Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане

Керамични плочки - много трайни и привлекателни във всички отношения с материали. В същото време, Процесът на полагане на плочки

не толкова просто, колкото изглежда, и изисква търпение и подготовка. За успешното инсталиране на този материал на пода, на стената, около краищата на помещението, около електрически уреди, прозоречни рамки, тръби или различни изпъкналости, е необходимо да се използва специализирано оборудване. Въпреки това, преди да започнете да работите директно, ще трябва да решите какво и как да отрежете плочката.

Режещи инструменти за керамика

От това как ще се обработва керамичният материал, ще зависи качеството на облицовката. Ако се интересувате от това, което може да бъде изрязано керамични плочки, а след това, преди всичко, обърнете внимание на следните инструменти:

  • ръчни плочки
  • стъклен нож
  • електрическа машина за рязане на плочки
  • Български език.

Използвайки това оборудване можете да извършвате както стандартни операции по рязане, така и доста сложни процедури: рязане на правоъгълни и кръгли отвори, рязане на ръбове.

Всеки от тези инструменти се използва за определено количество работа и има свои собствени функционални характеристики, които трябва да бъдат взети предвид при започване на процеса на обработка на керамика.

Работа със стъклен нож

Най-простият, най-евтиният и най-лек инструмент за преработка на керамични продукти е стъклорезачка. Тя може да бъде от два вида:

  • с ролка с малък диаметър
  • с диамантен накрайник

Практически няма разлика в работата между тях, но първият инструмент е по-удобен за работа.

Инструкция стъпка по стъпка

Рязане на плочките с режещ инструмент не се различава от режещото стъкло. Преди да рязате плочките с резачка за стъкло, трябва точно да маркирате линията за рязане с изтриваем маркер или молив по лъскавата страна.

За да работите с този инструмент, е желателно да използвате ъгли или метални владетели. Прилагайки линийката по линията, е необходимо само един път да направите резачка от далечния ръб на керамичния продукт, опитвайки се да разпределите силата си равномерно при натискане на инструмента.

Измерваме и нарязваме плочката

Измерваме и нарязваме плочката

По този начин ще получите абсолютно права линия - жлеб, който отслабва силата на платното. След това е необходимо да се уреди плочката на масата, така че линията на прореза на продукта и ръба на масата напълно съвпадат. След това внимателно държите парче от плочките на масата, трябва да натиснете другия край: продуктът се раздробява леко и точно.

Прекъснете втората част

Внимателно прекъсваме наполовина

Краищата след всяка работа могат да бъдат третирани с шкурка.

Как да отрежете с ръчен резачка за плочки?

Този инструмент се използва само за производство на леки прави разфасовки. Те могат да изрежат плочките гладко или диагонално. В този случай посоката няма значение. Това оборудване е много лесна за използване. В същото време, преди да рязате плочките с плочки, е необходимо да имате обща представа за структурата му.

Ръчна машина за рязане на плочки

Ръчна машина за рязане на плочки

Инструментът е основа, където са фиксирани специални тръбни пътеки, по които се плъзга каретката с твърда сплав. Плочка, след като маркировката се постави върху основата. След това върху него е необходимо да се постави ролка и с помощта на специална дръжка, за да се получи чист разрез.

В този случай е необходимо само едно изрязване. Не изрежете едно и също място два или три пъти, тъй като резултатът ще бъде плачевен - материалът ще се счупи напълно, ако не е необходимо.

Рязане с ръчен режещ инструмент

Поставяме кърпата плътно към основата и поемаме плочките 1 път

Също така поради това е необходимо да наблюдавате внимателно остротата на режещото устройство - той може да се свали от специализирани професионални модели, така че ако е необходимо, затъпеният валяк лесно може да се смени.

Струва си да се отбележи, че за да получите висококачествени плочки, когато работите с такъв инструмент, трябва също така да можете компетентно да разчупите материала.

