Оформлението на малка селска къща

Оформлението на малка селска къща


[ad: top] Проект за малка къща особено от значение за следните категории собственици:

  • малко семейство летни жители с едно дете;
  • млада двойка;
  • собствениците на просторни къщи, желаещи да изградят допълнителна структура на обекта;
  • брачна двойка пенсионери;
  • собствениците на туристически бази и къмпинги;
  • продавачи на храни и промишлени стоки.

малка къща

Модерната къща с площ от 5x4, 5x5, 5x6 не е само подслон от лошо време и комари, но солидна структура, подходяща за ползотворна работа и комфортна почивка. Ето защо малките сгради до 30 квадратни метра. може да действа както като къща за гости или магазин със съществени стоки и като пълноправен дом за сезонно или целогодишно пребиваване на малко семейство.

Предимства на къщи до 30 квадратни метра. м.

  • Спестявания на строителни и довършителни материали;
  • Скорост на ерекция (в топъл сезон при сухо време до 9 дни);
  • Евтина поддръжка и домашна поддръжка;
  • Компактно настаняване на малък парцел земя;
  • Бърза реколта в малка площ;
  • Намаляване на разходите за отопление на къщата и по-дългосрочно запазване на топлината - не изисква отделно помещение за котела.
  • Голям избор от решения за планиране на малки къщи.

къща план

Планиране на ваканционен дом - един от най-важните етапи при изграждането на евтин, удобен дом на малко парче земя. Компетентният проект в дома от 5 до 5 ще помогне за рационализиране на пространството, удобен за работа, отдих и домашно безпокойство.

Интериорното оформление на къщи до 30 квадратни метра. м.

Всеки допълнителен квадратен метър върху чертежите на къщи с малка площ осигурява допълнителни възможности за подреждане на вътрешните помещения. Разумният подход към развитието на допълнително пространство е гаранция за създаване на оптимално оформление.

Възможности за 5x4 площ

Оформлението на 5x4 къща изисква специално внимание поради най-компактната област. Независимо от това, тази малка къща може да се превърне в истинско място за уединено посещение на гостите или изолирана парна баня / сауна с просторно помещение за почивка и чай. Оптимално е това пространство и за подреждане на магазина, както и изолираното работно място (за организиране на творческо студио, библиотека с кабинет за работа на разстояние или малък магазин е възможно успешно дори и на площ 5х4).

къща за почивка 5 за 4 души

Възможности за 5x5 площ

Вътрешната територия на къщата 5x5 дава повече възможности. Така че, по план на къщата 5х5 вече е възможно да се разпределят тераса в къщата, който е допустим да бъде оборудван под лятната кухня или трапезарията, освобождаване вътрешното пространство у дома от района за готвене. Вътре, в допълнение към просторна всекидневна за обща почивка и задължителна бани в къщата, можете да проектирате изолирана спалня и малко учебно заведение (или детска стая).

къща от 5 до 5

Възможност за 5x6 площ

Максималните предимства са видими при планиране на къща от 5 до 6: просторна тераса, изолирани стаи, баня, гардероб или парна баня, кухня - всички тези стаи могат да бъдат компактно и удобно поставени с рационален подход. Освен това къщите на такъв площад могат да бъдат оборудвани за малка крайпътна кафене, разделяйки кухненския бокс и коридора на няколко маси с бар-брояч.



Ваканционна къща 5 до 6

Компактната площ на малка селска къща не трябва да причинява дискомфорта да бъде в нея! Компетентният дизайн ще ви позволи да изчислите правилно необходимото жилищно пространство, както и да оборудвате нежилищни пространства и площи за бизнес цели.

Начини за увеличаване на жилищната площ на къщата

Икономичният и рационален собственик на малка селска къща винаги има желание да спечели допълнителни квадратни метри, за да създаде повече комфорт. Тази задача е особено важна, ако къщата е проектирана за целогодишно живеене. Препоръчва се да се обърне внимание на следните начини да се увеличи жилищната площ на къщата до 30 квадратни метра и да се вземе предвид при проектирането.

  1. Разположение на приземния етаж за всекидневна, електрическа сауна, фитнес зала, библиотека.
  2. Изграждането на втори етаж (най-радикалният начин за значително увеличаване на жизнено пространство на втория етаж на една стая, където искате уединение и спокойствие - .. стаята, спални трябва да предоставят до увеличаване на разходите за строителство и довършителни работи и закупуване на материали, ще трябва да също да се грижи за по-надеждни якостните свойства основи и носещи стени).
  3. Затопляне и остъклена тераса (тази техника се превръща терасата в категорията на вътрешен минерален pomescheniy- на топло тераса, защитени от дъжд, вятър и насекомите могат да бъдат оборудвани с трапезария, кабинет или кухня целогодишно).
  4. Монтаж на тип мансарден покрив, строителство на къща с жилищна тавана, като правило, струва в същата или малко по-голяма сума от едноетажна къща с традиционните покривна конструкция, но резултатът е две нива, еднакво подходящи за подреждане на спалня, баня или детска игра).
  5. Организация котвена стоянка при симетричен фронтон покрив (по този начин на етапа на изграждане на покрива трябва да се грижи за строителната площадка за надеждно хоризонтална неутрон е възможно да се създаде второ ниво, ефективното използване на извън вертикално пространство, че няма да бъде в областта на фокусиране на хоризонталната леглото или разтегателен диван).
  6. Планиране и монтаж на еднопосочен покрив (Такъв покрив подкрепени по стените на различна височина, което дава възможност за изграждане на малка възглавничка, монтиран на подкрепа или рампа стени с по-висока надморска височина платформа може да се използва като работна площ или малък килер, като зададете към нея стълба).

