Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения

Дървесината в селска къща или в дача е задължителна. Дори и в случай на електрическо отопление на къщата печката или камината в нея все още могат да присъстват, например, като декоративна структура. Е, удари банята да се затопли и пара, а след това без дърва за огрев просто не мога да направя. Следователно, опитни собственици са предварително съхранявани с естествено гориво.

В този случай съхраняването на дърва за огрев трябва да се извършва на такова място и по такъв начин, че да може да се използва по всяко време. Дървесината трябва да е суха, подходяща за пещ, камина или огън. В тази статия ще се опитаме да говорим за това как да съхраняваме дърва за огрев, какви условия трябва да се следват и какви са тънкостите в този въпрос.

Голяма дървесна маса в двора
В двора на къщата е поставен удобен дървен материал

Основни правила

Въз основа на опита на много летни жители и жители на селските райони можем да формулираме няколко прости правила, които позволяват да се организира съхранението на дървесни дърва за огрев компетентно. Всички те са интуитивни и прости, така че помнете ги и използването им ще бъде изключително проста:

  • Струята дърва за огрев трябва да бъде защитена от външното влияние на природата. Ако не разполагате с пълен барака за дърва, поне се облича сгънатия купчината дърва за огрев на водонепропускливи материали, на улицата, тя ще защитава дървото от дъжд и сняг, и няма да му даде много, за да се намокри. Като подслон, можете да използвате тиксо, стари покриви, настилки, метални листове от ограда, сайдинг, всичко, което е останало от строителните работи. Поставете купчина дърва близо до печката, така че да не се топи със сурови дърва за огрев, но да има сух запас.
  • Дървесината трябва да се вентилира. При изграждането на пълноценен дърворезба този факт трябва да се вземе под внимание, което означава, че е лесно да се позволи на въздуха да циркулира в навеса за съхранение на дърва за огрев и да изсуши събраното дърво. С този подход дървесината ще изсъхне добре, няма да се запуши, ще се гние. В противен случай съществува възможност за обезводняване дори на сухо дърво. Ако ще покриете събрания стак с филм, а след това го покрийте отгоре, не е необходимо да го правите от всички страни.
  • Дръжте дърва далеч от огън. Очевидно е, че не е целесъобразно да се поставят дърва за огрев близо до барбекюто или място за пожар. Лесната небрежност ще ви лиши от всички запаси от дървета и също така може да доведе до сериозни проблеми за цялата икономика. Въпреки това, винаги можете да разпределите малко място до печката, камина, барбекю, където стека дърва може да бъде подходящо изсушена за бъдеща употреба.
Най-простата купчина дърва за огрев
Най-лесният начин да поставите дърва за огрев
  • Компетентно организираната купчина се нуждае от солидна основа. Започвайки да събирате дърва за дърва, внимавайте да направите надеждна основа отдолу, нещо като фундамент. Поставянето на дървото направо на земята или пода на хамбара, не се препоръчва, тъй като земята излъчва влага, така че дървото може да се навлажни. Импровизиран основа за купищата в склада ще бъде здрава основа, която не позволява на шепа колапс, защита срещу влага от земята, както и помощ, за да се проветри зареден дърво. За да създадете базата, можете да използвате всякакви импровизирани материали: тухли, дъски, големи трупи, шперплат, всичко, което можете внимателно да стекате горския фонд.
  • Сгъването на дървесината трябва да се погрижи за нейната стабилност. Независимо от мястото, където ще поставите дърва за огрев, го направете здраво и здраво, така че дървесната маса да не се разпада. Не помислете още веднъж за това колко прекрасно да се сгъва дърва за огрев, по-добре е да го направите спретнато, стабилно и на правилното място.
  • Сборът от дърва за огрев трябва да е удобен за употреба и следващото хранилище. Когато избирате място за построяване на дърворезба или поставяне на дървесина, трябва да имате предвид възможността за товарене с дърва за огрев, както и принципите на последващата употреба. Събиране на дърва за огрев Не е най-лесният и бърз процес, изискващ много време и усилия. Заслужава ли си да увеличи продължителността му поради отдалеченото местоположение на дървото за съхранение. Допълнителните характеристики на вашата плевня също заслужават да се обмислят, например, оформлението на дърва за огрев на степени по рафтове или под различни ъгли. В бъдеще ще бъде по-лесно да намерите подходящо дърво за вашите нужди.
Успешно решение за икономическа къща
Многоцелево жилищно строителство

Имайте предвид, че като организирате правилно съхранението на дърва за огрев в страната, лесно можете да използвате резервите си и, ако е необходимо, да ги попълвате. Правилно сгънатата, здрава машина за изгаряне на дървесина ще държи цялото ви дърво в сухо състояние, остава само да реши къде да я постави.

