Как да пробиете плочки?

Как да пробиете плочкитеСлед като стените в кухнята са покрити с плочки и имате съвсем нов облик - можете да започнете да виси върху тях държачи за кърпи, окачени шкафове, парапети и други необходими елементи. За да фиксирате всички тези аксесоари не можете да правите без подготовка в плочките на отворите за закрепване, които не са толкова лесни за пробиване, както може да изглежда на пръв поглед. Днес ще ви разкажем как правилно да пробивате плочките.

Всеки от нас знае, че керемидата е много крехък материал, способен на бързо напукване с неточен механичен ефект върху него. Но не всички вероятно знаят за специални методи за обработка, които позволяват пробиване в дупки в плочката по такъв начин, че по този начин да няма чипове или пукнатини. Нека да разгледаме в какво се състои същността на тези приеми.

Подготовка за работа и необходимия инструмент

Дори преди началото на работата, трябва да се притеснявате за всички необходими инструменти, които може да са необходими при пробиване на дупки в плочката. Работният комплект на този инструмент трябва да включва:

- електрическа или ръчна тренировка с ниска скорост;
- перфоратор с изключена функция на удара;
- Бормашини (в комплекта) с остриета от твърди метали.

Може да се нуждаете и от маркер (за маркиране) и малка прахосмукачка за събиране на отпадъци от сондажа по време на работа.

Как да пробиете плочки без никакви проблеми?

След като инструментът е готов - можете да започнете маркиране и пробиване. Имайте предвид, че цялата трудност при сондажирането на керамика е, че е много трудно да държите свредлото, когато работите в точката на пробиване, защото винаги се опитва да се изплъзне. Този проблем обикновено се решава по следните начини:

- избиване на емайл в центъра на предвидения отвор с помощта на сондаж за ниска скорост;

- залепване в маркираната точка на парче адхезивна мазилка, която е в състояние да държи свредлото на място в началния момент на пробиване;

- използвайте специална стоманена плоча с дупки, пробити в нея с различни диаметри (така наречения проводник).

Как да пробиете плочкитеВъв втория случай, проводникът е плътно притиснат към плочката на правилното място, а след това през нея дупката на диаметъра, от която се нуждаете, е пробита. Имайте предвид, че проводникът може да се направи от подходящ дървен детайл.

Редът на работа



Самата операция на пробиването трябва да се извърши много внимателно, внимателно и гладко да се потапя сондажа в проводника (в пластира) и периодично да се охлажда със студена вода. Преди да започнете да пробивате плочки, уверете се, че функцията за удар на вашия инструмент е изключена (ако има такава).

Пробиването при пробиване се поддържа стриктно под ъгъл от 90 градуса спрямо равнината на стената и работи в режим на минимална скорост. Тъй като свредлото се задълбочи в плочката, възможно е постепенно да се увеличи скоростта на въртене на шпиндела на инструмента, докато свредлото не премине през обработения материал. В същото време, в близост до мястото на сондиране, трябва да поставите прахосмукачка, предварително приготвена с прахоуловител, който премахва продуктите от работата. Най-добре е прахосмукачката да се контролира от вашия асистент - в случай на отсъствие ще трябва да поставите торбичката за прах, така че да не пречи на пробиването.

След като се пробие плочката - тренировката ще трябва да бъде заменена с нова стена, която е по-подходяща за работа с материала в стаята ви (бетон, камък, дърво). Сега можете да вземете удар и да го пробиете с дупка до необходимата дълбочина. Обърнете специално внимание на факта, че диаметърът на новата сеялка не надвишава размера на предишната, в противен случай плочката може да се повреди. За да увеличите диаметъра на дупката, използвайте набор от бормашини с големи диаметри, като ги промените, докато разгъвате (до необходимия размер).

Препоръки на специалисти

Когато пробивате дупки в керамични плочки е необходимо да се помисли за няколко работни точки и тънкости, за да се справят успешно със задачата пред вас. Да разгледаме тези нюанси по-подробно.

1. На първо място, експертите препоръчват да се провери качеството на плочките според характерния за тях звук, като се докосне леко върху тялото му с твърд предмет. Ако плочката в същото време не звучи глух, а започва да "звъни" - това означава, че тя има кухини и вероятността от счупването й по време на сондирането значително се увеличава. В този случай опитайте да прехвърлите дупката до най-близката плочка, която няма празнини.

Как да пробиете плочките2. Не е позволено да се правят дупки в ръбовете на плочките или в жлебовете между тях, а също и в техните кръстосани коси, тъй като в тези случаи вероятността от повреда на плочките нараства драстично.

3. Как да пробиете плочки, като направите голяма дупка? В случай, че трябва да се направят дупки в плочката е много голям диаметър, които се използват за байпас тръба или кранче тяло, например - ще трябва да се използва кръгова тренировка, облечен все още се нарича "Балерина". (Понякога за тези цели можете да използвате специален фрезер с дюза за твърда сплав).

"Балеринка" е конвенционален инструмент с форма на копие, на чиято стебло се закрепва винтова скоба с карбидна (и с копие) тренировка. С преместването на свредлото през скобата можете да промените диаметъра на отвора, който ще направите. Сондажът, разположен в средата на дизайна, служи за центриране на цялата система по време на работа.

За да отрежете дупката, просто излагайте диаметъра, който ви е необходим, върху скобата на кръглата бормашина и след като маркирате плочката, я изрежете през този диаметър. Не е позволено да се развива прекалено много скорост на свредлото при работа с плочки. Освен това е необходимо да го фиксирате здраво във всеки фиксиращ инструмент (освен когато вече е засаден на стената). В противен случай не можете да правите без да създавате проблеми, които обикновено възникват при затягане на кръгла тренировка.

Много по-рядко за правене на големи дупки в плочката се използва карбидна керемида. Неговият недостатък е фиксиран диаметър, който не позволява да се променя размерът на подготвените дупки, както и относително високата цена (от 500 рубли и повече).

В заключение, ние припомним, че с всеки метод за подрязване на дупки в плочките ще трябва да използвате защитни очила.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Необходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочкиНеобходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочки
Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструментиРязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти
Зададохме релсата за майсторския клас на кухнятаЗададохме релсата за майсторския клас на кухнята
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Полагане на плочкиПолагане на плочки
» » Как да пробиете плочки?
© 2021 BggeHat.com