Стъклен таван в банята - оригинален и красив



Модерните материали и ремонтните технологии ви позволяват да създадете разнообразие от интериори. Напоследък се появиха много необичайни решения, едната от които е стъклен таван. Стъклените тавани в банята изглеждат оригинални и красиви (вижте също:Оригинални тавани - смели идеи").
стъклени тавани в банята

Изграждането на стъклени тавани

Стъклен таван - конструкция на окачването, състояща се от стъклени плочи, които са поставени върху метална рамка. Този таван е инсталиран лесно и бързо. Ако по време на работа някоя табела се повреди, тогава тя лесно може да се смени. Тъй като има свободно пространство под тавана, можете да направите необичайна осветителна система, която ще даде на помещението специален цвят.
стъклени тавани за банята

Видове стъклени тавани

Матовите стъклени тавани за банята са прозрачни или оцветени. Те са изработени с технология за пясъкоструене. Матираното стъкло е идеално за експериментиране с осветление, тъй като разсейва добре светлината. такъв тавани в банята могат да бъдат направени от акрил - те са леки и много удароустойчиви.
Огледалните дизайни изглеждат чудесно в баните. Благодарение на тези тавани възприемането на стаята е напълно променено. Пространството е изкривено и стаята визуално се увеличава.
стъклен таван в банята със собствените си ръце
Таваните от витражи се правят чрез нанасяне на шаблон върху филма, който след това се залепва към стъклото. Тези дизайни изглеждат изискани и необичайни. Благодарение на избора на картина и осветление, можете да създадете невероятна атмосфера в банята, като направите необичаен таван.
В една стая можете да използвате не само един тип таван, но да комбинирате няколко. Просто погледнете едновременната инсталация на огледални и матирани пластини (прочетете: "Огледални тавани в банята - стилни и необичайни") Комбинацията от няколко вида тавани позволява зониране на пространството и създаване на уникален интериор.

Предимствата на огледалните тавани

Стъкленият таван в банята има следните предимства:
  • възможността за инсталиране на различни осветителни устройства позволява създаването на необичайни опции за осветление - например, в свободното пространство под стъклени панели могат да се монтират флуоресцентни или халогенни лампи;
  • ако проектът е правилно запечатан, тогава потокът от съседи няма да причини повреда на тавана;
  • стъкло - трайни материали, които се страхуват само от механични повреди -
стъклени тавани в банята предимства
  • лесно е да се грижите за стъклена повърхност - панелите могат да бъдат просто избърсвани с гъба, а в случай на тежка мръсотия да се използва всеки детергент, който не съдържа абразивни частици;
  • стъклени тавани визуално могат да увеличат пространството, което е особено важно в случая на малка площ от банята - за да видите това, просто погледнете снимката.
  • Как да инсталираме огледален таван, стъпка по стъпка инструкция за видео:

    Недостатъци на огледалните тавани

    Стъкленият таван в банята има не само предимства, но и някои недостатъци - все пак, както и всички други дизайнерски решения.
    Първият от отрицателните моменти е високата цена на материала. Стъклени тавани ще струват повече от пластмаса или гипсокартон. Най-скъпите са остъклените тавани.
    Вторият недостатък е необходимостта от създаване на надеждна рамка. Стъклото има значително тегло, а падналите плочки могат сериозно да наранят човек. По тази причина стъклените елементи често са покрити със специален филм, който в случай на падане на материала не позволява да се разбият на малки парчета. В допълнение, плочките са лошо нарязани, така че могат да възникнат проблеми при инсталирането.
    стъклен таван в банята със собствените си ръце
    Този дизайн превръща и украсява тоалетната. Но инсталирайки стъклен таван в банята, трябва да се уверите, че е безопасно да работите.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
    Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
    Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
    Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
    Стъклени тавани с осветеност хармоничен интериорСтъклени тавани с осветеност хармоничен интериор
    Огледални тавани в банята - стилни и необичайниОгледални тавани в банята - стилни и необичайни
    Оригинални тавани - смели идеиОригинални тавани - смели идеи
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Стъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офисаСтъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офиса
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    » » Стъклен таван в банята - оригинален и красив
    © 2021 BggeHat.com