Облицовка на стени

Облицовка на стени

За да защитят структурите от вода, корозивни течности и газове, подобряват санитарните и хигиенните характеристики, придават цвят и архитектурна изразителност на интериора на интериора на сградите. Облицовъчните работи се изпълняват в съответствие с изискванията на проектите.

Керамични глазирани плочки, произведени от глина с естествени или изкуствени добавки чрез леене с последващо изгаряне.

Керамични остъклени плочки за вътрешната облицовка на стените се произвеждат в квадратна, фигурно, правоъгълна форма. Лицевата повърхност на такива плочки е гладка или релефна, страничните лица - без запушване или с блокиране. В зависимост от размера и наличието на запушвания плочките се произвеждат в петнадесет типа, а в двадесет и два типа се произвеждат правоъгълни плочки.

Формовани плочки са ъглови, корнизи, плинт. Плочките могат да бъдат монохромни, многоцветни, с шаблон.

Преди началото на облицовъчните работи и полагането на плочките, подготвителната работа се извършва. Тези работи се състоят от изпитване и подготовка на повърхността, сортиране и монтаж на плочки.

Повърхността на бетона, подобно на тухлени стени, трябва да има прорез. Скоби или драскотини се прилагат на разстояние не по-малко от пет сантиметра един от друг.

Всяка повърхност преди облицовката се почиства, измива, навлажнява се до матово покритие.

Структурните елементи, които трябва да бъдат облицовани, трябва да бъдат стабилни, твърди.Вътрешните стени обикновено са облицовани след монтирането на пода.

Когато се обръщат към панелите, те се ограничават до шиене и инсталиране на маяци в рамките на частта от стената, която трябва да бъде облицована. Ако на стената има неравности или отклонения, те се изравняват с циментова замазка. Наблюдаването и изглаждането в тези случаи не се извършва.

Когато стените и преградите са покрити с дърво, метална мрежа се опъва. След това се полагат два слоя цименто-пясъчна смес. Върху първия слой се добавят влакнести вещества. Вторият се прилага след втвърдяване на първия.

Стените и преградите, изработени от гипсови материали, са покрити с мазилка.

Когато сортирате плочките по размер, плочката се вмъква в шаблона с едната страна, така че срещуположният ръб да поеме ръба.

При облицовъчни повърхности мастикът или разтворът на адхезивния слой се нанасят върху плочката с равномерен слой. Не се допускат капки.

Мастиците се нанасят с назъбена мистрия. След това керемидата е здраво притисната към стената.

За да се постигне същата дебелина на шевовете, се използват скоби. Или обичайните нокти. Шевовете между плочките са изпълнени с цимент.

След облицовката повърхността се измива с вода и се избърсва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Керамични плочкиКерамични плочки
Всичко за фасадните плочкиВсичко за фасадните плочки
» » Облицовка на стени
© 2021 BggeHat.com