Как да поставите плочката на пода в банята

Как да поставите плочката на пода в банята

Всички бани са с теракотени подове. Но за тези, които нямат такава красота, е време да го направите сами. Това е доста просто. Ако нямате средства да наемете работници, то тази статия ще ви е удобна.

На първо място, подът трябва да бъде подготвен. Необходимо е да се направи бетонна замазка, хидроизолация, от горе да направи друг замазка, само сега изравняване. Това се прави, за да се разкрият нередности. В противен случай разходите за лепило за плочки ще се увеличат и следователно ще са необходими повече усилия.

За начало изчислявате колко плочки ще имате нужда и яжте, за да го купите в магазина. Но трябва да се помни, че количеството на подовите плочки трябва да бъде с 10% повече от планираното. Това се дължи на факта, че по време на работа възникват непредвидени ситуации:

Първо: плочки - това е доста крехък материал, така че лесно може да се счупи.

Второто: оцветените плочки вече не са подложени на полагане.

Трето: на пода е определен размер, така че в процеса на работа на плочките ще трябва да бъдат отрязани. Вследствие на това част от нея ще бъде пропиляна.

Четвърто: материалът за керемиди не е издръжлив, затова може да се окаже, че някъде ще трябва да замените някоя част. За да направите това, вземете малко за резерва.



За работа се нуждаете от следните инструменти: ролетка, български, плочки Кътър, назъбена мистрия до двадесет сантиметра дълги, владетел, молив, на ниво сграда, бормашина със специален накрайник, гумен чук.

Първо, опитайте просто да очертаете плочките на пода. Така да се каже, опитайте с око. И след това започнете пълната работа. Лепилото не се смесва много, тъй като се изсушава бързо. Използвайки назъбена мистрия, леко нанесете лепило на един квадратен метър. След това поставете керемидата. След това гладко го разтривайте на пода, след което почуквайте с гумен чук. След това, използвайки нивото, проверяваме колко точно поставяме плочката. Всички останали плочки се подреждат по аналогия с предишната.

Не забравяйте да почистите ставите на плочката веднага след полагането. Защото, когато изсъхне, ще бъде много по-трудно.

За да се гарантира, че разстоянието между плочките е една и съща, са инсталирани специални разделители.

Поставянето на плочки трябва да започне от далечния ъгъл. И постепенно се преминете към изхода. След като приключите работата, трябва да извършите пълна фугиране на ставите. От това зависи не само появата на плочките, но и непромокаемостта на самите шевове. За да направите това, го разтривайте с гумената шпатула в фугите. След като се изсуши, керемидата трябва да се измие с влажна кърпа.

На този етап, и довършителни работи по полагане на плочки.

Е, ако се интересувате от чайник за създаване на канализация и системи за водоснабдяване - посетете rusfiting.com. Само там ще намерите тръби и тръби с качествени гаранции и бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Ремонт в банятаРемонт в банята
» » Как да поставите плочката на пода в банята
© 2021 BggeHat.com