Подова и стенна облицовка с плочки

Подова и стенна облицовка с плочки

Преди да започнете да слагате плочки, трябва внимателно да подготвите повърхността. Първо, трябва да ги измерите, за да изчислите броя на фризовете, бордюрите и плочките. Това се прави с помощта на рулетка. В същото време трябва да установите коректността на геометричните форми, които трябва да се сблъскат с плочки. Тук се използват нивото и вертикалната линия. След измерванията се записват всички дължини и за тях се изготвя план на хартия и се изчисляват всички необходими материали.

Подготовка на повърхността

Необходимо е да се почистване на пода и стените на материала, който е бил използван преди да решите да използвате плочки: стари плочки, боя, линолеум или който и да е друг материал. След това трябва да се провери леко почукване, за да се види колко добре се задържа мазилката. Ако падне на някои места, то трябва да бъде напълно отстранено и да се измажат отново стените. След като повърхностите са подготвени, ще бъде възможно да започнете да полагате плочките.

С лице към пода



Ако има избор, те винаги започват от пода, а след това плочките, поставени по стените, могат да лежат на пода. Плочките трябва първо да бъдат накиснати във вода за по-добра адхезия към разтвора. Нанесете ниво и квадрат, ръководства плочки подредени редици от релси между тях, като се фокусира върху която се полага на останалата част от материала. При попълване на всеки ред трябва да се проверява по ниво. Счита се, че битумните тапи за подови покрития са за предпочитане. След като плочката е положена, е необходимо да се избърсват шевовете със специална фугираща смес, подходяща за качеството и цвета на плочките. Необходимо е да се изчака, когато всичко изсъхне и е възможно да започне изпълнението на облицовката на стените.

Облицовка на стени

Плочки по стените започват да лежат, както и на пода, с инсталиране на водачи, които са по-добре да се инсталира на алабастър, тъй като той изсъхва по-бързо. Хоризонталните комплекти са направени с помощта на ниво, а вертикалните са поставени с оребрена линия. Тъй като плочката е монтирана, водещите плочки, залепени за алабастър, се отстраняват, почистват и полагат върху лепилото или цимента, както всички останали плочки. На стената плочките се поставят отдолу нагоре. Основното, за което си струва да се обърне внимание е, че най-горният ред трябва да бъде направен от целия материал. Ако това не може да бъде направено, тогава изрязаният ред се прави най-добре в дъното, където ще бъде по-малко видим.

След като завършите облицовката на пода с плочки, материалът и шевовете за по-голяма устойчивост на износване могат да бъдат третирани със специален уплътнител.

Е, ако имате нужда от диамантен диск за бетон, за рязане на плочки - посетете proburim.spb.ru. Само там ще намерите качествени дискове върху плочки и бетон на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите керемида на стената на майстор клас кухняКак да поставите керемида на стената на майстор клас кухня
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Облицовка на килимиОблицовка на килими
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Облицовка на стениОблицовка на стени
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Подова и стенна облицовка с плочки
© 2021 BggeHat.com