Как да стреля печка

Това не е проблем за един човек от селото да разтопи печка, но градски обитател, който купи къща в селото, може да се изправи пред много проблеми, само защото не знае как да готви печката. За да нагреете нагревателя, се нуждаете от умения и знания за законите на физиката, достатъчно странно. Сухото качество на горивото, от най-добрия начин за отопление на фурната, можете да получите, ако се погрижите за покупката му във времето. Такива умения като: запали огън и съдържат отоплително устройство, така че да се изключи появата на конденз, ще получите след малко тренировка.


Предварителни условия на запалване


Нека да отбележим една важна характеристика, която печката трябва да има преди да започнете да я запалите. Отоплителният уред трябва да може да работи на 100%. Употребата му зависи от ежегодните дейности по почистване и превантивна поддръжка. Дори малка пукнатина около плъзгащата се рамка може да пренесе до 10 топлина. Ето защо 2-3 пъти в сезон почистват комините, а в края на сезона се ремонтират и избелват. Стените на пещта трябва да бъдат почистени от сажди, дори и малък слой, който да предотврати доброто нагряване, да не говорим за дебелия слой сажди. Запушеното огнище ще изисква много гориво и време, но ефектът все още ще е слаб. (Виж също: Бебешки пещи)

Няма смисъл да се започва пещ без да се отделя пространството под решетката от пепелта и въглищата, тъй като е необходим свободен достъп до горивото. За да се намали сажди и топлинната мощност е по-голяма, е възможно да се загрява една тухлена фурна само със сухи дърва за огрев. Ето защо, през лятото се извършва подготовка на дърва за огрев.

Суровини дървесни отделят много влага, която изгаряне се превръща в пара, но веднъж в пещта преминава, пара охлажда бързо капки на вода, която се смесва с пепел да се образува кондензат, систематично разрушава комин.

Не по-малко важно е какъв вид дърва да готви печката, сякаш суха, дърва за огрев от различни видове дърво излъчват неравномерна топлина. Дори размерът на нарязаната дървесина трябва да бъде приблизително еднакъв, едва тогава в отоплителното устройство се образува единна пожар. Ако печката се нагрява с торф, тогава е необходимо да се подсили тягата и леко да се възстанови. (Виж също: Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителите)

Дърва за огрев


Последователност на действията


Само при спазване на правилата на пещта, знаейки как да гори правилно пещта, може да получи ефективен пожар. Дърва за огрев в пещта се поставят така, че въздухът да се впие между тях, което ще позволи на огъня да ги възпламени едновременно от всички страни. За да изгорят всички горивни частици, а не да ударят комините, камината не се полага с дърва за огрев "до спиране" на горната стена, оставяйки малко пространство.

Съгласно най-долния ред са поставени върху решетката пюре малки парчета хартия, сухи стърготини, трески, точно над дебели чипове, и т.н., постепенно увеличаване на дебелината на дървото.

Използвайте за запалване на огън експлозивни горими материали, като керосин, бензин и ацетон, строго забранени! (Виж също: Фурната в двора със собствени ръце)

Ако огънят не избухна, и отопление тухлена постройка много дим, което често се случва, когато първоначалната топлина в много студено време, трябва да се затопли до комина, той се пълни с топъл въздух. За да се затопли до стените на комина, за да се получи необходимото сцепление, а изгорелите хартия, картон, тънки трески и чипове, и едва след това да се поставят в пещта дърво. Дървесината трябва да се намира по-близо до вратата на пещта, а не в дълбочината на пещта.

Различното гориво изисква различна дебелина на маркера. Тъй като печката се използва за огън печка с дърво, и по принцип, най-популярният метод за отопление на сграда за руско селище, тогава повечето от отоплителните системи са изгаряне на дърва. Като твърдо гориво за пещта използвайте:



  • дърва за огрев, е желателно влажността да не надвишава 25;

  • еднократни торф;

  • черни въглища;

  • антрацит.




дърво горелка

Преди да подготвите руската печка или друго топлотехническо устройство, е необходимо да отворите всички уреди за печки, които могат да повлияят на входа на въздуха в пещта и в изхода. Това: (Виж също: Печката на Бутаков)



  1. клапа;

  2. портални вентили;

  3. врата на пещта;

  4. демпфер.


Веднага щом огънят се отвори, вратата на пепелта се отваря и горивната камера се затваря. Само при плътно затворена врата на пещта е възможно ефективно да се загрее отоплителният блок. Порталният вентил, изгледът и входът на вентилатора служат като тракшън контролери, така че е важно да се следи своето състояние и да се поправят повредените повреди своевременно. Ако повредите не могат да бъдат ремонтирани, пещта се заменя с нова. Тъй като пещта е отоплително устройство, което може да причини сериозни увреждания на здравето и дори да убие, не се препоръчва да се спестява.

