Как да изберем подходящата керамична плочка

При декорирането на керамични плочки често се избира, което не е изненадващо. Този материал предлага огромен избор от разнообразни цветови решения, както и разнообразие от форми и текстури, което прави възможно прилагането на неочаквани и оригинални решения. Често плочките се избират в съответствие с определени изисквания, за да се постигне желаният ефект или да се получи дизайн на помещението.

Така че, една дълга и тясна стая може да бъде визуално "съкратена" и направена по-широка, ако стените са разположени с плочки от тъмни тонове. Светлинен тон ще ви помогне да постигнете противоположния ефект: разширете стаята. Но не забравяйте за рисунката и за текстурата на плочките. Тук керамичните плочки от колекцията на Bosco Keram Marazzi са добър пример за качествен материал.

Тъмната непривлекателна рисунка може да направи стаята визуално по-просторна и ярки, буйни, обемни рисунки могат да "стесняват" стаята.

За да се увеличат таваните, стените трябва да бъдат покрити с тавани. Ако, напротив, е необходимо да се "понижи" тавана, то стената се оформя с еднакви плочки, но с различни цветове и нюанси, сякаш се разделя хоризонтално: горното дъно и светлината на върха или обратно. За същата цел са подходящи и декоративни первази.

Трябва да обърнете внимание и на начина, по който се полагат плочките. Плочки, разположени хоризонтално, визуално правят стаята по-широка, а вертикалната облицовка ви позволява да направите стаята по-висока.
Ефектът на просторната и светла баня ще помогне на остъклената плочка, от блестящата повърхност, от която светлината ще отразява.

Не забравяйте също, че студените цветове правят стаята по-голяма и по-топла - по-малка. Препоръчва се тъмните нюанси да се използват само за довършване на пода, тъй като те могат да направят стените тежки.

За да завършите подовата настилка, трябва да изберете устойчив на абразия, неплъзгащи се плочки. За банята подходящи плочки с груба повърхност.



В зависимост от устойчивостта на износване, подовите плочки са разделени на 5 класа. Колкото по-висок е класът, толкова по-често се използват плочки. Например:

1 клас е подходящ за спални, детска стая, хол;
2-ри клас - за баня и тоалетна;
3-ти клас - за кухня и коридор;
4 клас - за офиси;
5 клас - за обществени места: железопътни гари, магазини и др.

Ако плочката трябва да се използва в открито пространство, то трябва да е устойчива на студ. Също така трябва да се има предвид, че плочките винаги трябва да се купуват с известна разлика.

Закупуването на плочки, трябва внимателно да се разгледат данните, които е посочен върху опаковката. Обикновено има указано: производител (адрес и име), европейските стандарти и националното качество, размерът на кода и вида на плочки (глазирани или неглазирани), цвета и стила на партията. Код, цвят и размер на плочките за украса на помещението трябва да е същото. Ако, обаче, могат да се използват плочки с различен код, трябва да се обърне внимание на факта, че размерите съвпадат.

Трябва също така да се отбележи, че степента на хигроскопичните плочки може да бъде:

І-ва група - плочка с ниска хигроскопичност;
II-та група - плочки със средна абсорбция;
III група - тези плочки абсорбират добре влагата.

В зависимост от тези параметри е избрано подходящото лепило за плочки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се има предвид при избора на керамични плочки в банятаКакво да се има предвид при избора на керамични плочки в банята
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Как да изберем подходящата керамична плочка
© 2021 BggeHat.com