Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти

При инсталиране на плочки доста често има ситуации, при които цялата плочка не съответства на размера на бъдещото място на инсталация. Поради това е необходимо да се изреже плочката в съответствие с посочените размери.

Фигуриращата плочка за рязане е напълно осъществима в ежедневните условия. Тя може да се произведе с помощта на специални инструменти, като се използват някои прости указания.

Рязане на плочки, в зависимост от всеки отделен случай, се извършва чрез следните инструменти:

  • Ролкова (не диамантена) резачка за стъкло
  • Електрически фреза за плочки
  • Ъглова мелница (мелница)
  • Ръчен резач за плочки
  • Щипки за плочки

След това разгледайте приложението на всеки от горните инструменти.

Рязане на плочки с резачка за стъкло

С помощта на резачка за стъкло можете да извършвате както директно, така и фигурно рязане на плочките. За да направите това, маркирайте линията на мястото на планирания раздел с химикалка. Освен това с лявата ръка натискаме една плочка на повърхността и правим дясната ръка на планираната линия с режещ инструмент в посока "към себе си". Стъкленият нож трябва да се държи перпендикулярно на повърхността.

Врязаните плочки се поставят от мястото на разреза в неравностите (можете да използвате дървения клюн). Разчупваме плочката с дланта на ръката.

Съвет: За да се опрости рязането на плочките, трябва да се остави да лежи 40-60 минути във вода.

Такъв инструмент за рязане на плочки като стъклен нож е препоръчително да се използва, ако трябва да отрежете малко количество плочки. Ако тази сума е значително по-висока от няколко плочки, струва си да се използва по-сложен инструмент - електрически керемида.

Рязане на керемиди чрез електрически керемиди

Електрическата машина за рязане на плочки, комплектована с диамантен диск, е идеалното средство за рязане на почти всеки тип плочки. С помощта на циркуляра си е възможно да се получи плочка с идеално гладки, заоблени ръбове.

Машината за рязане на плочки дава възможност за точно и бързо изрязване на много плочки. Същевременно устройството гарантира високо ниво на сигурност. Електрическите керемиди не могат да се използват само при рязане на каменни плочи с карбидно покритие, което може да унищожи диамантен трион.

На площадката на керемидите за рязане на плочки, поставени с предварително маркирано място на рязане, което трябва постепенно да се движи по посоката на режещия диск. По време на целия процес на рязане плочката трябва да бъде притисната възможно най-плътно към платформата. Ако са разрешени размерите на плочките, е необходимо да ги натиснете от двете страни на режещата линия.

При рязане на плочки върху електрическа плочка трябва да следвате прости правила за безопасност:

  • Работете в специални очила, за да предотвратите падането на плочките в очите
  • За да предотвратите прегряване на диска, винаги наблюдавайте количеството вода в тигана
  • Периодично променяйте водата в тигана, защото в процеса на рязане е запушена с трохи от плочки.

Рязане на плочки с мелница (ъглошлайф)

 За къдрави разрязвания и прави рязане се използва българин. Неговото предимство пред електрически плочки е на лицето. Не е необходима предварителна инсталация и е много по-малък по размер. За рязане е достатъчно да свържете мелницата с електрозахранването.

Въпреки това, при рязане на плочки с българи, качеството на ръбовете на плочките, получени е много по-ниско, отколкото при рязане с керемида. Ето защо, ако имате нужда от чиста линия за рязане, без допълнително полиране ръбовете на плочките не могат да направят. В този случай българският се използва като инструмент за грубо изрязване на плочки.



Когато работите с българин, трябва да спазвате следните правила за безопасност:

  • Не работете без предпазни очила и респиратор
  • За да избегнете повреда от режещия диск, напълно освободете работното пространство
  • За да премахнете бързо образувания прах, помолете партньора си да ви помогне с прахосмукачка

Рязане на плочки с ръчна машина за рязане на плочки

Ръчни плочки могат да бъдат използвани за рязане на плочки, дебелината на които - не повече от 5-6 мм. С помощта на такъв резач за плочки в кратък период от време е възможно да се произведат редица фрагменти от плочки с необходимия размер.