При отопление на руската печка има едно ограничение, то не може да се нагрява с въглища или торф, то строго изисква отопление с дърва за огрев!

Наличието на сцепление е основното условие за правилното функциониране на отоплителните тела. Определянето на сцеплението може да бъде цветът на пламъка в пещта. Характерната бръмчене в каналите и почти белия цвят на пламъка показват прекомерно силен течение, това е сигнал, че е необходимо да се намали потокът на въздуха. При нормална тежест огънят гори и издава златисто жълт цвят. Червеният цвят на пламъка и черен дим от тръбата показват слаб течение, което изисква увеличаване на подаването на въздух към пещта. (Виж също: Как да се изгради печка)

Пещ за пещи


Пещ с въглеродни пещи


Много собственици на тухлени отоплителни сгради са загрижени за въпроса: Възможно ли е да се затопли пещта с въглища? Това не е празен въпрос, така че преди да купите въглища, трябва да сте сигурни, че пещта е проектирана да използва въглища като гориво. В отоплителните инсталации, които могат да се загряват с въглища, стените са по-дебели и дизайнът позволява дълго и равномерно загряване не само на самата пещ, но и на цялата къща.

Използването на въглища като основно гориво не означава, че не се нуждаете от дърва за огрев. Въглищата в пещта се залагат само след запалване с дървесина, заспиване с огън на дървени въглища, на дървени въглища, изстреляни добре. Обемът на въглищата трябва да бъде такъв, че да не блокира потока въздух от решетката. Първо, малко въглища слой е изпълнен от 5 сантиметра, и едва след това слой избухва, пещта е изпълнен изцяло, но и с дърво, не е на едно ниво с "таван" на пещта. В процеса на изгаряне въглищата в пещта трябва да бъдат внимателно обръщани няколко пъти, така че да не се "точе".

Ако полагането на въглища се извършва през вратата на камерата, а въглищата са хлабав материал, трябва да се внимава да не гори, в случай на падане от горене на въглища. В печки за отопление и готвене, където има горелки, е по-добре да се покрият въглищата отгоре, това е по-безопасно. Няма значение какъв вид въглища да загрява пещта, трябва да сведе до минимум опасността от изгаряне.


Правила на камината


Ефективната работа на отоплителното тяло и безопасността на хората в стаята с него може да осигури някои канони на правилно разпалване.



  • В самото начало на изгарянето на дърва е необходимо да се затваря не само вратата на пещта, но и частично да се плъзга гледката.

  • Възможно е да се разбърква дървесината във фурната само след изгаряне на огън в камината и наличието на достатъчно празнини между изгорялото дърво, което може да премине през въздуха.


Пещта е въглища



  • Въглища, които могат да възпламенят нова част от дърва за огрев, трябва да лежат по пътя на сцеплението.

  • Периодично появяващият се син цвят при изгаряните въглища означава излъчването на въглероден окис. Че той мина през тръбата, а не в стаята, вратата е плътно покрита и тръбата е оставена отворена за 10 минути, докато целият въглероден окис се изхвърли в тръбата.

  • Напълно е забранено да отоплявате отоплителното тяло през нощта! Това може да доведе до отравяне с въглероден окис и да причини смърт на хората, живеещи в къщата.

  • Преди да изгорите пещта с въглища или торф, е необходимо да направите малка дупка в капака (около 15 мм), което ще позволи да се отстранят вредните газове.

  • Специално място за събиране на пепел, разположено под решетката, се нарича пепел. Тя трябва да съответства на площта и размерите на самата решетка и да е покрита от вентилационна вентилационна врата, която регулира подаването на въздух, следователно преди почистване е необходимо да се почисти пепелта.

  • Преди да подготвите печката с въглища, антрацит или торф, първо е необходимо да я разтопите с дърва за огрев.

  • Наличието на пукнатини в зидарията и свободното затваряне на вратите на пещното оборудване е неприемливо. Дори малки пукнатини са неприемливи.

  • Вътрешните прегради също трябва да са в добро състояние. Нарушението на вътрешните прегради се определя от неравномерното загряване на пещта. Ремонтът ще изисква частично разглобяване на конструкцията.

  • Тя е строго забранено да се загрява на дърва за отопление съоръжение, които са били използвани преди това в икономиката, особено ако те са боядисани, а това е невъзможно в тухлена пещ за изгаряне на парчета от битум, пластмаси, и само.

  • Гледката не може да бъде затворена, докато не изгори синкав пламък над въглищата. Това е знак за изгаряне на въглероден окис, който може да влезе в стаята. Отравянето с въглероден окис може да причини смърт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за твърдо горивоПещи за твърдо гориво
Как да почистите коминаКак да почистите комина
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Планиране на къщи с печкаПланиране на къщи с печка
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Метална фурна със собствени ръцеМетална фурна със собствени ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Пещ с нагревателПещ с нагревател
» » Как да стреля печка
© 2021 BggeHat.com