Как да подготвим парцел за строителство?

Как да подготвим парцел за строителство?Когато проектирате къща, е много важно да изберете сайт и внимателно да обмислите как и къде ще бъдат построени къщата и другите необходими селскостопански сгради.

Важен етап е анализът на почвата, който ще определи естеството на целия процес на изграждане. Не всички видове почви са еднакво подходящи за издигане на почвата. Най-идеалният вариант е чакъл, скалист или груб. Глинестата почва или сух пясък също са подходящи за строителство.

Почвите трябва да се избягват, като зеленчуци, насипни, с наситена с вода глина, глинести слоеве, пясък с различни примеси. Къщата, построена върху такава почва, ще бъде неизползваема.
Наред с други неща, е необходимо да се определи степента на замръзване на почвата, която е показател за основата на бъдещата структура.

Провеждането на анализ на почвата може да бъде всяка строителна организация, която трябва да се свърже. Разположението трябва да бъде направено не само по желание, но и в съответствие със съществуващите норми и правила, установени от законите на държавните и местните власти.
Разстоянието между границата на обекта и къщата трябва да бъде най-малко три метра, на пътя от къщата - 4,5 метра, от собствения си до съседната къща от 6 метра или повече.



Важно е да се вземе предвид водоснабдителната система, която ще бъде необходима за някои строителни работи. Можете да копаете кладенец или да пробиете кладенец.

Необходимо е да оборудвате тоалетната, която трябва да поставите на 7 метра от къщата. Отглеждане на храсти и дървета на мястото, ако е възможно, трябва да се остави до края на строителството на къщата вече е готов градина, която не е необходимо да чакат години.

Желателно е да се мисли и да се постави място за детската площадка, при която е по-добре да изберете открито слънчево място. И да купуват врати - без посредници, това е благоприятно и удобно! също не забравяйте.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация на глинаФондация на глина
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Как да изградим основа върху глината?Как да изградим основа върху глината?
Закупуване на парцел на какво да търсите при избораЗакупуване на парцел на какво да търсите при избора
Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?
От недостатъците и предимствата на пилотната основаОт недостатъците и предимствата на пилотната основа
Избор на земя за къщаИзбор на земя за къща
» » Как да подготвим парцел за строителство?
© 2021 BggeHat.com