Планиране на къщи с печка

Планиране на къщи с печка

Всеки, който е решил да построи собствен дом, често не знае откъде да започне. Но оформлението на помещенията не е първата стъпка в процеса на издигане на къща. Преди да разработите проект или да направите подробен работен план, трябва да отговорите на следните въпроси: каква е общата жилищна площ на бъдещия дом - ще бъде ли затоплена - ако е така, тогава как? Следващите етапи на изграждане зависят от отговорите им.

къща с камина 6x8

Оформлението на едноетажна къща с печка 6 × 8

дизайн

Изграждането на 6x6 е най-вероятно селска къща, в която е възможно да живеете не през цялата година, но само през топлия сезон. Следователно, оформлението му е проста поради малкия си отпечатък. Неговата рисунка също е неудобна поради липсата на отоплителна система. И за целогодишна работа сградите са построени по-просторни, например, вила 8x8 и още. Но тогава отоплението в пещта е необходимо.

Въпреки това, строителна фирма може да предложи проект бюджет къща 6x6 с отоплителна система. Тя ще включва обща къща рисунка и подробен устройствен план. Клиентът, който желае да има къща с печка, може да направи свои собствени изменения, които веднага ще бъдат взети под внимание от изпълнителя. Тази опция се нарича строителство на индивидуална основа.

Клиентът може да поръча от компанията не само готов проект, но и изграждане на стандартна къща с вече решени проблеми по планирането.

къща план с печка

Вариантът на вътрешното планиране и подреждането на печката в къщата

Ако клиентът напълно приеме предложения план, строителството ще му струва значително по-евтино.

предимства

Когато оформлението е добре обмислено, като се вземе предвид конкретна отоплителна система, монтажът на печката е практически независим от строителния материал, от който е построено жилището. Подходящ е както за дървени, така и за тухлени къщи. Предимството му е, че за отоплението на помещенията винаги има голям избор на гориво: въглища, торф, дърва за огрев, дори картон и сухи клони. Самият потребител решава какво да удави, което е по-достъпно и по-евтино.

Отоплението с електричество е по-скъпо и не всички жилищни райони са оборудвани с газопровод.

Следващото предимство - отоплението на къщата не зависи от отоплителния сезон на отоплителната централа, от спешните ремонти и дългите прекъсвания в доставката на гориво. Пещта е автономна, начинът й на действие се определя от самия потребител, който не се нуждае от план за сезонно спиране на системата.

къща с фурна 6х9

Оформлението на къщата с фурна 6 х 9 метра

Способността на фурната да създава уютна и комфортна атмосфера е добре известна. Благодарение на това качество, няма друга система за отопление. Хубаво е, да седнеш с книга до печката, да мирише на мириса на дърва и да слушаш тихото им крякане. Той напомня за далечните времена, покрити с романтика. В допълнение към тези предимства печката може да бъде оборудвана така, че да стане оригинално допълнение към интериора.

Специално очарование се дава на стаята с руска печка. По отношение на топлинната мощност с него нищо не може да бъде сравнено. Той е в състояние да натрупа топлина, а след това постепенно да го отведе, поддържайки постоянен комфорт и комфорт в хижата. В миналото тя изпълнява функцията за готвене и отопление. Днес е рядкост.

Само този, който харесва стила на дизайнерската къща, ще реши да украси апартамента си с нея. Вярно е, че майстори-производителите на печки не се нуждаят от чертеж за ерекцията си. къща план с печка 7x7 Но наскоро проектът на къща с камина е обичайно предложение на строителни фирми. Това модерно отоплително устройство се загрява, но изобщо не натрупва топлина. Използва се повече като декоративен елемент.

Векът на техническия прогрес направи свои собствени корекции. Днес къща с печка, работеща не само с твърдо гориво, но и с електричество, газ, мазут. Но най-достъпният материал за нагревателя все още е дърва за огрев.

Инструкция за монтаж и експлоатация

Формата, външният вид на пещта фиксира рисунката му. Мнозина се опитват да го инсталират някъде в ъгъла, така че никой да не се намесва, не заема много място. Но това не е основният критерий за инсталиране. Най-рационалното местоположение отразява като правило всеки проект, разработен от фирмата на къща с отопление.

В квадратни вили 6x6 с таванско помещение, както и в правоъгълна едноетажна къща с площ от 6x8 или в едноетажна сграда 6x9 за предпочитане е да поставите печка в центъра.

къща с фурна 8x8

Подробен план на къщата с камина 8 × 8



Тогава ефектът от него ще бъде най-голям, защото ще затопли успешно всички стаи. Както показва практиката, няма начин да се инсталира близо до външната стена, за да не се нагрява улицата.


Ако планът за обитаване с пещната система е разработен професионално, то след нейното внедряване, дори и в двуетажна къща през цялата година тя ще бъде топла и уютна. Препоръчва се печката да бъде планирана в предградията или ваканционни жилища не по-висока от двуетажна. Ако вторият етаж е все още хладен, тогава някои от обитателите му за зимата близо, живеещи само на добре загрята първа.

