Как да се пробие една плочка, така че да не пляскане полезни съвети за капитана и начинаещи

Пробиването на дупка в плочката е важна точка за всеки господар, независимо от неговия опит. И ако една непланирана плочка с брак е лесно да се замени с нова, а след това с напукана плочка на стената, всичко е много по-сложно. Ще трябва да разглобя слоя и отново да направя зидарията. За да избегнете типичните грешки, ще ви дадем подробен лист за кошара, какво да внимавате, как да пробиете тренировка и още няколко съвета за правилния избор и работа с перфориращо оборудване.

Пет общи грешки при сондажа

Първата и типична грешка на начинаещите е грешен избор на тренировка за плочки. Заедно със специална тренировка за керемиди и керамика, неопитни майстори полагат проби за дърво, метал, тухли или, дори по-лошо, за бетон. В 80 случая, когато се използва неспециализирана бормашина, плочките се появяват върху плочката. Това се дължи на факта, че тези свредла са предназначени за бързо и дълбоко проникване в материала. Такива образци имат извити фасети, които при пробиване на плочки създават неравномерно налягане. В резултат на това плочките не издържат на натоварването и се напукват. Ето защо съветът: първо пробийте дупката в плочката с копирна бормашина и ако трябва да задълбочите дупката в бетон, тухла или дървена повърхност, сменете сондажа на подходящия материал. След всяко пробиване почистете свредлото.

Изборът на правилната тренировка не спестява капитана от друга грешка - прекалено голям натиск върху плочката. Понякога сме толкова нетърпеливи да завършим работата бързо, че забравяме за гладкото - натискане върху перфорираната повърхност. В резултат на увеличения товар керемидата се напуква по шевовете и се разделя.

За пробиване на плочки изберете специални упражнения

За пробиване на плочки изберете специални упражнения

Добавя драматично положение към високата скорост на въртене на свредлото. Експертите препоръчват пробиване на керемиди и керамични плочки при ниска скорост. Идеалната цифра е 100-200 об / мин, а максималният - до 800 оборота в минута. Задаването на минимална скорост на въртене при 200 об / мин на обикновена тренировка не винаги е възможно. Затова препоръчваме пробиване на плочки с отвертка (батерия или електричество) с горна граница за въртене на патрона до 800 оборота в минута.

Прегряването на инструмента по време на работа е неприемливо. Ако се образува много прах, чиповете летят във всички посоки, тялото на инструмента е горещо - работите с твърде висока скорост. За да не изчакате тренировката да се охлади, намалете скоростта, използвайте охлаждащата течност и овлажнете плочката с вода.

Преди да пробиете дупка в керемидите и керамичните плочки, уверете се, че инструментът няма шокова функция. В противен случай, когато се извърши първото пресоване, материалът ще се разцепи поради силата на удара. Ето защо не се прилага перфоратор за пробиване на плочки. Използвайте отвертка или тренировка с изключена шокова функция. В много модели е осигурена настройката за изключване / изключване.

Пробиването на плочки под наклонен ъгъл често води до счупване, подхлъзване на свредлото, разделяне и неравномерна дупка. Причината е неравномерното натоварване. Ето защо правим правилно подреждането на плочките - стриктно на 90 градуса. За да се предпазите от тази грешка, препоръчваме да използвате ограничител. Този пластмасов прът, който е прикрепен към основата на патрона. По време на пробиване, той се опира на равнината, запазва плоската позиция на пръта и стабилността на свредлото

Практически съвети - как да се улесни пробиването и да получите перфектния резултат

Ако тренировката се смали, особено за гланцирани остъклени повърхности, използвайте лента за боядисване. Маркерът или моливът поставят маркировка върху плочката и лепило лентата отгоре. Ако не е прозрачен, поставяме етикета директно върху лентата и я залепваме към плочката. Проверяваме дали шокът не е включен, поставете инструмента в центъра на марката и пробийте под прав ъгъл. Използването на лента за боядисване помага да държите свредлото в една равнина, за да предотвратите подхлъзване и разцепване.

