Ваканционни вили или места за гости на вашия сайт

Уютна къща за почивка и приемане на гости

Отделната къща за гости е знак за добър тон и грижовен собственик. Това решение ще бъде много по-удобно от стаята за гости в основната къща. Да прекараш една нощ или уикенд извън града и това е напълно възможно под един покрив, но когато гостите идват за лятото или друг дълъг период някои ваканционни жилища са най-доброто решение.

къща за гости

Проект на къща за гости с оформление

Различни проекти и оформления предлагат изграждането на различни видове къщи. Не е трудно да се намери подходящ проект. Това може да бъде малка градинска къща без отопление или къща в комбинация с баня, или малка уютна къща за целогодишно живеене.

Кога и кой се нуждае от ваканционен дом

Помислете за тази сграда стои на първо място за тези, чиито обекти са заобиколени от красива природа, в областта на географските и историческите забележителности, или само в една успешна област климат, например, на юг или в близост до морето.

Собствениците на огромен брой роднини и приятели, които често идват да не отсядат за една седмица в почивен дом, също могат да бъдат необходими.
проект на двуетажна къща с балкони
Това е самостоятелна, напълно самостоятелна сграда, която се намира на известно разстояние от дома на майстора. В зависимост от дестинацията, къщата за гости може да бъде с различни размери и с различен брой вътрешни пространства. Неговата задача е да осигури достатъчно комфортно временно настаняване на посетителите.

Вътрешно оформление на къщата може да бъде много разнообразна. В зависимост от избрания проект къщата може да има следните помещения:

  • фоайе;
  • входно антре;
  • стая за почивка и сън;
  • кухненски бокс;
  • баня.

Задължителна стая, без която няма да има един проект за къща за гости, ще бъде място за почивка. Всички останали стаи са по избор. Например, проектите за апартаменти за гости могат да съдържат малка кухня или напълно да го изключите.

къща за гости

Планиране на къща за гости за почивка

Това зависи от възможностите на основната къща и от желанието на собствениците да готвят за всички гости ежедневно или да си осигурят собствена кухня за тяхната употреба.

Изборът на леки летни проекти на къщи или столица зависи от това, кога посещавате най-често посетителите. Ако те са привлечени от летния сезон, защото на няколко минути пеша от вас до морето, то тогава една незагрята малка къща е подходяща.

И ако гостите са привлечени от ски курортите или девствената природа и руската баня, тогава си струва да мислите за изграждането на отопляеми гости апартаменти, макар и малки.

Вилите за отдих могат да бъдат не само знак на добър вкус и изключително гостоприемство. Ако сайтът се намира на територия, посещавана от туристи, това също може да бъде спечелено.

Наемане на няколко от тези къщи под наем през цялата година или сезонно, можете да получите добър пасивен доход. Такъв бизнес практика, повечето семейства в Алтай, Байкал, както и други живописни части на страната.
Разпределение на двуетажна вила на 1 етаж

Оформлението на лятна къща за отдих без отопление

Най-много бюджетен вариант на летните къщи, тъй като не изисква подреждане на капиталова база, сложни комуникации, скъпо оборудване за организиране на отопление. Дори материалите за носещи стени могат да бъдат чисто символични. Тяхната задача е да не се затоплят, а да предпазват гостите от вятър, време и насекоми.

Оформлението на малък ваканционен дом може да бъде много проста. Например, достатъчно е да има единична стая, където гостите могат да оставят вещите си и да прекарат нощта. При такъв проект няма смисъл да се оборудва баня или отделна кухня, тъй като всички удобства са наблизо, на улицата или в дома на майстора. Има и кухня.

Тамбурът също може да бъде изключен от плана, тъй като къщата няма да работи в сурови климатични условия и затова е възможно да не се предпазва жизненото пространство от проникването на студен уличен въздух.

комбинирана кухня-хол

оформлението на хола, съчетано с кухнята, се използва все повече в частни домове



Предимството на такива къщи е тяхната компактност и цена. Дори със сравнително малка площ е напълно възможно да се организират 3 до 4 къщи от този тип. И това означава, че ще можете да приемате и комфортно да настаните 3 до 4 семейства.


