Изборът на подходящия тип фондация

Изборът на подходящия тип фондация

Фондацията е основата на къщата, подземната част на сградата, към която отиват всички товари. Ето защо устойчивостта на цялата структура зависи от силата на основата. На основата на фондацията, средно около 20 разходи за цялата сграда. Ако се допуснат грешки при изграждането на фондацията, в резултат на това могат да възникнат сериозни проблеми: неправилно подравняване на основата, деформация, появяване на пукнатини в конструкциите и т.н. И за коригиране на такива недостатъци на тази част на къщата ще бъде много трудно, и скъпо за същото. Следователно е необходимо да се вземе под внимание избора на подходящия тип фундамент и неговата конструкция. Така че, как да се вземе решение за подходяща основа.

Първо, обмислете критериите, които трябва да се използват при избора на подходящ тип фундамент, дори ако това е основата за оградата.

Първо, е необходимо да се проучи почвата, нивото на появата на вода (подземни и подпочвени води), дълбочината на замръзване на почвата.

От горните проучвания дълбочината на бъдещата фондация ще зависи пряко.

При избора на фондация, обърнете внимание на вида на къщата (тухли или бетон, рамка или панел, едноетажна или многоетажна и т.н.).

Разгледайте наличието на различни подземни комунални услуги в тази област, наличието на мазета.



Проектиране на възможни натоварвания на основата, от които ще зависи областта на бъдещата фондация.

Изберете само висококачествени материали и професионалисти, които да работят.

С определените критерии. И сега нека да поговорим за видовете фондации и условията за тяхното прилагане. Има четири типа основи:

пилотна основа. Такива основи се използват за изграждане на големи сгради на пясъчни, насипни почви. За да се създаде такава основа, купчините се потапят в земята и ги комбинират отгоре с стоманобетонови греди. Предимствата на пилотната основа включват много кратко време за строителство, ниско усилие и минимални разходи;

основа на плочата. Такива основи се използват за изграждане на вили с мазета и партер на глинени почви, торф, кал и сапропели;

колонна основа, използвана за построяване на къщи без мазета, както и къщи с леки стени (дървени, панелни, рамкови къщи);

лента фундамент, представени под формата на стоманобетонни ленти, минаващи по периметъра на цялата сграда. Такива основи се използват за изграждане на бетонни, каменни или тухлени къщи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация UshpФондация Ushp
Фондация TisseФондация Tisse
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
» » Изборът на подходящия тип фондация
© 2021 BggeHat.com