Друга алтернатива е лентата или лентата. Този процес помага да се даде приоритет на точката на пробиване и леко да се задълбочи отворът за по-добро проникване на свредлото в плочката. За да направите плочки, използвайте остра сърцевина, а не ноктите, в противен случай се образува пукнатина. Лесно потупване на сърцевината върху плочката дава малък канал, поставете сондата и перфорирайте точката под винтовия винт.

Пробиване на плочки

За пробиване на отвори с диаметър 5-7 см в подовите плочки завъртете сноп от подходящ размер от парче пластилин и го затворете в пръстен. Полученият кръг се поставя върху плочката, така че центърът на кръга е в средата. В получената основа, запълнете охлаждащата течност и продължете с пробиването. Течността няма да позволи на инструмента да прегрее, а ръбът на пластилин - да излезе навън.

Не забравяйте да подкопавате и сменяте тренировките като тъп. За да сте сигурни, че тренировките винаги са остри, можете да проектирате самостоятелно изработена шлайфмашина или помолете господаря да го направи.

Отвори за дюбелни винтове - правилната тренировка и чистотата на процеса

За перфориращи плочки използваме специална бормашина за керемиди и керамика. Има копие с остър връх. Тази форма позволява на свредлото да намали контакта на режещия обект с повърхността, да се плъзне и да намали силата на свредлото. Най-добрият резултат се получава от тренировка с кръстосана коса. Стрели с форма на копие са избрани за диаметъра на дюбела - от 3 до 12 мм.



Пробиване на дупка в керамика и плочки може да бъде по-скъпо с диамантени покритие бормашина. Този тръбен накрайник ви позволява да получите най-точния отвор. Покупката за еднократна употреба не се оправдава, поради което ви препоръчваме да закупите тренировка с диамант с професионални плочки или за мащабни ремонтни работи.

В крайни случаи използвайте обикновен печеливш накрайник за бетон. Подгответе го правилно преди работа и поставете свредлото на минимална скорост. Въпреки това, няма гаранция, че плочките няма да се счупят.

За да направите дупка в плочки (керамични) плочки, лепило прозрачна лента или боя лента към него, ние правим белег. Вместо залепваща лента, можете да използвате парче шперплат или ПДЧ, като го притискате плътно към повърхността. Ако плочката още не е залепена към стената, я поставете върху равна повърхност, за предпочитане върху лист гипсокартон или дърво. Бетонният под не е най-добрият вариант.

Вмъкваме свредло в керемидата в патронника, изключваме шока, настройваме минималната скорост. Пробийте прикрепете към централния знак на лентата и включете инструмента. Увеличаването на скоростта не е препоръчително. По-добре е да пробиете плочките плочки по-бавно, така че да не се напука, отколкото да побързате и да получите извинителен резултат. Ако искате да направите по-дълбок отвор и да докоснете стената, процедирайте по следния начин. Първо, пробийте плочките чрез свредлото за чук и след това сменете пробивната машина до спечелената за бетона. По време на перфорирането на бетонната повърхност се включва режимът на удара, тъй като е трудно и дълго да пробие бетона без него.

Балерина или корони - какво да изберем за големи дупки и как да използваме?

С пробивните отвори с малки диаметри всичко е ясно. Използваме тренировка и тренировка за плочки. Но какво ще кажете за големи дупки? За тези цели има специални дюзи - корони с различни диаметри и балеринка. Короните за пробиване на големи дупки на керамични плочки са от два вида - с диамантени пръскания и зъби от победата. Максималният резултат с перфектно плоски ръбове се осигурява от диамантени коронки. Те имат различен диаметър, се продават на групи и поотделно. За еднократна работа ви съветваме да закупите диамантена корона с правилния диаметър и да не харчите пари за скъп комплект. Но за един професионален кейлер, такъв комплект ще бъде незаменим, бързо да си върне разходите, като вземе предвид броя на произведенията.

По-проста версия за домашна употреба е корони с печеливши зъби. Диаметърът на тези дюзи също е различен и достига до 15 см. Това е достатъчно дори да се направи технологичен отвор под общата канализационна тръба. Въпреки това, такива корони за плочки имат един съществен недостатък - бързо износване. Приблизително след пробиването на 20 дупки короните стават неизползваеми. Работа с печеливши корони трябва да бъде много внимателно, без внезапни движения. Точността също не е винаги на върха, понякога остри ръбове и маркировки на джага са видими.

