Дискови триони и електрически ножици имат инструмент за избор

Циркуляри и електрически ножици

Един от най-гъвкавите инструменти за прецизно метално рязане са циркулярните триони. Те често се използват за работа с дърво, шперплат или ПДЧ, но също така могат да нарязват алуминий, мед, други цветни метали. Освен това, ако закупите специален диск, те могат да режат стомана.

Циркулярните триони принадлежат към категорията на електроинструментите. Техният разход на енергия, в зависимост от класа на оборудването и неговата мощност, е 0,55-2,2 kW. Конкретната цифра се определя от функционалността на триона. За дома майстори перфектният избор ще бъде модел с мощност от 1.1-1.5 kW.

Важна характеристика на това оборудване е и дълбочината на рязането (това е посочено в техническия паспорт на инструмента). За домашна употреба има достатъчно модели с дълбочина на рязане 4-5 см.

Когато избирате това оборудване, си струва да обърнете внимание на механизма за закрепване. То трябва да бъде достатъчно надеждно, тъй като качеството на рязането зависи до голяма степен от него.



Не по-малко популярен инструмент за рязане на метал са електрическите ножици. Те идват в три основни типа: лист, умрели и прорези. Изборът на конкретна опция зависи от областта на приложение. По този начин се използват ножици за ламарини в същите случаи като конвенционалните ръчни (предимството им е липсата на физическо усилие, като същевременно се увеличава точността и скоростта на рязане). Тяхното важно предимство е почти пълното отсъствие на отпадъци. С помощта на тези ножици се обработват метални листове с дебелина до 5 мм, но е възможно да се нарязват само от ръба на листа, освен това, когато се използват, се получава огъване на една от листовите части.

Ами, ако се интересувате от конвекторите на пода mohlenhoff, посетете konvektor-mohlenhoff.ru. Само там ще намерите всичко необходимо, за да създадете надеждна отоплителна система във вашия дом.

Този дефект е лишен от електрически ножици с процеп, предназначени както за прави, така и за къдрави разфасовки. Въпреки това, те могат да режат само метал с дебелина до 2 мм.

Режещите електрически ножици са малко като удар. Те се използват за директно и фигурно рязане на гофрирани и профилни ламарини. Предимството им е и липсата на деформация на материала по време на обработката.

Има и други видове инструменти, използвани за металообработка. Изборът на конкретен вариант се извършва, като се следват указанията и честотата на използване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Заваряване на лентови триониЗаваряване на лентови триони
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
» » Дискови триони и електрически ножици имат инструмент за избор
© 2021 BggeHat.com