Основаване на къщата

Основаване на къщата

Изграждането на фондацията е една от най-важните стъпки в изграждането на бъдещата къща. Ако почвата на площадката е твърда и глинеста, тогава трябва да бъде направена фундаментна лента. С насипна и пясъчна глинеста почва - колонна.

За да изберат правилно вида на фондацията, специалистите използват карта на почвата на определено място или извършват анализ на структурата на почвата в строителната площадка. Основата на къщата зависи от теглото и размера на сградата. Когато се полагат основи, най-вече използват бетон, който е в етапа на "зреене" в продължение на 28-30 дни. Въпреки това благодарение на специалния пластификатор за втвърдяване този период може да бъде леко намален. За да може бетонната основа да има всички свои конструктивни свойства, е необходимо след определен период да не се допуска натоварването върху фундаментната конструкция. Също така е необходимо покритието да се покрие с рубероиден или подобен материал по време на срока на втвърдяване. Това ще предотврати изсъхването на горния слой на основата. Бетонната структура трябва периодично да се излива с вода за пълна настройка. Това действие няма да позволи неравномерно изсъхване на основата. Затова, за да нямаме проблеми в бъдеще с дефекти на безпрепятствената основа на бетон, не си струва да построим къща на прясно построена основа.

Е, ако се интересувате от интериора на тавани от гипсокартон - посетете сайта potoloksam.ru. Само там ще ви помогнат да създадете елегантен интериор във вашата къща с помощта на тавани от гипсокартон със собствените си ръце.



Хидроизолацията на основата за къща, вила или вила играе важна роля. При хидроизолация с горещ битум, тези основи, които са в контакт с почвата, са покрити. Това се прави, за да се избегне отрицателен ефект върху основата по време на сезоните на висока влажност.

Ако строителството на къщата е с тежки тавани, стените са изградени от тухли, камък или безупречен бетон. В същото време, е необходимо да се основава на къщата под всички капитали вътрешни и външни стени в лентата начин. На различни места основата трябва да има еднаква форма на напречното сечение. Неравномерните деформации в основата на лентата на плитка дълбочина водят до необходимостта от непрекъснати подсилени колани.

Основите на коланите се характеризират с висока трудоемкост, най-висока надеждност, специална масивност и високи разходи за строителни материали. Дебелината на основата на лентата определя материала, използван за отметката. За да се намали времето за изграждане на такава основа, често се използват фундаментни блокове вместо бетон. В края на полагане на основата на лентата е поставена сляпа зона, която я предпазва от повърхностни води и дъжд.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни базиФондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
Фондация на глинаФондация на глина
Изграждане на основа на автомобилни гумиИзграждане на основа на автомобилни гуми
Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?
Подреждане на основите на колоните от стъклен типПодреждане на основите на колоните от стъклен тип
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Основа за каминаОснова за камина
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Керемида основаКеремида основа
» » Основаване на къщата
© 2021 BggeHat.com