Къде да поставите дърва за огрев

Оптималната опция за съхраняване на дърва за огрев в страната или в селска къща ще бъде хамбар, заключен с ключ или катинар. Домашните реалностите при кражба процъфтява в райони, не са прекалено наивни и оставят си стратегически резерв от дървесина под навес или в обикновена купчина близо до къщата. В допълнение, добрите дърва за огрев не са скъпи и следователно са ценна плячка за измамници.

Можете да издигнете помещение за съхраняване на дърва близо до къщата или до други селскостопански постройки. В старите къщи, дърводелецът често се намира непосредствено зад къщата или непосредствено до нея.



Ако територията на вашия дом е надеждно защитена или мястото е на отдалечено място, намирането на място за съхраняване на дърва за огрев на улицата ще бъде още по-лесно:

  • Едно отлично решение за съхранение на гората може да бъде банален балдахин, който е няколко пъти по-прост от най-простия навес. Навесът може да бъде без стени, с покрив на колоните. Такава конструкция осигурява защита от валежи и намотаване на дървото. Можете да построите балдахин за съхраняване на дърва за огрев с една или три стени, за да можем винаги да имаме достъп от улицата и е лесно да сгънете и да вземете трупи, ако е необходимо. Навесът може да бъде прикрепен към стопанските постройки, към къщата или да бъде направена отделна сграда.
Козирка за съхранение на дърва за огрев
Малък балдахин, построен на обекта
  • Оригиналната версия на разположението на дърва за огрев между дърветата. Дървесината от този вид е удобна преди всичко за способността бързо и лесно да се съхранява в гората. Дърветата действат като опори, дърпат трупите здраво и ние само ще трябва да покрием купчината дърва с филм, предпазвайки ги от дъжд. Ако решите да създадете такава система за съхранение, изберете дървета, разположени в тясно положение, защото в противен случай ще има вероятност дървесната пипа да се разпадне.
  • Можете да поставите дърва по една от стените на къщата. Това хранилище може дори да се разглежда като външна украса на сградата, защото изглежда доста интересно. Недостатъкът е липсата на въздух пред къщата, която в някои случаи може да се превърне в отрицателен фактор и предпоставка за появата на плесен на къщата. Покривайки под покрива на къщата стена от дърва за огрев, оставяйки малка празнина за достъп до въздуха.
Сбор от дърва за огрев до стената на къщата
Съхранение на дърва близо до стената на къщата
  • Дървесината се съхранява под стълбите. Този метод ви позволява компетентно да използвате не най-доброто място, но също така успешно да поставите гората в подходящите условия за съхранение. Стълбата безопасно предпазва дървото от дъжд и не е нужно да ходим далеч в бараката. Много удобно, особено през зимата.
  • Можете да инсталирате дървесината на всяко удобно място на парцела директно под открито небе. Например, по ограда близо до баня или до градинска пътека, на места, където трупите могат лесно да бъдат наети за работа. Обикновено такова съхранение предполага, че има голямо количество дърва за огрев, навес, за който са необходими големи размери. С тази подредба дървеният материал трябва да обърне специално внимание на стабилността на конструкцията, както и на основата на обекта.
Най-простата дървена купчина за дърва за огрев
Най-простата версия на дървесината
  • За творчески хора интересно решение ще бъде самостоятелна дървесина, направена като декоративна структура. С необичайно оформление такъв предмет на изкуството ще стане не само склад на гората, но и необичайна украса на обекта. Създаването на такава конструкция си заслужава да помним основната цел на дърва за огрев и следователно да разгледа практичността на дизайна му, така че да не се разпадне, след като отстрани от него определен брой трупи.

Имайте предвид, че трябва да разпределите място за няколко купи дърва за огрев вместо директната им употреба. Например, съхраняването на дърва за огрев в банята бързо ще разтопи печката, а малко място за съхранение на дървени трупи в близост до барбекюто ще ви позволи да се концентрирате върху готвенето.

За да поставите няколко оръжия от дърва за огрев в къща до камината или печка в имение в страната, можете да използвате специални декоративни аксесоари. Най-често те са обвързани с метал и външността им може да бъде абсолютно всичко: класическо или модерно.

В камините и печките могат да се осигурят специални места за натоварване на трупи, в които се изсушават и подготвят за използване. Можете да използвате преносим дървен материал от пръчки.

Както можете да видите, възможностите за настаняване за дисциплина на сайта много, и дори ако първия път, когато дървата е неудобно, можете да промените, където те се съхраняват в следващата година. Изберете подходящо място според цял списък от критерии, нека дървото ще бъде жива и здрава, суха и готов за употреба, дори и ако те могат лесно да се сгъва и да вземат и как да изглежда е вашата купчина от дърво, вече реши в процеса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използвамеЗащо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използваме
Камини с параКамини с пара
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Как да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръцеКак да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръце
» » Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
© 2021 BggeHat.com