Тогава да изрежете керамични плочки?

Тогава да изрежете керамични плочкиПравилно съчетани и качествено положени керамични плочки - идеално покритие за пода и стените в кухнята. Той е издръжлив, издръжлив, издържа на високи температури и влажност, лесно се почиства и измива, изглежда красив и придава на кухнята специална атмосфера на чистота и домашен уют.

Все пак, ако решите да поставите плочките в кухнята сами (виж нашите семинари: как да се положи плочки на стената и как да се плочки на пода), ще се сблъскат с някои трудности: във връзка с присъствието на тръбопроводи и вентили за газ и вода, отворите за отработените , както и отвори за прозорци и врати, плочките със стандартни размери трябва да бъдат персонализирани в желания формат. За това някои плочки ще трябва да бъдат отрязани. Същото важи и за отстраняване на ъглите на стените. И това е рязане на плочки или керамични плочки може да доведе до някои трудности, ако решите да отхвърли услугите на магьосника и да се справят с облицовка в кухнята в дома. Ето защо ние бързаме да ви кажем какво да режете керамичните плочки и, най-важното, как да го направите.

В момента специализирани магазини могат да купуват инструменти и аксесоари за рязане на теракот, но е необходимо, първо, да се разбере, да се какви плочки те ще направят, и второ, за да могат да ги използват правилно. Така че:

Инструменти за рязане на плочки, техните характеристики и възможности

1. Стъклен нож. Ръчни ролкови инструменти, чиито колела са изработени от твърда сплав. Като правило, те рязани стъкло, но с остри тънки керамични плочки, той доста успешно се справя. Ако трябва да отрежете голям брой плочки, препоръчително е да закупите допълнителна подмяна на валяк в случай, че първият е износен.

2. Когато стъкленият резач се провали, той ще може да опита ръката си керемида. Манипулаторът за ръчни плочки прилича на обикновена клещи, но работи по различен начин: ръбовете на плочките се притискат от инструмента и разрезът се прави с помощта на специален валяк. Принципът на работа прилича малко на работата на резачка за стъкло. Разликата е, че ролката на режещия инструмент за плочки има по-голям диаметър от колелото на резачката за стъкло, така че позволява по-дълбоко нарязване. С такъв инструмент можете да изрежете достатъчно дебела и твърда плочка. Когато купувате, обърнете внимание на ъгловия материал - за стените е достатъчно пластмасов, но за подовите плочки се нуждаете от керамичен нож с метален ъгъл.

Тогава да изрежете керамични плочки

3. Какво друго можете да намалите керамичните плочки? Резачка за керамика е удобно да изрежете канали и дупки за тръби и маркучи в плочката. Външно, тя не се различава от другите видове пишеща машина, например метал или дърво. Платното за такъв инструмент има специално покритие от волфрамов карбид. Предимството на резачката е, че краищата след рязането са равномерни, без драскотини и грапавини, така че практически не се нуждаят от допълнителна обработка.

4. Електрическа машина за рязане на плочки иначе наречен воден трион или машина за рязане на плочки. Висококачественият електрически фреза за плочки е способен да нарязва плочки с всякаква дебелина, лесно да се справя с рязането на тънки ивици и прахът не се разпръсква в стаята. Освен това, това позволява по-точно рязане и количеството на отпадъците при работа с такъв инструмент е минимално. Въпреки това, електрически фреза фреза не е евтин, и е необходимо да се съхранява преди следващия ремонт. Следователно закупуването на такава машина не винаги е препоръчително.

Тогава да изрежете керамични плочки

5. Пръстен трион - дюзата под формата на пръстен със зъби, която е фиксирана върху електрическа бормашина. Използва се основно за рязане на кръгли отвори за тръби, кранове, миене. Този удобен метод обаче има своите недостатъци: отнема доста време, а прегрятата керемида, подобно на самата дюза, трябва периодично да се охлажда, като се потапя в студена вода.

6. В тези случаи, когато всички описани по-горе методи са били безсилни, човек трябва да прибегне до помощ диаманти с диаманти. Българинът разрязва всичко - дебела масивна плочка за стени, подови плочки и дори гранит. С този инструмент е удобно да изрежете канали и извити ръбове, отрязани тънки ивици. Основният недостатък на изрязването на българин е, че този метод е най-мръсният. По време на работа се образува невероятно количество керамичен прах, което се утаява, когато е възможно. Ето защо е по-добре да използваме българите в тези случаи, когато е абсолютно наложително без тях.



Тогава да изрежете керамични плочки

Как да ряза керамични плочки: основни правила

Всъщност, острите плочки в обикновен език се наричат ​​контролирани нарушения.

Преди да започнете процедурата, се препоръчва да се накисва плочката в продължение на един час в студена вода.

1. Рязане на плочки или стъклени керемиди с резачка за стъкло започва с маркиране. За да направите това, най-често използвайте обикновен мек молив, маркер или маркер с контрастен цвят. Маркираните плочки трябва да бъдат поставени върху лист от шперплат или дъска и да направите плитка разреза чрез валцуване на валяк на стъклен нож по маркираната линия. Поставете малък карамфил под прореза в центъра на плочката и внимателно натиснете ръбовете. Плочките лесно се счупват по линията на разрези. Приблизително по същия начин се използва за рязане на плочки и хастар.

Този метод не се препоръчва за рязане на тънки ивици с ширина по-малка от 1 см, защото тесната лента може да се счупи при натискане.

2. Рязане на плочки с ръчна машина за рязане на плочки започва по същия начин както при предишния метод: трябва да направите маркировка и да поставите плочката върху равна повърхност. След това направете рязане и кликнете върху лоста. Готово.

как да изрежете керамични плочки

3. За дебели плочки, както и за рязане на твърд керамичен гранит, най-добре е да се използва ъглошлайф, т.нар. След като направите разрез под плочка, установете акцент (гвоздей, тънък метален прът) и счупете, натискайки и двете части.

Трябва да се помни, че българинът е доста опасен инструмент, докато работите с него, трябва да спазвате определени предпазни мерки. Поставете ръкавици - те могат частично да защитят ръцете си. Специалните очила ще предпазят очите ви от прах и малки отломки, а слушалките ще ви спестят от неприятните звуци, произвеждани от инструмента.

Научихте ли се да изрежете керамични плочки, извършили всички етапи, но ръбовете останали неравномерни? Няма значение! Рязане на плочките с някой от горните инструменти и методи по такъв начин, че краищата на частите им да останат перфектно равномерни, практически невъзможно за мирянин. Неравните ръбове с джаги и мини-чипове сериозно усложняват процеса на полагане и запечатване на шевовете и след това изглеждат неестетични. След това, след рязане, те трябва да бъдат подрязани. Как да направите това? Можете да използвате електрически шлайфане, carborundum бар или обикновен файл. Подравняването трябва да се извърши в една посока - отпред към основата. След обработката на ръбовете може да се шлайфа с шкурка.


">

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Облицовка на стениОблицовка на стени
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Резачки за плочкиРезачки за плочки
» » Тогава да изрежете керамични плочки?
© 2021 BggeHat.com