Какво да се вземе предвид при проектирането на къща и къща проект

С такава отговорна и трудна задача като проектиране на сграда, само професионалистите могат да се справят. Ето защо, ако имате намерение да започнете строителството и се нуждаете от проект, не се колебайте да се свържете с специализирани фирми, които отдавна предоставят услуги в тази област. Преди това, дори преди обжалването, е желателно ясно да определите за себе си:

  • За какви цели ще бъдат построени къщи: постоянно или временно жилище? Ако е временен, тогава кое време на годината планира да живее?
  • Ще има ли деца в къщата, хора в напреднала възраст?
  • Необходимо е да се вземе предвид предварително мястото на бъдещото строителство, разстоянието от сегашното жилище до новото, разстоянието до града.

В допълнение към тези, основните, все още има много точки, като цяло, много влияещи върху целия процес като цяло. Например, разпределението на къщата и прилежащия парцел към зоните. Значението на това събитие не е по-лошо от самия дизайн. Правилното зониране е ключът към комфорта. Зоните са разделени на нощ, ден и икономически.

Когато се създават проекти на къщи и вили (IZhD), специалистите избират оптималното разположение на помещенията и тяхната цел. Например, в къщи на два етажа, нощната зона, която включва спалните, е разположена на върха. Дневна - с кухня, хол - на долния етаж.



Освен това инженерите по проектирането трябва да вземат предвид местните климатични условия. В Русия има 4 проектантски и строителни зони:

  • Северен централен: топло лято, доста сурова зима, достатъчно количество валежи.
  • Запад: зона на дъжд. Обикновено се откриват веранди, тавани, тераси тук.
  • Югоизточно: сухи лета и сурови зими, често съпровождани от свещяващ вятър. Ето защо къщите в тази област са защитени, включително и тези от слънцето.
  • Южна: горещо лято, но мека зима. Пристрастието е основно за защита от слънчева светлина и прегряване.

Когато проектирате къща, трябва да обърнете внимание на местните метеорологични условия. Например, обичайно е да се правят прозорци от източната и северната страна на сградата, на юг, кориците на корнизи се разширяват, озеленяване се прилага, в допълнение, покривът е плосък. Тези мерки спомагат за намаляване на прегряването през лятото.

Изчисляването на изискваната площ се извършва от специалисти. Между другото, за семейство от 5 души е доста подходящ за комфортна къща, чиято площ е приблизително 150 квадратни метра. м. Изгодно е да се спести бюджет на инженерни комуникации и материали за строителство, издигане на двуетажни или тавански къщи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Проекти на къщи за 8 спалниПроекти на къщи за 8 спални
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Как да планираме пейзаж?Как да планираме пейзаж?
Как да оборудваме нов апартаментКак да оборудваме нов апартамент
Проектиране, типография на сградиПроектиране, типография на сгради
Как да започнем строителствотоКак да започнем строителството
Проектиране на водопроводаПроектиране на водопровода
Защо трябва да направите проектЗащо трябва да направите проект
Характеристики на изграждането на частни жилищаХарактеристики на изграждането на частни жилища
» » Какво да се вземе предвид при проектирането на къща и къща проект
© 2021 BggeHat.com