Подове от керамични плочки

Подове от керамични плочки

В много жилищни и обществени сгради подовете са изработени от керамични плочки. За тези произведения използвайте фино и голямо плоскости (бяло, червено, сиво, жълто) или с отпечатан шаблон. Работата по настилката се извършва на няколко етапа: подготовка на помещението, монтаж на маяци, настилка, облицовка и почистване на пода.

Благодарение на използването на такива плочки трудността на работата се намалява, тъй като необходимостта от рязане на плочките се елиминира и външният вид се подобрява.

Малки плочки се използват, като правило, при изграждането на подове "мозайка", ако определени естетически изисквания се налагат на етажите.

Те произвеждат такива плочки под формата на карти, състоящи се от плочки, залепени към хартиените листове с лице.

Картите са разделени на обикновени, ъглови и фризови. Чертежът, поставен върху плочки, може да бъде типичен или индивидуален (изключителен - по искане на клиента).

При изграждането на подовете на малки площи, след полагането на редове на фризовете, тя се поставя без използване на подреждане в пространствата на маяците. Плочките се поставят в редици, успоредни на по-малката страна на покритието. Това включва използването на квадратни плочки, които се поставят в редици, успоредни на фризовете.Ако се използва за стифиране шестоъгълни плочки, след това на противоположни страни по фриза поставя редица четиристенните половини получени чрез разрязване на шестоъгълни плочки, а другите две - използва петостенен половини.

След това подовото покритие се извършва по обичайния начин.

При използване осмоъгълни пръстени започват подреждане на кант, разликата образуван между линията и съседни осмоъгълни фриз плочки пълни триъгълни плочи. След като се поставят първите два съседни редици от осмоъгълни плочки, образуваните междини се запълват с квадратни плочки.

Когато полагате квадратни плочки в редове под ъгъл от четиридесет и пет градуса, първо поставяйте серия от изрязани (триъгълни) плочки. Те правят прехода към диагоналното разположение на ставите в покритието.

За да изработите под, с наклон, без да отрежете плочките от инсталираната стълба и двете противоположни страни на пода, изчертайте линията на таблата (за оттичане на течността). След това поставете плочките с наклон от стените, успоредни на таблата.

Замазките или маските, използвани за фиксиране на плочките, трябва да осигурят здрава връзка на плочките към основата. В този случай дебелината на разтвора достига от десет до петнадесет милиметра, а мастика от един до три милиметра.

Е, ако се интересувате от съвременните снимки на дизайнерски апартаменти - посетете сайта remont-f.ru. Само там ще намерите всичко, за да създадете елегантен интериор във вашия апартамент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочки във външна украсаКерамични плочки във външна украса
Облицовка на стениОблицовка на стени
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
ПодовеПодове
Резачки за плочкиРезачки за плочки
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
» » Подове от керамични плочки
© 2021 BggeHat.com