Избор на ножици за рязане на метал

Избор на ножици за рязане на метал

При извършване на ремонтни или строителни работи често е необходимо да се режат листовете от велпапе, да се съкрати подсилването или металната тръба. За тази цел могат да се използват различни инструменти. Но за ръчно рязане на сравнително тънки метали (например, велпапе, листове от ламарина или метал), най-добрият избор е специалната метална ножица.

Такива ножици са както пружинирани, така и без тях. Последните се считат за най-лесни за работа. Те са подходящи за онези майстори, които нерядко работят с метал. Но ако се планират големи обеми работа, по-добре е да купите ножици с пролет. Необходимо е, за да се върнат незабавно копчетата след изрязването в началната позиция - това ви позволява да намалите усилието. От гледна точка на качеството на рязането няма особена разлика между тях. По-лесен за работа и предаване на лост - той се предлага в някои модерни модели.

Ножиците за метал са от няколко вида. Директните модели (често наричани "проходни") са предназначени за плоско рязане на големи плоскости. По-добре е да изберете едновременно тези ножици, чиито дръжки по време на рязането ще бъдат над листа, така че не е нужно да я огъвате. За по-дебели метални листове се използват ножици с две лостове (или мощност). Те се отличават с наличието на удължени дръжки (това ви позволява да увеличите лоста и следователно силата на рязането). За удобство една от дръжките може да бъде заключена в закачалката, за да се създаде възможност за прилагане на по-голяма сила.

В магазините можете да намерите и къдрава ножица. Те се характеризират с по-къси остриета с по-сложна форма - това им позволява да "маневрират" по време на работата си, да се движат по крива.



Има и ножици. Тези продукти се отличават с факта, че лентата от метал винаги е изрязана и поради това листа не се огъва и нейните ръбове не се деформират.

Съществуват и комбинирани модели, основното предимство на което е универсалността, тъй като те могат да изпълняват както права, така и извити разфасовки.

Независимо от типа конструкция, струва си да се предпочитат ножиците със стационарни остриета, които от време на време просто трябва да се смилат. Обърнете внимание на дръжката на инструмента - тя трябва да е широка, надеждна, за предпочитане - с гумена подложка за лесна работа.

Е, ако се интересувате от качествени градински мебели - посетете parkmebel.com. Само там ще намерите най-доброто обзавеждане за вашата градина на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кислородно рязанеКислородно рязане
Монтаж на метални профили върху покриваМонтаж на метални профили върху покрива
Как да изберем правилния металКак да изберем правилния метал
Гараж от велпапе със собствени ръцеГараж от велпапе със собствени ръце
Предимства на велпапетоПредимства на велпапето
Профилирани листовеПрофилирани листове
Гофрирани покривни листовеГофрирани покривни листове
Покриване от металПокриване от метал
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Режещи дискове за металРежещи дискове за метал
» » Избор на ножици за рязане на метал
© 2021 BggeHat.com