Лятната къща не означава непременно примитивен и вкусен дизайн. Ако се интересувате от състава на вашия сайт и от единния стил на дизайна, то лятна къща за гости може да се превърне в идеологическо продължение на основната сграда - майсторската къща.

Липсата на отопление не налага ограничения върху използването на архитектурни решения. Напротив, като се има предвид, че сградата ще бъде експлоатирана само през лятото, е възможно да се прилагат нестандартни методи за интериорно и екстериорно декориране.

Например, за да се увеличи максимално използването на стъкла и панорамни прозорци. Основното нещо е да не забравите да ги оборудвате с плътни завеси отвътре.
В този видеоклип можете да видите различните дизайнерски опции хол в комбинация с кухня.

Оформлението на целогодишния ваканционен дом

Целогодишният ваканционен дом е по-капиталово строителство. Той изисква класически строителни материали за носещи конструкции, нагреватели и отоплителна система. Предвид малкия размер на тези къщи, проектите предполагат изоставяне на централната отоплителна система, както и инсталиране на скъпо оборудване - печка или котел. Като алтернатива разработчиците препоръчват използването на радиатори и топлинни пистолети.

Като се има предвид, че къщата ще бъде използвана в студения сезон, Оформлението трябва да включва наличието на баня. Възможно разполагане на символична кухня, състояща се от плочки, чайник и микровълнова печка.
план на двуетажна вила с 3 спални на 2-ри етаж

В случай на изграждане на такава къща за гости, е необходимо да се спазват всички трикове за издигане на сгради. Това е, не забравяйте за вестибюла по време на строителството, подреждането на един малък козир над входа. Коридорът, дори и много малък, също ще е необходим. Външните дрехи през зимата заемат много място, за да го носят със себе си в стаята.

Кетъринг отоплението къща за гости ще струва повече от лятото, но възможностите за неговото функциониране са качествено разширяване.

Тя ще бъде отворена за гостите са 4 сезона в годината, а не три месец от 12. Единственият аспект, който трябва да се разглежда: за строителство и декорация трябва да изберете материалите, които могат да оцелеят многократни цикли на замразяване и размразяване. В същото време, минимално отопление трябва да се изразходва за затопляне на къщата. Най-изгодният материал в този случай ще бъде дърво: лъч, бар, можете също така да разгледате технологията на щит.

Ваканционна къща, съчетана със сауна

Какво ще бъде основното в проекта, а това, което е второстепенно, трябва да бъде решено преди началото на строителството. Има проекти за баня, в комбинация с къщи за гости. И има проекти на къщи за гости, чието оформление предвижда наличието на баня. Това са фундаментално различни неща.

Първият вариант е подходящ за собствениците, на които гостите идват рядко. В този случай се накиснете във ваната и оставете там да прекарате нощта там - удобен и практичен вариант. Но в случай, че приемате гостите по-често, отколкото да се удавите в банята, по-добре е да използвате втория вариант.

Оформлението на такава малка къща може да бъде подобно на редовна баня. Ролята на стаята за гости и спалнята ще бъде изпълнена от стаята за почивка. Някои оформления предвиждат отделна зона за гости.

Двуетажни планове

Проектът на двуетажна къща за гости с планове на два етажа, съчетани с баня

В този случай цялата къща е разделена на две еднакви части, в една се организира баня с 6x6 с пълна парна баня, мивка, баня и стая за почивка, а през втората половина се помещава стая за гости. Най-често - това е една стая.

Можете да използвате тази къща за гости през цялата година. Като отопление се използва печка за сауна. И в стаята за почивка можете да организирате малко кухненско помещение. В допълнение, възможността да посетите сауната всеки ден през останалото е прекрасно допълнение и отпускане след ден, пълен с впечатления, прекарани на чист въздух.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?
Оформлението на малка селска къщаОформлението на малка селска къща
Отопление на вилиОтопление на вили
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Планиране на къща за сезонно живеенеПланиране на къща за сезонно живеене
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Оформлението на едноетажна къща 9x9Оформлението на едноетажна къща 9x9
Как да проектирате къща себе си?Как да проектирате къща себе си?
Как да изберем проект за изграждане на къща?Как да изберем проект за изграждане на къща?
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
» » Ваканционни вили или места за гости на вашия сайт
© 2021 BggeHat.com