Основа на колана със собствени ръце

Снимка на основата на лентатаСред всички видове фондация е основата на лентата е най-популярна. И всичко това, защото не изисква специални разходи и умения - това е доста лесно да се изгради дори един прост човек.

В тази статия ще говорим как да изградим банда основа от собствените си ръце, както и нейните видове. Но трябва да изясним, че този тип фундамент е подходящ само за суха почва, която не набъбва и не се изплъзва.

Първоначалният етап - маркировката на основата на лентата

Преди да започнете изграждането на основата на сградата - основата на лентата, трябва да подготвите територията, да я маркирате и да изкопаете окоп.

Трябва да се помни, че в никакъв случай не трябва да се извършват всички тези работи "на място", във всеки случай е необходимо да се използва нивото, за да се избегнат неравности, пукнатини в стените на къщата и други неприятности в бъдеще.

Етап 2 - подсилване на мазето и монтаж на армировка

За да сте сигурни, че основата на панделката е била силна и къщата е издръжлива, трябва да излеете слой пясък върху дъното на изкопа, да го компактирате, след това да го настроите кофраж. Може да се изработи от всеки наличен материал: дървен материал, борд, шперплат, ламели и др. Тази конструкция е закрепена с пирони или винтове. По-нататък (за силата на основата) е необходимо да се монтира армировката. Как се прави това?

Арматурни заготовки трябва да бъдат осигурени между тел, но така, че клетката между тях са били средно с 30-40 см Поставете вентила трябва да е по такъв начин да се оттеглят бяха най-малко 5-7 см. - спазване на това просто правило, ще осигурят желания ефект - фитинги ще бъде разположен в сърцето на фонтана фондация, той ще го държи перфектно заедно.

Изливането на основата на лентата е крайният етап

Снимка на пълненето на основата на лентатаЦялата подготвителна работа вече е приключила, така че можете да продължите към най-важното - излейте основата. Изчислете необходимото количество бетон, направете решение и слез долу!



Бетонова основа трябва да бъде на слоеве от 15-25 см, с всеки слой задължително zamumbovyvat и дрънкане, за да се избегнат кухини и пукнатини. След завършване на изливането горната повърхност на основата на ремъка се изравнява с мистрия и кофражът трябва отново да се залепи с чук. Основата е суха за около 1-1.5 месеца.
Но основите на ивиците идват и в няколко форми, всяка от които има свои собствени характеристики.

Фино смляна лента основа

Този тип фундамент е чудесно за малки сгради, изработени от дърво или тухла, а самият монтаж е лесен! Всички работи се извършват съгласно схемата, описана по-горе.

Фондацията с фино изчистени ленти има своите предимства: тя е сравнително евтина, построена бързо и почти не се подлага на унищожение. Той също така ви позволява да организирате малко мазе (за разлика от недовършеното мазе).

Лента монолитна основа

Каква е тази основа? Лентова лента монолитна основа е непрекъсната стоманобетонна лента по целия периметър на бъдещата сграда. В строителството, просто като всички ленти основи, е подходящ за леки дървени конструкции. За непретенциозни сгради (като вана, вила) - това е само идеална опция!

Основа за пилотни ленти

Снимка на нажежаема жичкаАко искате да се излее фондация ивица, а място за бъдещето на сградата е на свобода, или, обратно, влажни почви, където има подпочвени води, ленти основата на купчина - е идеалното решение!

Подходящ за големи конструкции. Името е ясно, че основният елемент от изграждането на такава основа е купчина. Това е колона със заострен долен край. Този край влиза в земята, заобикаля крехката почва и достига до по-твърди слоеве.

Грубо казано, отново подсилва бъдещата основа. Ето защо, ако имате някакви съмнения относно надеждността на земята, е по-добре да не поемате рискове, а да изберете фондация за номинална купчина лента.

Така че, запознахте се с принципите на изграждане и типовете лентови основи. Ако очаквате всичко и следвате инструкциите, лесно можете да изградите висококачествено и издръжливо банда основа от собствените си ръце!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Керемида основаКеремида основа
» » Основа на колана със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com