Оригинални тавани - смели идеи



Сега с оригиналния дизайн на жилищните проблеми не възникват: пазарът предлага широка гама от довършителни материали, а модерната технология ви позволява да реализирате най-смелите и неочаквани дизайнерски идеи. Ако искате да създадете някакъв специален таван, трябва да обърнете внимание на следните идеи и да видите снимката.

LED подсветка

Оригиналните тавани могат да се извършват чрез инсталиране на LED подсветката. За да направите това, ви е необходима специална LED лента, която е тънка гъвкава дъска с много малки крушки. Светодиодите могат да имат различен цвят, постоянна или променлива. Лентата често се инсталира в скрита кутия на фалшив таван, което води до повърхност, която свети около периметъра (прочетете: "LED таван осветление с ръцете си: уникален елемент на интериора").
За работа с LED осветлението е необходимо захранване. Освен това можете допълнително да инсталирате контролер с контролен панел - това ще ви позволи отдалечено да промените цвета и яркостта на фоновото осветление. Някои контролери имат много настройки и различни анимационни програми.
оригинален таван със собствените си ръце
Направете скритото осветление лесно, но резултатът ще надхвърли всички очаквания:
  • Първо подгответе кутия (повърхност) за залепване на лентата;
  • инсталирайте захранващ блок на тавана;
  • залепете лентата и я свържете към устройството.
Предимствата на използването на LED ленти включват:
  • достъпна цена;
  • проста инсталация;
  • трайност (повече от 5 години);
  • ниска консумация на енергия;
  • възможност за монтаж на всеки таван или стена;
  • лентата може да бъде изрязана.

Избор на осветление

Наскоро традиционна осветителна тела беше полилей, разположен в центъра на тавана. Сега много популярни са прожекторите. Осветителните устройства могат да бъдат разположени по такъв начин, че помещението да е разделено на функционални зони. Също така можете да поставяте акценти върху определени елементи на ситуацията, например, да ги подчертавате по-ярко.
оригинален таван със собственото си устройство за ръце
Пазарът предлага огромен избор от продукти за осветление, сред които има и необичайни модели. И това важи не само за формите, но и за отразяващи и въртящи се лампи.

Звездно небе

Оригиналните тавани изобразяват звездно небе у дома, едва ли някой може да остане безразличен. Препоръчват се да бъдат инсталирани в спални и детски стаи - съзерцанието на "звездите" се успокоява и отпуска.
Такива тавани могат да бъдат направени по следните начини:
  • Използвайте готови панели с изображения на звезди;
  • инсталирайте структура на напрежение или гипсокартон, пробита с влакна с оптични влакна;
  • боя на повърхността;
  • прилагайте стикери;
  • монтирайте LED светлини.
как да проектирате оригиналния таван със собствените си ръце
Най-достъпната опция е боядисването на тавана. Най-реалистични са конструкциите с прости и гипсови мазилки, върху които звезди от влакна с оптични влакна блестят, но и са скъпи.

въже

Duralight е прозрачен PVC кабел с нажежаеми крушки или светодиоди. Най-често се използва за улично осветление, реклама, но напоследък то се използва и за украса на тавана. Оригиналният таван сам по себе си е лесен за създаване, а за дифулайт дори не е необходим преходен източник на енергия - той е свързан към мрежата 220V. Кабелът се продава в рулони с дължина 90-100 метра. Диодите във вътрешността на жицата са групирани и свързани в серия. Самите групи функционират паралелно - това ви позволява да изрежете кабела до желаната дължина и да промените изгорелите области.
оригинални тавани снимка
Предимствата на Duralight включват:
  • ниска цена;
  • гъвкавост и здравина;
  • устойчивост на ултравиолетови лъчи, висока влажност, ниски и високи температури.
Duralight изглежда като ярък венец, може да се използва за подчертаване на определен обект на тъмно. Но за основното осветление, тя не се вписва, защото не разпространява светлина.

Живопис, фотопечат и мазилка

Оригиналният таван може да бъде направен с помощта на боядисване чрез боя или чрез фотопечат (прочетете: "Боядисайте тавана със собствените си ръце. ") Прилага към повърхността на всеки желан модел или дизайн Ако финансовото състояние, по-добре е да поръчате системата за опъване с печат на снимки по-евтин начин въпрос необичайно таван - да се сложи върху повърхността на рисунката с помощта на шаблони Виж също: ..."Необичайни тавани в интериора".
оригиналните предимства на таваните
Добавете лукс към стаята с различни мазилни елементи: первази, корнизи, таванни гнезда. Също така с тяхна помощ ще можете да скриете повърхностните дефекти. Но ние трябва да вземе под внимание, че мазилка не се вписва всички стилове на интериора (да се чете:Тавани корнизи: разновидности на дизайн").
Декорация на тавана, вижте пример за видеото:

Интересни решения

Можете да експериментирате с дизайна на тавани. Например цветът й не трябва да е бял, а е напълно позволено да се използват ярки цветове. Има и стаи с добре записани черни тавани. Но не забравяйте за интериора в стаята, цветът на тавана трябва да е в хармония с околната среда.
Романтичното прилича на стая за палатки. В този случай тъканта се фиксира около периметъра на помещението и се събира в полилея в центъра. Тази опция е идеална за декориране на детска стая и спалня.
Модерните материали ни позволяват да реализираме най-оригиналния идеи за тавана. Например, на тавана можете да инсталирате огледални панели, лепене на плочки имитиращи мрамор или дървен паркет. Но като се има предвид дизайна, не забравяйте, че тя трябва да допълва интериора на стаята, а не да изпъква срещу своя фон.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Окачен таван с осветление е грандиозно и уникалноОкачен таван с осветление е грандиозно и уникално
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Диодно осветление на тавана - оригинална декорацияДиодно осветление на тавана - оригинална декорация
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
» » Оригинални тавани - смели идеи
© 2021 BggeHat.com