Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина

За да успеем да държим успешно дървото, трябва предварително да бъдем озадачени от избора на подходящо оборудване. За рязане на дървесина ще е необходима добра брадва и резачка, а ако няма затруднения при избора на брадва, изборът на подходящ автоматичен трион е по-труден. В тази статия ще се опитаме да ви кажем как да изберете резачка за подготовка на дърва за огрев, на какви характеристики на устройството се обърне внимание.

Използване на верижен трион за работа с гората
Влизане с резачка

Общи моменти

Процесът на събиране на дърва за огрев много труден, изискващ много време и физическа сила. За да се улесни изпълнението на много задачи, е необходимо да се избере оборудването за подготовка на дърва за огрев компетентно.

Рязането на дървени трупи на дървени трупи в старите дни е било направено с помощта на двуръкохватков трион и е отнело изключително дълго време, но не е необходимо да се говори за размера на изразходваните сили. В наше време, за да опростите работата с дървени режещи триони, които могат да ви бъдат отличен помощник.

Изборът на правилната резачка за дърва за огрев, трябва незабавно да се грижи за части за подмяна до него и допълнително закупуване на резервни файл верига (острилка за верига), за моторни масла, препоръчани от производителя, 92 или 95 за попълване на бензин.

Следва да се отбележи, че не се препоръчва съхраняването на бензен, разреден с масло в резервоара за гориво на верижен трион, поради което е необходимо напълно да се използва горивото.

За да избегнете натрупване на въглерод, е по-добре да използвате синтетично или полусинтетично масло, ако няма да купите специално разработен състав от производителя на резачка. Тук е необходимо да се каже, че при двигатели с ниски обороти използването на синтетични е неразумно, тъй като нефтът просто няма да изгори и ще лети в изпускателната тръба.

Рязане на дебели трупи с резачка
Режеща верижна писта дебела бреза

Отделно искате да говорите за файла, който е заострена верига. Този вариант е по-предпочитан от машината за шлайфане, тъй като премахва повече метал и по този начин износването на веригата става по-бързо. Ако дадете веригата да се заточи в работилницата, тогава може да я затворите в неправилен ъгъл. Ето защо е по-добре да се изостряте. След провал на веригата, тя трябва да бъде променена на нова, закупена от оторизиран дилър.

Изборът на верижен трион се основава на броя работни места. Ако вземете устройството за дача, можете да погледнете техниката на долните модели от Husqvarna или Shtil. За прибиране на реколтата, по-специално за изсичането на дървета, трябва да се обмислят по-мощни варианти. В същото време е целесъобразно да се разбере, че повече мощност предполага повече тегло, което в бъдеще със сигурност ще почувствате при разрязването на малки неща.

Съвети на опитни хора



Някои хора, които правят това, редовно споделят нашите съвети относно избора на трион за подготовката на дърва за огрев. За подготовката на дърва за огрев, много специалисти препоръчват да изберете малък, мощен агрегат с остри ножове. Желателно е теглото на устройството да не ви доставя дискомфорт, а с леко устройство е по-лесно да го управлявате дълго време. Сред най-популярните марки на резачките най-често се разграничават два:

  1. Хускварна;
  2. Stihl.

На пазара на строителни инструменти има достойни агрегати на вътрешното производство, но досега информацията за тях не е достатъчна. Китайските партньори традиционно не са силни в качеството.

Верижни триони от марката Shtil
Верижни триони марка Stihl

Много експерти реагират положително на верижни триони на марката Husqvarna, като ги наричат ​​едни от най-добрите, докато други, напротив, изискват използването на Stihl. Изберете опцията, която в момента и цената ще бъде оптимална за вас. Ако вземете техниката на Stihl, тогава ще струва малко повече от подобни модели от производителя Husqvarna.

Резачка от марката Husqvarna
Резачка на верига Husqvarna

Верижни триони от Huskvarna и Shtil, дори и най-ниските модели, перфектно се справят с дебели стволове и дървесни клони. Единственото нещо, което трябва да се запомни, е, че чуждестранната технология обича само резервните части, както и специалното масло за използван бензин и верига. В същото време не се изискват резервни части за устройството, тъй като верижният трион е много надежден, особено ако е добре и редовно се грижи за него.

Грижа триони проста: след всяка употреба за почистване на веригата и външната част на машината по време на всеки пълнене зъбно колело вериги трябва да се смазват с грес, трябва да изострят веригата, както е необходимо.

Острата верига позволява по-бърза и по-качествена работа и в същото време намалява натоварването на двигателя на устройството. Ако следвате резачката си, извършете необходимите манипулации с нея, след това тя ще служи за няколко десетилетия.

Трионът на триона на марката за веригата
Рязане на трупи с верижен трион

Най-добрият инструмент за подготовка на дърва за огрев ще направи възможно опростяването на работата възможно най-много, за да бъде интересно и завладяващо. Животът на устройството с умерена употреба и добра грижа надвишава 10 години. При закупуване на верижни триони, моля, направете справка със следните параметри:

  • Силата, теглото на устройството и лекотата на използване.
  • Дължината на гумата. Малък за домашни нужди, подходящ за професионалисти.
  • Стъпка верига. По-голямата стъпка увеличава производителността, но добавя вибрации.
  • Антивибрационна система за професионални верижни триони.
  • Качеството на инерционната спирачка.

При избора на конкретен модел не забравяйте да се свържете с продавача за съвет. Като има известен опит, той ще ви каже дали сте избрали правилното устройство за конкретните си цели. Не забравяйте, че верижният трион се купува за дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се нарязва дърва ръчно и механичноКак да се нарязва дърва ръчно и механично
Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решенияКак правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Трионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачкаТрионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачка
Пружинен механичен сплитер за дърва за огрев, самостоятелно направено оборудване съгласно чертежитеПружинен механичен сплитер за дърва за огрев, самостоятелно направено оборудване съгласно чертежите
Как да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръцеКак да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръце
Birch дърва, основните свойства на популярното дървоBirch дърва, основните свойства на популярното дърво
Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у домаDrovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
» » Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
© 2021 BggeHat.com