Как да изберем керамични плочки

Понякога хората отдавна не могат да решават избора на плочки и след дълъг размисъл те спират очите си върху определен цвят и се оказва, че не се вписват добре в помещенията си. Ето защо, за да избегнете подобни ситуации, трябва да изберете дадена плочка по няколко основни критерия. В онлайн магазина keramograd.ru можете да си купите керамични плочки на изгодни цени.

тон
По време на производството на плочки във фабриката, не винаги е възможно да се получат същите тонове. Понякога те могат да се различават леко, но за да забележите такива разлики, достатъчно е да ги поставите един до друг. Ето защо при производството на опаковката се посочва обозначението на тона в определени букви, например тонове А и тон Б.

калибър
Цялата партида от плочки, която се произвежда по същото време в производството, има същите размери, които могат да се различават от друга подобна партида. При закупуване на плочки е необходимо да се провери унифицирането, тъй като ако е с различен тон и размер, не е подходящо за облицоване на една повърхност.

размер
Плочките са с различни дължини, може да бъде няколко сантиметра, а другите няколко метра. За по-малки стаи е по-добре да си купите малка плочка, тя ще изглежда хармонично.

Геометрична форма
Плочките могат да бъдат квадратни, правоъгълни и дори многоъгълни. Всеки има право да избере подходяща форма за себе си.



цвят
При избора на плочки трябва да обърнете специално внимание на цвета. За начало трябва да решите какъв цвят ще изглеждат мебелите, както и пердетата и прозорците. Плочките задължително трябва да са в хармония с вътрешността на стаята и да създават уют. Важно е да запомните, че цветът на плочките може да варира в зависимост от качеството на осветлението. Например, в един магазин може да бъде един цвят, а друг вкъщи. По-добре ще бъде, ако плочките на пода и тавана, цветът ще се различава от стените.

Релеф и модел
Плочки, с някои чертеж или облекчение ще добави към вашата стая елегантност, но трябва да се разгледа факта, дали тя ще хармонизира в стаята. В допълнение, релефните плочки не са толкова хлъзгави и съвсем безопасни.

Избор на плочки за коридора
Коридорът е първата стая, където влизат всички, така че това е стая с интензивен трафик. Плочките в тази стая трябва да бъдат изработени от трайни материали, трябва да бъдат гладки, за да бъдат почистени добре.

За банята
За плочките за баня е най-добрият материал за облицовка. Той не изпарява и е в състояние да издържа на висока влажност. По-добре е да купувате матирани или груби плочки, тъй като гланцовите плочки могат да бъдат много хлъзгави.

За кухнята
За кухнята е по-добре да се купи гладка плочка с снимки на плодове или ястия. Той трябва да е устойчив на химикали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
Как да изберем качествена плочка?Как да изберем качествена плочка?
» » Как да изберем керамични плочки
© 2021 BggeHat.com