Такава потребност възниква, като правило, в случаите, когато плочите трябва често да се режат и няма възможност да се наемат или купуват електрически фрези за плочки.

Вземете под внимание: Колкото по-строги са плочките, толкова по-големи са шансовете за изрязване на тесен фрагмент от нея.

С помощта на ръчен нож за рязане на плочки се извършва режене на плочки по следния начин:

  • На повърхността на плочката се полага линия за рязане с химикалка
  • На основата на ножчето за плочки инсталираме плочка, съчетаваща колелото с маркираната линия
  • По дължината на рязане линия с помощта на дръжката на керемида фреза с колело, изпълнете точно един пропуск

За да разделите линия на индуцирана плочки на парчета, в долната четвърт на плочките в долната част на дръжката поставяме "крила" теракот, а след това с ръка обръщане на ръката, разделянето, така че плочките на две части.

Ако след няколко удара керемидата не се разпадна, оставете я настрана и продължете да рязате.

Рязане на плочките с ножове

За да получите неправилна форма на плочките (при монтаж около водопроводи или платна) е необходимо да използвате рязане клещи. В случай на поставяне на керемиди върху печката има също така необходимост от регулиране на размера и формата на плочката около пещта или качулката.

Ако искате да получите висококачествена линия на грешки, използвайте ножове за тел, които са оборудвани с две карбидни скоби. Използва се правилна горна скоба за рязане на остъклената повърхност и за закрепване на долната страна на плочката се използва извита долна скоба.

При рязане на плочките с използване на резачки за тел, ние прилагаме контур върху гладката повърхност, по която линията на среза ще прилича. След това, започвайки с ръба на плочките, постепенно малки парчета се отрязват от материала. По-точна линия на разделяне може да бъде постигната чрез поставяне на скобите точно на предвидената линия и раздробяване на материала на малки порции. След приключване на работата, не забравяйте да обработите среза с шкурка или файл, специално разработен за работа с плочки.

Пробиване на плочки

Има ситуации, при които може да не е достатъчно само рязане на плочки и е необходимо да се пробие през дупката в плочката.

Как да се пробие една плочка, така че да не се раздели на много фрагменти?

За да направите това, можете да използвате малко трик (от само себе си, всички съвети се отнасят до вече плочки):

  • Докосваме плочката за кухини, което увеличава възможността за разделяне на плочките по време на пробиване. В случай, че плочката създава звуков, а не скучен звук, това означава, че зад нея има кухина. В тази ситуация е по-добре да откажете сондажите.
  • Залепваме лентата за боядисване до мястото на пробиване

След като се извърши необходимата работа на плочките, не забравяйте да ги смените с бормашина, която съответства на материала на пода или стените.

Надяваме се, че материалът в тази статия ще ви помогне бързо и ефективно да намалите плочките с помощта на различни инструменти. И ако трябва да обличате повърхностите с плочки с различни размери и форми, лесно можете да ги изпълнявате!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочката на пода в тоалетнатаКак да поставите плочката на пода в тоалетната
Какво и как да изрежете керамични плочки преглед на начини и устройстваКакво и как да изрежете керамични плочки преглед на начини и устройства
Ръчни резачки за плочки избираме инструмент за любители и професионалистиРъчни резачки за плочки избираме инструмент за любители и професионалисти
Полагане на плочки със собствените си ръцеПолагане на плочки със собствените си ръце
Как е машината за рязане на плочки ръчно и електрическиКак е машината за рязане на плочки ръчно и електрически
Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязанеКак правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
Тогава да изрежете керамични плочки?Тогава да изрежете керамични плочки?
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Специални машиниСпециални машини
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
» » Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти
© 2021 BggeHat.com