Съвети за рязане на плочки

Снимка на машина за рязане на плочкиДнес сред завършващите материали керамичните плочки са широко разпространени поради тяхната красота и естетика. Освен всичко друго, тя напълно хармонизира с всички материали за довършителни работи.

За да се постави плочка, не е достатъчно да има умение, е необходимо да има различни инструменти, сред които резачка на плочки е много важен атрибут. Без нея няма да е възможно да завършим работата, защото почти винаги има подрязване на плочките. В тази статия ще се докосна до въпроса кой е по-добре да изберете инструмента и как да го работите правилно.

Как да изберем керемида?

Как да намалим керамичните плочки?Изборът на машината трябва да се вземе много сериозно, зависи от това колко ще бъде отрязана плочката. Краищата на изрязаната плочка трябва да са гладки и без джаг. Инструментът трябва да бъде внимателно проверен преди покупката за дефект или дефект.

Купете инструмент, трябва да решите:

  • с обема на бъдещата работа;
  • размерът и дебелината на плочките;
  • материал от керемиди;

Важно е внимателно да проучите функциите на закупения продукт. Особено колко просто е възстановен за рязане на плочки под ъгъл.

Купете инструмента по-добре от известни фирми или производители, доказали се в строителния пазар. В противен случай можете да си купите инструмент с ниско качество, който няма да продължи дълго.

Инструментът може да бъде с или без лагер, за да разбере кое е по-добро, трябва да проверите чрез рязане на плочка или две. Продуктът с лагер има мек плъзгач с равна плочка от плочки. Инструментът без лагер също може да отреже плочката равномерно, но след известно време започва да играе и да премества рязането върху плочката, което води до увеличаване на отхвърлянето.



Рамката и основата на режещия инструмент трябва да са твърди, за да се избегне амортизация, което оказва силно влияние върху качеството на рязането. Титановият режещ диск трябва да бъде остър и без драскотини, евтините варианти са с лошо качество и трябва да си купите нов и да го промените сами.

Размерът на универсалната машина ви позволява да изрежете всяка плочка, за разлика от малките или средните, които са проектирани само за определена дължина на плочките. Цената на инструмента зависи от качеството на монтажа и размера на инструмента.

Колко правилно да изрежете плочки с резачка за плочки?

Как да намалим правилно плочкитеЗа да използвате този инструмент, не е нужно да имате никакви специални умения, почти всеки може да се справи с него.

  1. Първо, ние отбелязваме бъдещото изрязване с помощта на молив и гон.
  2. Поставете плочки върху гумирана повърхност на функцията за плочки, направи молив, риск за машината и да изпълнява точно с едно натискане на колело на таблото;
  3. След специално натискане на лапата върху плочката, тя се счупи по линията на изрязване;

Важно е да се отбележи, че за удобство на работата, трябва да поставите инструмента на стената, така че да не се джули когато работите. За да се намали плочката, е необходимо един път по различен начин да има груби ръбове на плочки или като цяло да се разпадне. Ръчна машина може да прави само прави и диагонални разфасовки, а радиусите вече са направени от електрически или български.

Електрическа машина за рязане

За по-обширна работа с керемиди трябва да закупите електрически инструмент. Поради тази работа ще отиде по-бързо и ще намали размера на брака. Има няколко типа фрези:

  • с разположението на електрическия мотор отдолу;
  • разположението на електрическия мотор от горе.

Първият тип режещ инструмент е предназначен за обикновено рязане, а вторият за по-прецизна работа, включително при различни ъгли.

При всеки дизайн на инструмента основният режещ елемент е диамантен диск. От време на време е необходимо да го проверявате, а да работите навреме, за да го промените.

Необходимо е да работите с електрически инструмент, след като се запознаете с инструкциите за работа и безопасност. С голямо количество работа, електрически професионален резачка за плочки ще спести значително време, плащайки за стойността си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязанеКак правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструментиРязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти
Тогава да изрежете керамични плочки?Тогава да изрежете керамични плочки?
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Съвети за рязане на плочки
© 2021 BggeHat.com