Полагане на плочки

Полагане на плочки

Ако ремонтирате и планирате сами, без помощта на професионалисти, които полагат плочките, ще ви е необходимо само малко търпение и също да се придържате към няколко съвета.

Къде да започнем?

Започнете полагане на плочки, на първо място, струва си за измерване на всяка стена в стаята: изчисляване на площта на всяка стена като плочки и други довършителни купил квадратни метра. Купуване на плочки е необходимо на базата на общата площ на стените плюс запас от 5 за неочаквана замяна на повредени плочки.

След като сте избрали и закупите плочките, трябва да подготвите повърхността на стените за последващо монтиране. Стените трябва да бъдат измазани и почистени от излишния прах, в противен случай плочката може да започне да се отдалечава от стените.

полагане

1. Първото нещо, което трябва да изберете най-добрия начин за полагане на редове, за да улесните процеса на подбор можете да приложите по всяка стена един ред от плочки без да го залепвате. Това ще помогне да се отървете от тесни ленти на плочки.

2. Поставете керемидата най-добре в малки области, защото малките площи са по-лесни за изравняване по ширина и дължина.

3. За да приложите лепило към повърхността на стената, използвайте скрепер с назъбен ръб, подходящ за размера на плочките. Такъв скрепер ще ви позволи да нанесете лепилото равномерно.



4. Между плочките трябва да оставите малка празнина, в която ще ви помогнат специални "ъгли"

5. След като поставите плочката, оставете я да изсъхне за един ден.

варов разтвор

За фугиране на стенните плочки трябва да изберете кичури, които не съдържат пясък в състава му. Той е предназначен за подови плочки, с големи шевове между плочки.

Ако съставът на Вашата фугираща смес е латекс - в никакъв случай не го разреждайте с вода, тъй като при такива обстоятелства латекс губи своята еластичност и способност за сцепление. По-добре е употребата на фугите да бъде точно същата, каквато производителят препоръчва, отколкото да се плаща двукратно.

Почистване на плочките

Почистване на плочките - процесът е доста скучен и относително дълъг, но прост. Това ще ви помогне в тази кофа с топла чиста вода и голяма гъба. Въпреки това, трябва да се помни, че е невъзможно да се избършете плочките паралелно, в противен случай има шанс за измиване на фугиращата смес. За да премахнете плаката от плочката отново го прегледаме с гъба, но този път не беше мокро и влажно, а след това подсушете с мека кърпа.

И последната препоръка: след 21 дни след полагането, третирайте фугиращата смес с уплътнител. Струва си да бъде, разбира се, не евтино, но ще помогне дълго време да спестите резултата от вашите усилия.

Когато се интересувате от всичко за изкопаване на ями - посетете сайта dostavkapeska-24.ru. Само там ще ви помогнат с изграждането на яма за строеж за умерена такса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Баня за баняБаня за баня
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Облицовка на стениОблицовка на стени
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Полагане на плочки
© 2021 BggeHat.com