Друго популярно устройство за пробиване на големи дупки в плочките е балерината. В центъра на тази дюза е копие, а през него - регулируем статив. Натискайки го напред или назад, изберете желания радиус на дупката и го фиксирайте. За да работите с балет танцьор не е толкова удобно, колкото с короната, трябва да се практикува предварително на парче от плочки. Много професионалисти също не харесват балетния танцьор поради честото изместване по време на работа. Така че съвет: ако решите да използвате тази привързаност за работа, не съжалявайте за пари и си купувайте добра. В по-скъпите серии балерини стативът е по-балансиран, така че вероятността от подхлъзване е намалена до минимум. Какво не може да се каже за аналози за 200 рубли.

Как да се пробие една плочка, така че не се напука - полезни съвети за капитана и начинаещи

Преди да работите с тези приспособления, трябва да носите защитни очила и ръкавици. Да започнем с короните. Тук всичко е просто, вмъкваме короната на желания диаметър в касетата, маркираме центъра на бъдещия кръг и прикрепяме дюзата, включете инструмента при ниска скорост. За да предотвратите прегряване, препоръчваме предварително навлажнете плочките с вода. След пробиването получаваме един идеално гладък кръг.

Балерината също се вкарва в патрона, регулираме позицията на пръта, излагайки радиуса на отвора, от който се нуждаем. Поставихме централното копие на балерината в центъра на кръга върху плочката, като държите сондажа под прав ъгъл, като пробиете дупката от предната страна. След това завъртете плочката назад и направете едни и същи манипулации. Не забравяйте да държите тренировката точно така, че балерината да не изгасне и да причини нараняване. В резултат на това получаваме пробиваема шайба и почти перфектна дупка, която може да бъде подрязана с шкурка ако е необходимо.

Алтернативни опции - какво ще стане, ако няма специални инструменти?

Ако не разполагате под ръка, или корони балерина да направи големи отвори за отвеждане на водата тръба и технологични отвори, не забравяйте да използвате един от следните методи. В къщата на всеки собственик най-вероятно ще бъде халче за метал с ивица диамантено пръскане. С негова помощ е възможно да се направи дупка не само кръгла, но и друга геометрична форма, като предварително се изчертава фигура върху плочка. Например, пишеща машина е удобно да се правят рязания по краищата на плочката.

Сега нека разгледаме примера с дупката. За да го изрежете с пишеща машина, пробийте малка дупка близо до ръба на бъдещия кръг с тренировка. След това се присъедини към повърхността на самозалепваща лента, тя се основава на окръжност с диаметър, и се вмъква в дупката мини низ от ръчен трион, поправете го на дръжката и Scrollsaw обиколката. По време на работа ние твърдо държим плочката, така че да не се плъзга. Обиколката може да не е перфектна, но ако е покрита от рефлектор или капак на гнездото, това не е необходимо.

Използването на тренировка с диамантена тренировка ще помогне на майстора да пробие отвор с желания диаметър. Отново залепете лентата за боядисване към плочката, изчертайте кръг и направете ръбовете на фигурата на отвора за пробиване възможно най-близо една до друга. В резултат на това трябва да получите пръстен с много дупки около краищата. За да извадите кръг от това, завъртете керемидата и внимателно извадете ядрото с клещи или сонда. Острите ръбове се обработват с шкурка.

Ако трябва да пробиете полукръг с ръба на плочката - използвайте българския. От края на плочката нарисувайте полукръг с молив. Ние правим надлъжните линии на българите до краищата на фигурата и след това "отхапваме" фрагментите с клещи. Краищата на такъв полукръг са неравномерни. Ако имате нужда от перфектни ръбове, използвайте шкурка. Затварянето на технологичния отвор, за да се постигне идеал, е по избор. По същия начин действаме и със съседни плочки, където ще бъде разположена втората част на фигурата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметриКак правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметри
Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструментиРязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти
Как да пробиете плочки?Как да пробиете плочки?
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
» » Как да се пробие една плочка, така че да не пляскане полезни съвети за капитана и начинаещи
© 2021 BggeHat.com