Въз основа на оборудването по време на изпълнението на среза при условие малко хълмче, асансьори ръба на керамични статията по-горе ясно rezom и след това отпускане свършва - заради това бум със слот върху плочката служи ръководство за скрап.

Пробийте плочката наполовина

Прекъснете точно половината от платното с помощта на Т-образна пета



Освен това продуктът се счупва и с помощта на подвижна Т-образна пета, която се намира пред ролката. Тази пета трябва да бъде инсталирана точно в средата на рязането, така че при натискане на лоста да се притисне към платното. Също така тази плочка може да бъде изрязана диагонално.

Разрязване диагонално

Разрязване диагонално

Как да отрежете плочки с електрически фреза?

Ако планирате да работите с много солидни и големи плочки, най-добре е да използвате професионално оборудване - електрически плочки. За да работите с такова оборудване, се нуждаете от определени професионални умения и умения, тъй като процесът на рязане в този случай е доста сложен и отнема много време.

Електрическа машина за рязане на плочки

Електрическа машина за рязане на плочки

Въпреки това, ако се интересувате от това как да изрежете керамичните плочки възможно най-бързо и спретнато, дори и при много големи обеми, тогава електрическият инструмент е най-добрият избор. Такова оборудване е доста скъпо, но се изплаща, когато се използва многократно и може да служи няколко десетки години.

По своя дизайн електрическият керемиден инструмент е почти идентичен с модерния циркуляр. Основните разлики са в използваните дискове и наличието на водни подноси.

Друга особеност на тези машини е способността да се произвежда чист срез с наклон, който е много полезен, когато се обръщате към външни ъгли. В този случай вече няма нужда от алуминиеви или пластмасови ъгли - продуктът, който е закачен в ъгъл с 45-градусов подкос, изглежда много интересен.

инструкция

Налейте вода във ваната, така че да покрие диска с 2-3 сантиметра.

Налейте вода във ваната

Подготовка на резачката за керемиди: излейте вода

Измерваме частта от керемидата, която трябва да бъде изрязана и поставена върху машината.

Нанасяне на маркировки върху платното

Маркирайте

След това притискаме кърпата към машината и бавно я довеждаме до диска. Силно натискане на диска не се препоръчва, защото той може да спре.

Започваме да отрежете плочката

Започваме да отрежете плочката

Сега трябва да направите изрязване по втория ред. За да направите това, внимателно повдигнете плочката и направете същата процедура.

Нарязване на втория ред

Нарязване на втория ред

Нарязахме керамика с българин

Много големи възможности за рязане дават на българския - той може лесно и точно да не само рязани по права линия, но и да произвежда къдрави изрезки. Ако искате, използвайки българския, в плочката може да изрежете красив кръгъл отвор с диаметър 70 мм.

Български с диамантен диск

Ъглошлайф: Български

За да сте сигурни, че на лъскавата повърхност не останете почти никакви чипове, е необходимо да използвате само ново диамантно колело и да извършите рязане от задната страна на продукта. Ето защо, преди да отрежете плочка с българин, трябва да се уверите в качеството на кръга и неговата функционалност.

Правим маркировки, след което изрязваме платното

Правим маркер, проверяваме диска върху маркера и прекъсваме дългата част

Последният етап

Прекъснете почивката. Ъгли могат да се изравнят с помощта на форцепс или на същия български език

Bulgarian, оборудван с диамантен диск, всъщност е универсален резачка за плочки. За да се увеличи ефективността на инструмента, оборудването може да бъде оборудвано със специална охладителна система. Разбира се, това увеличава цената на инструмента, но същевременно увеличава неговата производителност. Това се дължи на нейната ефективност, че българите вече са доста широко разпространени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструментиРязане на керемиди с фрезови режещи инструменти и режещи инструменти
Тогава да изрежете керамични плочки?Тогава да изрежете керамични плочки?
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
© 2021 BggeHat.com