Всички тези методи ни позволяват да увеличим използваемата площ на ваканционен дом за по-ефективно и рационално използване на вътрешните помещения без много разходи.

Принципи за успешното планиране на ваканционен дом

Оформлението на къща от 5 до 5 изисква внимателност и спазване на основните принципи, които позволяват най-рационалното използване на вътрешното пространство на къщата без да се компрометира нейният комфорт и функционалност:

  • Приоритет при разпределението на вътрешното пространство се дава на жилищните помещения;
  • Минимални размери за барабан, коридор и други спомагателни помещения;
  • Комбинирана баня в къщата;
  • Отказа на изолирана кухня в полза на общото пространство, обединяващо готварските, трапезните и почивните райони;
  • Изборът на стенен котел за отопление, който не изисква отделна стая и може да бъде компактно разположен в кухнята или в банята;
  • Максимално използване на вертикално пространство за съхранение на предмети и неща (вградени рафтове в стената, калъфи за стена и шкафове, рафтове на конзоли);
  • Придобиване на мултифункционални мебели за интериорен дизайн - особено практични ъглови модели, позволяващи ви да запълвате обикновено празната площ на ъглите, освобождавайки по-удобно пространство.

Предлага дизайн на сезонни ваканционни къщи

Високо качество до високо качество градинска къща включва разработването на подробна единица за описание на инженерните комуникации: канализация, вентилация, водоснабдяване, газ, отопление. Инженерните комуникации и някои удобства, жизнено важни за целогодишното живеене, не представляват критична необходимост при посещение на лятната резиденция за лятната ваканция.

В случай че се изпълнява оформлението на къща с 5x4, което ще се използва само за краткосрочно пребиваване през топлия сезон, е уместно да се вземат предвид идеи, които намаляват разходите за построяване и поддръжка на къщата през годината.

  1. Монтиране на килер вместо външна или шарнирна тоалетна.
  2. В присъствието на мястото на съхранение на вода е допустимо да организира страна вместо традиционния душ вана или душ, изискваща цялостна система за вода (бойлер с топла вода се поставя на върха на котлон, монтирани върху панелът на пода kupaniya- малък, ако няма изтичане на канализация, използваната вода да издържи ярда).
  3. Неспазването на отоплителната система или Ardagh само на малка площ на къщата (в този случай, за завършване на летния сезон, е необходимо да се оттече всичката вода от охладителната течност или антифриз излее) - алтернатива на класическата схема може да бъде у дома топло конвекторно отопление.
  4. Организиране на автономна водоснабдителна система, която издържа на икономичен, "дача" режим на консумация на питейна вода.

Техники за визуално увеличаване на площта 5x5

Планиране на ваканционна къща 6 до 6 включва не само работата по чертежа и дизайна на интериора. При изготвяне на план за къща от 5x5 или близък квадрат се препоръчва да се вземе предвид и интериорният компонент. Компетентният проект ще подчертае успешните архитектурни решения, създаващи ефекта от визуалното увеличаване на пространството.

интериорен дизайн на къщата

Има няколко прости техники, които ще помогнат визуално да се разшири площта на стаята и които със сигурност се препоръчват за използване при планиране на къща за 5 или 6 къщи или по-малки площи:

  • Светли пастелни цветове в декорацията на пода, тавана и стените на къщата;
  • Когато поставяте стените на стаите с тапети или облицовате банята и кухнята с плочки, по-добре е да избягвате големи рисунки;
  • В пространство за зониране трябва да предпочитат леки прегради, мобилни екрани, живи растения вместо да изграждат допълнителни стени, които ядат част от района;
  • Поддържането на един стил във вътрешността ще създаде усещане за почтеност и допълнително пространство;
  • Многослойно осветление, което е лесно да се създаде дори и в сезонен ваканционен дом, като към основния източник на светлина се добавят подово осветление, няколко стена или халогенни лампи;
  • Голямо огледало или мебели с огледални врати.

По този начин един 5x5 къща дизайн, разработен във всички равнини ще направи възможно да се изгради един евтин, но уютен и функционален дом във ваканционно селище. Компактната площ на малка селска къща не е извинение за съжаление, а възможността за вълнуваща конструкция с използването на ефективни техники за създаване на оптимално пространство за отдих и живот в страната.
[ad: niz]

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на едноетажна къща е най-добрият вариантОформлението на едноетажна къща е най-добрият вариант
Опции за оформление на къща 10x12Опции за оформление на къща 10x12
Удобна и функционална двуетажна къща 9х11Удобна и функционална двуетажна къща 9х11
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Стандартно разположение на къщата от 6 до 8Стандартно разположение на къщата от 6 до 8
Проекти и планиране на къщи за няколко семействаПроекти и планиране на къщи за няколко семейства
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Планиране на къща за сезонно живеенеПланиране на къща за сезонно живеене
Проекти на частни къщи 6х9 с таванПроекти на частни къщи 6х9 с таван
Оформлението на къщата е до 100 кв.м. Оригиналността и красотатаОформлението на къщата е до 100 кв.м. Оригиналността и красотата
» » Оформлението на малка селска къща
© 2021 BggeHat.com