислете как да пробиете плочки с диамантени коронки.



Короната може да бъде с или без центрираща тренировка. В първия случай няма проблеми при пробиване, тъй като центриращият елемент надеждно държи пробивната машина през плочката в желаното положение. Коронка без центрираща част се плъзга върху повърхността на плочката. Без опит на пробиване на керамични гладки продукти с такъв инструмент е много трудно. Решете проблема, като прилепите към повърхността на плочката, която ще се обработва с обикновена лента за боядисване.

Друго популярно разнообразие на този вид тренировка е карбид-волфрамовите коронки. Те имат широк спектър от приложения. Тези бормашини са подходящи за плочки, керамични гранит, мрамор, естествен и изкуствен камък. Комплектът включва 4 бормашини, фиксирани на една основа. От корони до бетон, те се отличават с липсата на зъби на сондажната повърхност.

универсален

Тези бормашини могат да бъдат използвани за формиране на дупки или резници в керамика или гранит или в други материали. Съществуващата дълбока спирала отстрани ви позволява леко да отстранявате стърготините, праха и стърготините, които се образуват по време на пробиването.

Изработени от високо легирана стомана и заточени със специална технология, тези свредла гарантират прецизно и бързо пробиване на всякакви материали с различна плътност и твърдост. Освен това те могат да натоварят режещия ръб на свредлото.

Пробиване без проблеми

Пробиване в плочки

Как да пробиете плочките

За да осигурите висококачествено пробиване, не е достатъчно само да изберете сондаж за плочки. Много е важно да се тренират правилно, като се вземат предвид материалните особености. За да се справите с крехки керамични или стъклени повърхности, можете да използвате електрическа бормашина или отвертка. Инструментът трябва да има различни режими на сондиране, тъй като работата се извършва с ниска скорост.

Принципът на пробиване на керамика и стъкло се различава от формирането на дупки в други строителни материали. Дупката се прави чрез триене на повърхността с абразивни елементи. По време на работа повърхността става много гореща. Не прегрявайте, в противен случай образуваният материал се пукне. Можете да охладите повърхността с вода.

Натискът върху тренировката не трябва да е много силен, в противен случай плочката ще се спука. В същото време недостатъчното налягане ще затрудни или напълно невъзможно сондирането. Не можете да използвате обратния режим по време на пробиване - въртенето на свредлото е разрешено само по посока на часовниковата стрелка при минимална скорост.

Най-удобно е да направите дупки в шевовете между плочките. В този случай е важно центърът да е точно в средата на шева. Изместването на центъра ще доведе до напукване на керемидата, което е неприемливо на вече завършената повърхност.

Технология за пробиване

Пробиване с диамантена тренировка

Пробиване на големи отвори

За да получите правилния отвор, керамиката трябва да се накисва за 30 минути във вода и след това да се маркира с помощта на химикалка. Но предполагаемото място на дупката трябва да бъде запечатано с хартиена лента или обикновена медицинска мазилка, за да се предотврати подхлъзването на свредлото от гладката повърхност на плочката.

След това изключете удароустойчивата функция и задайте режима на работа на 180 оборота. Завъртете сондата без силно натиск, докато горният слой от стъкло на плочката се срине. Инструментът трябва да се държи строго вертикално. Щом тренировката е малко по-дълбоко в тялото на керамичния продукт, скоростта може леко да се увеличи.

По време на пробиването инструментът се нагрява до висока температура и трябва периодично да се охлажда, като се спуска в студена вода, за да се предотврати напукване на плочките. След водата, свредлото трябва да се избърсва.

За да се гарантира, че прахът и чиповете, образувани по време на работа, не се намесват, те трябва да се почистват незабавно с прахосмукачка. Процесът на сондиране не е напълно безопасен, тъй като съществува риск от излитане на малки отломки. Затова трябва да се носят очила.

Накратко за пробиване на порцеланови каменинови изделия

Как да пробием керемиди от порцелан

Пробиване на порцеланови каменни изделия

Пробиването на порцеланови камъни по принцип не се различава от подобна обработка на керамични плочки. Основната разлика е, че порцеланът е много твърд материал. За нейната обработка е най-добре да се използват сондажи, боражи, коронки с диамантен прах, произведени чрез дифузионния вакуумен метод. Този метод осигурява висока плътност на диамантени чипове, което увеличава способността за рязане и устойчивостта на износване на свредлото при обработка на материали с висока твърдост.

Пробиването може да се извърши с бормашина или перфоратор от предната страна на плочата. По време на работа шоковата функция е изключена. Можете да използвате малък трик - плочката не е пробита до пълна дебелина, а останалата част е извадена от ударно направление.

заключение

Има няколко вида сондажни инструменти за обработка на плочки, стъкло и порцелан каменинови изделия. Правилното избиране на сондаж върху плочката може значително да улесни обработката на крехък материал, който е слабо устойчив на механично напрежение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметриКак правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметри
Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
Как да пробиете плочки?Как да пробиете плочки?
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Порцеланови плочкиПорцеланови плочки
» » Необходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочки
© 2021 BggeHat.com