Подреждане на основите на колоните от стъклен тип

Стоманобетонни основи на сгради от стъклен тип (или индивидуални колонни бази) се използват при изграждането на многоетажни панелни къщи. За да се направи инсталирането и фиксирането по-прости и по-бързи, основите от стъклен тип са направени под формата на отделно сглобена конструкция.

Основи от стъкло тип

Основи от стъкло тип

В този случай стоманобетонната чаша за основата е монтирана в ямата, а вътре в нея е колона, в която армировката се използва отделно. Благодарение на факта, че всички елементи за сгради се доставят готови, времето за монтаж, както и закрепването на конструкцията са значително намалени - което е основното предимство на такива промишлени технологии.

Цел и характеристики

Колумни основи за колони от стъклен тип (или колонна рамка - друго общо наименование за технологията) се използват главно за изграждането на нискоетажни сгради, индустриални зони. В повечето случаи това са различни видове строителство в селскостопанския сектор или в малките промишлени предприятия. Друг пример за такива решения се използва активно при извършване на монтаж в мазето.

Колонна основа за колони поставени на стабилна основа, докато стоящите конструкции могат да издържат на голямо натоварване върху опората.

Пример за тяхното приложение също е добър, тъй като те имат ниска степен на водопропускливост. Тези параметри се следят в съответствие с GOST 12730.0-78 и GOST 12730.5-84 (същите стандарти нормализират усилването на металните решетки и редица други висококачествени промишлени характеристики).

Базовата себе си (или повече например - "почистване", както се нарича) стъкло, е стъпаловидна квадрат, на която има лагер, който има скосена горна част и долна удължено. Размерите на чашите са направени в съответствие с GOST 24476-80. В същото време техните минимални размери са 1200 мм, а максималният - 2100 мм.

За такива конструкции се вземат стоманобетонни колони с напречно сечение 300 × 300 и 400 × 400 mm.

Пример за факта, че основата на стъклен тип включва:

  1. Под-колона (самото стъкло).
  2. Плоча (основата на стъклото).

Стъкло на фондацията

Стъкло на фондацията

Структурата може да варира в зависимост от работното място, т.е. натоварването, структурата на почвата и начина на инсталиране. След като сте направили необходимото изчисление, изберете подходящите размери на елемента.

Видовете структури могат да се различават по такива критерии като:

  • метод за доказване на "обувката" с колоната;
  • височина на под-колони;
  • сумата от базовите плочи (т.е. 1 или 2).

Що се отнася до метода на докинг, това зависи от това какви материали ще се използват за създаване на колоната. Така например, приспособлението за закрепване или закрепването на метални колони към стъклото се различава от метода за докинг на стоманобетонна колона. В Русия, по време на изграждането на стоманобетонни колони с "обувка", обичайно се комбинира с бетон М 200 или М 400.

Нюанси на инсталацията



Забележителен нюанс на използването на стъклени мазета е, че при монтажа на метални колони върху тях е необходимо да се използват само специализирани анкерни болтове. Такива болтове са произведени в съответствие с GOST 2437.1-80. В същото време те трябва да се намират точно при проектирането, като отклонението не надвишава 2 mm.

Размерите на конструкцията и устройството за закрепване се увеличават в диаметър, ако се изисква да се държат големи товари.

Ако говорим за създаване на основа за бетонни колони, задължителното условие във всеки случай е, че маркировката на горната точка на основата е разположена под пода на разстояние 15 см.

Ако задачата беше да се създаде база с повишена сила - За тази цел трябва да се използва армировка. (също така е запълнена фундаментна лента). За тази цел специална рамка се сглобява от стоманени пръти, които впоследствие се изсипват с бетон.

Армировката се състои от няколко етапа: първо се сглобява решетка за основата (обикновено се изработва на два слоя). След това - направете армиращ скелет за стъклото. Степента, до която армировката ще увеличи якостта, ще зависи от нейното качество на изграждане, както и от диаметъра на използваните пръчки.

Нуанси за редактиране (видео)

Нюанси на избор и подготовка

монтаж Fundam ръкав е два вида: комбинация под формата на монолитна конструкция и монтаж на изпълнение на метал (стоманени стълбове) и бетонния фундамент. Технически разлики се крият в това, че в крайна сметка формират сглобяеми наклонена повърхност (те са на панти връзка), и монолитна - и неговата повърхност привързаност е точно хоризонтално.

Обикновено в тези случаи се установяват монолитни основи, ако построената сграда ще има големи размери и като следствие маса. Също така, монолитното фундаментно устройство има по-лесна инсталация от колана, така че се използва по-често.

Ако построената сграда е малка и скоростта е важна по време на строителството, е по-целесъобразно да се използва немонолитна или коланна версия, но сглобяеми конструкции и стоманени половинки. Можете да изберете подходящата опция, като направите правилното изчисление.

Преди да инсталирате базата, специалистите извършват редица експерименти и правят изчисления на няколко параметъра. На първо място, това е анализ на почвите, това ще позволи ще се залее фондацията след строителството. Също така има задължителен анализ на наличието на подземни води, се извършва разрязване на почвата.

Основата за колона от стъклен тип

Основата за колона от стъклен тип

Ако са известни тези параметри, е необходимо да се изчисли кое натоварване ще бъде приложено към всяка подпора по време на изграждането на сградата. За тези цели е необходимо да се изчисли масата на структурата и да се знае каква е общата площ на подпората.

Ако изчислението покаже, че сградата ще окаже по-голямо налягане върху основата, отколкото е в състояние да издържи на почвата, размерът (площта) на фундамента се разширява и се изчислява и основата на лентата.

Основата на стъклен тип и стоманени половин дървени подпори са изработени от бетон от две марки: M200 и F50. Ако се изисква резултат, който да издържа на отрицателни температури, най-добре е да се даде предимство на основа на бетон F50.

Що се отнася до якостта на бетона, то се определя от GOST 10180-78.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние анализираме характеристиките на видовете фондации за частна къщаНие анализираме характеристиките на видовете фондации за частна къща
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Ние сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плочаНие сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плоча
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Стъклен блок в съвременния свят на строителствотоСтъклен блок в съвременния свят на строителството
» » Подреждане на основите на колоните от стъклен тип
© 2021 BggeHat.com