Съвети за избор на електрически триони

Ако трябва да отрежете старите клони на дърветата, да готвите дърва за огън, да режете парче бара, тогава със сигурност ще ви е необходим електрически трион. Този инструмент ще бъде отличен помощник в работата в селските райони, както и в малките строителни работи.

Разбира се, битови електрически трион не може да се справи с тези задачи, като строеж на къща или горите работа (за тази цел трябва да се закупи по-скъпи професионални модели), но в домакинството, този инструмент може винаги да дойде по-удобно. Електрическите триони са разделени на няколко вида, в зависимост от мощността на електродвигателя, предназначението, продължителността на продължителната работа.

Изборът на електрически трион тук https://instrument-optom.com/elektropily, трябва да се прилага за някои параметри (като мощността на двигателя) и допълнителни функции (защитен сектор, термична защита на мотора, спирачката на веригата). Защитен сектор - специален щит, който затваря слушалките за трион. Той е проектиран да гаси обратния ход. Като алтернатива, можете да вземете трион с инерционна спирачка, която няма да позволи отхвърлянето на инструмента в началото на рязане на дърво. Освен това е необходимо да защитите триона от прегряване, в противен случай електрическият мотор може да се изгори. Трябва да се отбележи, че когато напрежението в мрежата е ниско, товарът на мотора се увеличава значително. Препоръчва се закупуването на трион с по-мощен двигател, тъй като е по-малко засегнат от падания на напрежението.



Следващото нещо, което трябва да подчертаете, е параметрите на веригата. Веригата с нисък профил на стъпка от 0.325 инча има ниска вибрация. От една страна, такива вериги ще улеснят работата, ако операторът няма опит, но от друга - производителността на труда ще бъде ниска.

Електрическият трион, подобно на електрически инструмент за рязане, трябва да има ключ за включване и изключване. Необходимо е, за да се избегне случайно стартиране на операцията на триона. Друга полезна функция ще бъде гладкото начало. При включване на триона преминава голям ток през двигателя, което впоследствие намалява. Функцията за меко стартиране допринася за по-дълъг живот на двигателя. Освен това проблемите с пренапрежение в мрежата ще бъдат отстранени.

По-добре е да изберете електрически трион с прозрачен резервоар за смазване на веригата - за да е по-лесно да се контролира нивото на маслото. Ако веригата може да бъде издърпана без използване на инструмент, това също ще опрости работата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
» » Съвети за избор на електрически триони
© 2021 BggeHat.com