Характеристики на керамичните плочки

Характеристики на керамичните плочкиГеометрични характеристики - правоъгълна форма, прави линии, кривина на повърхността. Изпълнените норми ISO 10545-2 гарантират успешна работа при завършване на произволна предпоставка. Възможни са стойности ± от безупречна геометрична форма, други разлики в геометрията на продукта трябва да се считат за несъответствие с качеството.

Вие също трябва да се отбележи, че калибрирането на всяка партида от определен тип керамични плочки може да бъде различен и това е неизбежно, за да се избегне преокачествяването само трябва да се направи по отношение на чувствителността на Колибри номер на опаковката.

Водопоглъщането на плочките зависи от тяхната плътност, нивото на порьозност. Колкото по-порьозна е плочката, толкова повече абсорбира влагата, тя също зависи от характеристиките на глазурата за спрей покритие. Порестостта на плочките с невъоръжено око не може да бъде определена - порите му са микроскопично малки. Абсорбцията на водата характеризира материята и други основни свойства директно зависят от нея, като якост, устойчивост на замръзване, непостоянство при температурни натоварвания и др.

Характеристиките се определят от следните изисквания:

1. Якост на огъване - определя натоварването, което издържи продуктът, без да повреди структурата. Параметрите зависят от плътността на плочката и нейната дебелина.



2. Mohs мощност Сила - определя твърдостта на повърхността чрез прилагане на изкуствени драскотини към него с естествени минерали.

Устойчивостта на температурните натоварвания е друга от съществените свойства, които плочките трябва да притежават. Резултатът от слабата устойчивост на температурни промени е микрокредитите на пръскането с гланцирана плочка. Също така керамичните плочки имат свойството на линейно термично разширение, което оказва влияние върху неговото полагане.

Устойчивост на химически агресивни елементи, домакински детергенти, причиняващи податливи на оцветяване или други неприятни ефекти. Максимална устойчивост на химически въздействия продукти, обозначени символ AA, след това в низходящ ред на символите са А, В, С и D. Устойчивост на химична атака действителните изисквания, например, в плувни басейни, където водата има съдържание на специални добавки.

Устойчивостта на замръзване зависи от плътността и порьозността на плочката, съответно от водопоглъщането. Колкото по-голяма е плътността и по-малко водопоглъщане, толкова по-силна е устойчивостта на замръзване. Мразоустойчивите плочки се пресоват с порьозност под 3. Естествено, устойчивостта на замръзване не е от значение за керамичните плочки, предназначени за вътрешна декорация на помещения.

Устойчивостта на дълбоко износване се определя и посочва от производителя и само за подови плочки. Само пет класа несменяемост до дълбоко износване - всеки има свой собствен обхват, в зависимост от интензивността на движението в стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват модерните плочки?Какво представляват модерните плочки?
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Облицовка на стениОблицовка на стени
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Характеристики на керамичните плочки
© 2021 BggeHat.com