Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома

Реверсиращият трион е универсален електрически инструмент, използван за рязане на различни материали. Това е комбинация от няколко електрически устройства. С негова помощ, подрязване на метални тръби, дървени трупи, други дърводелски работи, градински и ремонтни работи. Реверсивните триони са любители и професионалисти. Изборът на такъв инструмент се извършва, като се вземат предвид задачите, които се планира да се решат с негова помощ.

Режещо острие - седем инструмента в един калъф

Електрическият сабя трион е многофункционално устройство. Той замества наведнъж 7 инструмента, които се използват от местни занаятчии:

  • ръчна хартия за дърво;
  • клони;
  • раници за метал;
  • електрически трион;
  • циркулярен трион;
  • българският;
  • верижен трион.

Шайровият трион работи по един прост принцип. Работната му кърпа произвежда бутални движения. В резултат на това зъбите на рендето избират материала за обработка и го отрязват.

Структурно описаният инструмент се състои от дълъг корпус, направен под формата на пистолет, няколко превключвателя, механизъм за регулиране на мощността, обувка и работен (трионен) острие. Последният лесно се променя, ако е необходимо. Това ви позволява да се намалят с възвратно-постъпателно ножовка метал, стъкло, дърво, пластмаса, керамика, камък, съставни продукти, пяна-и газобетонова, тухла, стъкло, ПДЧ и плочи от дървесни влакна.

Триони - различни триони за различни задачи

Работните файлове за инструменти за сабари се характеризират с дължина 10-40 см. Те са маркирани според международния стандарт:

  • HSS - ножове от високоскоростна инструментална стомана. Използва се за работа върху метал.
  • HCS - триони от висококачествени стомани. Превърнете инструмента в електронна дървена джоб.
  • HM / CT - карбид устойчив на износване тъкан, която позволява обработка на абразивни и твърди материали (плочки, стомана, фибростъкло).
  • BIM - биметални продукти за рязане с висока якост и гъвкавост. Те се считат за универсални. Използва се за рязане на различни материали.

Има и други видове триони. Изборът на оптимална кърпа за изрязване на всеки модерен материал благодарение на това е съвсем прост.

Предимства на шаблона - намиране на занаятчии

Многофункционалността е основното, но не и единственото предимство на въпросния инструмент. Други експлоатационни предимства на използването му са дадени по-долу. Шайби за шаблони:

  • Идеален за извършване на работа по тегло. Ръката на човека не се уморява да държи инструмента, тъй като има малко тегло.
  • Подходящи за рязане на заготовки от различни конфигурации - профилни валцувани изделия и тръби, дървени греди, дъски, метални ъгли.
  • Позволявайте да извършвате къдрави разрязвания, закръглявайки краищата на частите.
  • Незадължително за работа в градината при резитба на дървета. Шайберската хартия на дърво бързо ще отреже голям клон, малки кучки, леко разшири короната.
  • Използва се за демонтиране на работа. С тяхна помощ е лесно да изрежете лъч от дърво, в което са направени нокти, изрязани отвори, рязане на прозоречна рамка, разглобяване на отоплителната система.

Електрическият трион е значително по-безопасен за използване в сравнение с верижните триони и дисковите триони и българските. Не загрява обработвания детайл. При работата му няма мазнини и искри, а количеството прах, освободено по време на рязане, е минимално.

Как да избера подходящия инструмент за домашна употреба?



Ако дървеният диск се купува единствено за работата на къщата и градината, които се произвеждат от време на време, е необходимо да се закупи аматьорски инструмент. Той има достъпна цена и е способен да се справи с всякакви домакински задачи. Професионалните модели са ориентирани към постоянна употреба и сериозни товари. Техническите характеристики на тези халки са много високи, но тяхната цена е значително по-висока от тази на аматьорските саблени триони.

Не е трудно да изберете подходящия инструмент за домашна употреба. Достатъчно е да се определят следните технически характеристики и възможности на шаблона:

  • Ел.
  • Честотата на движенията (движенията) на работната тъкан на минута.
  • Наличие на механизъм на махалото.
  • Функционалност на опорната обувка.
  • Наличието на система за безмяна на работна тъкан.

Ефективността и функционалността на триона зависи от захранването. Хората с квалифицирани занаятчии се съветват да закупят електроинструменти с капацитет от 0,8-1,2 kW. Такива електрозареждачи се разпознават като универсални. Те се справят с цялата градина и много строителни работи. По-мощните устройства се характеризират с повишени възможности. Но те са скъпи, те имат много тегло и размери.

Скоростта на триона определя скоростта и дълбочината на рязането на детайла. За домашна употреба е желателно да изберете триони със следните параметри:

  • дължина на удар - 1,9-3,2 cm;
  • честотата е 2500-3000 инсулти на минута.

Експертите съветват да закупите триони, които ви позволяват да регулирате честотата на възвратно-постъпателните движения на инструмента. Ако такава функция не е предвидена в електрическата лопата, тя няма да бъде в състояние да осигури високо качество на рязане на материали от различен тип и структура.

Механизмът на махалото отклонява платното на електрическото захранване от линията на рязане, когато прави обратно движение. Благодарение на това скоростта на работа се увеличава, отпадъците се отстраняват безпроблемно от работната зона и самият инструмент се нагрява по-малко. За да увеличите максимално използването на режещия диск, препоръчваме да изберете модел с регулируем ход на махалото. Това ще ви позволи да настроите пикапа, за да работите с материали с различни плътности.

Опората за обувки е устройство, при което нарязаната част е притисната, за да я стабилизира по отношение на работната равнина. Ако има такова устройство в конструкцията на триона, работникът се чувства по-малко уморен, когато го използва, а качеството на рязането и скоростта на работа се увеличават значително. Оптимално, когато опорната обувка може да се върти по оста си и да промени наклона. В този случай, рязането на заготовки може да бъде направено отдолу нагоре и под всякакъв ъгъл. Така че саблезният трион ще направи възможно изрязването на някой от конфигурационните елементи.

Удобната работа с универсална електрическа лопатка осигурява механизъм без инструменти за подмяна на режещия диск. Ако имате това, не е нужно да използвате отвертка или специален ключ, за да демонтирате старата и да инсталирате нова работна кърпа. Трионът се отстранява от инструмента чрез преместване на спирачния пръстен или завъртане на блокиращия лост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
» » Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
© 2021 BggeHat.com