Много важно правило: къща с фурна трябва да има ефективна термична защита. В противен случай, всички усилия да го нагреят ще бъдат напразни. И парите за закупуване на гориво в буквален смисъл ще летят в тръбата. Не трябва да спасявате от затоплянето на дома си. Вярно е, че няма фирма, която да предлага къща без топлоизолация. Но ако оформлението му с централизирана отоплителна система, тогава такъв план за изграждане не е подходящ за инсталиране на пещта.

финландска къща 6x6

Оформлението на финландската къща с фурна 6 х 6

Грешка е да мислиш, че ако в малка сграда, например 6x6, да поставиш мощна фурна, тогава малко количество дърва ще бъде достатъчно за отопление. Това не е така. Всички те ще отидат само до слабо затопляне. А стаите ще останат студени. Всяка къща с печка е оборудвана с отоплителна структура, съответстваща на пространството, което е предназначено за отопление. Така че, ако къщата е 6x9, то отоплителният дизайн трябва да е по-топло.

Друго важно правило, което не трябва да се пренебрегва, е инсталирането на печката на отделна основа. Той не може да бъде един за нея и за цялата къща. Това ясно следва да демонстрира както общия дизайн на жилището, така и отделен чертеж на структурата на пещта.

рамка 5х6

Подробен чертеж на дървена къща с фурна 5 × 6

Факт е, че почвата под различно тегло се променя по различни начини. Защо печката може да се изкриви, ще се появят пукнатини. В резултат стаите ще получат не само топлина, а дим с въглероден монооксид.

Познавайки правилата за инсталиране, не забравяйте правилата за използване. Къщата с печката приема стриктно спазването на правилата за пожарна безопасност. И няма значение коя област е, 6x6 или много повече. Трябва да се помни, че капакът на комина е затворен навреме. Ако въглищата не бъдат изгорени достатъчно, стаята ще бъде запълнена с въглероден монооксид. И последиците от това са много тъжни. Ако го затворите твърде късно, скъпоценната топлина ще излезе в комина. Пещта обикновено се ремонтира от този, който го е инсталирал.

оформление

Има много опции за планиране на едноетажно жилище 6x6 с отоплителна система. Най-често срещаният план за тази къща е следният:

Изчертаването на такава къща може да варира в зависимост от изискванията на потребителя. Но най-важното е, че конструкцията на печката трябва да бъде в средата на жилището и да бъде вградена във вътрешни прегради. Ако банята в къщата е комбинирана и се намира през стената с обща стая, а след това оформлението му е такова, че може да загрее ъгъла на печката. Професионалните изчисления показват, че една пещ може успешно да загрее три стаи, разположени около нея.

За да се затоплят жилищни райони по-големи от 6x8 или 6x9, може да се окаже, че една пещ не се справя напълно с функцията си.

Къща 9x11

Проект с къща с оформление 9 × 11 с печка Kuznetsov

След това например къщата на селото е допълнена от малка камина за отопление, която е напълно неподходяща за готвене. За селска къща със среден размер и още 8 х 8 в студена зима, тя няма да е излишна.

Оформлението на жилището 7х7 не е много по-различно от местоположението на помещенията на къщата 6х6, с изключение на това, че е възможно да се увеличи малко площта на някои стаи.

И двете сгради имат формата на квадрат и се различават само с три квадратни метра. Ето защо чертежът на сградата ще има само малки отклонения. Но къщата 6x8 е съвсем различен проект, защото, за разлика от вкъщи 7x7, Има правоъгълна сграда. Тук можете да увеличите площта на кухнята, за да доставите голяма фурна. В края на краищата, тя трябва да загрява къщата със стени, които не са еднакво отдалечени от нея. Изпълнението на сградата 6x9 също се различава малко от схемата на 6x8 сгради.


Но за жилищна площ всеки метър пространство увеличава комфорта на живот. В същото време увеличава общите разходи за строителство. Във всеки случай, печката за отопление е най-достъпният и икономичен начин да се запази топла частна къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и възможности за планиране на селска къщаПроекти и възможности за планиране на селска къща
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Разпределение на къщата от бараРазпределение на къщата от бара
Ваканционни вили или места за гости на вашия сайтВаканционни вили или места за гости на вашия сайт
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Планиране на къща за сезонно живеенеПланиране на къща за сезонно живеене
Фурна за отопление на частна къщаФурна за отопление на частна къща
Оформлението на дървената къщаОформлението на дървената къща
Вътрешно оформление на едноетажна къща 1111Вътрешно оформление на едноетажна къща 1111
Оформлението на едноетажна къща 9x9Оформлението на едноетажна къща 9x9
» » Планиране на къщи с печка
© 2021 BggeHat.com