Stretch таван с вдлъбнато пространство



Преди началото на инсталацията работите по подреждането опънат таван с осветление, трябва внимателно да имате предвид неговата конструкция и осветителна система. В този случай става необходимо да се инсталира кутия от гипсокартон. По този начин е необходимо да се установи не просто, а напрегнат таван с ниша. Тази опция за проектиране ви позволява да монтирате почти всяка осветителна система
В тази статия ние разглеждаме таванния участък с ниша, неговите характеристики и приложение.
ниша за завеси в опънати тавани
Декорирането на тавана с използването на осветление е един от удобните методи за декориране на неговата повърхност. Този дизайн може да създаде приятно цветно преливане в цялата равнина на платното. Нишата в тавана на разтягането крие елементи като кабели, LED елементи и т.н. Кутията за ниша е направена в съответствие с определени характеристики.
Първо поставете рамката за кутията на стъпки от 60 см. Конструкцията е покрита с гипсокартон. На кръстопътя на отделни листове е залепена маскирана лента. На места, където профилът на тавана е фиксиран към нишата, е необходимо да монтирате ипотечния елемент. По същия начин създава ниша за завеси в тавана stretch.

Ниша за таван за осветление

Особено популярна е окачена таванна система с осветление, разположена в ниша, изработена от гипсокартон.
опъвам тавани ниша под корниз
Таванът с осветление се монтира както следва:
  • Периметърът на стаята е инсталиран гипсокартон на тавана. Височината му може да бъде 20 см;
  • Долният ръб на кутията трябва да е леко напред (около 8 см) и да е снабден с клон нагоре. Разстоянието между горната основа на нишата и основния таван трябва да бъде най-малко 10 см;
  • Към вертикалната част на кутията е поставена багета, след което започват да закрепват платното, което ви позволява бързо да направите опъвам таван с осветление;
  • подсветката от светодиодите се намира в долната част на кутията, след което е свързана към електрическата мрежа.
вдлъбнатина в окачения таван
Такава схема (с изключение на осветителните тела) се използва, ако е необходима ниша завеси върху тавана на разтягането.

Stretch таван с вдлъбната ниша

Една скрита ниша е направена като обикновена кутия с дупка. Но създаването на такъв скрито таванно осветление малко по-сложно от предишното. Нишата се намира в рамките на размерите на рамката, което води до платно с вътрешно осветление. Малък размер на отвора няма да се вижда, когато ярката светлина се отразява върху гланцовата повърхност на тавана, което ще ви позволи да поставите и скрита корниз в таванния участък.
Как да направите таван стрейт с ниша под перваза, подробности за видео:

Начинът за осветяване на тавана без ниша

Осветлението на опънати тавани може да се организира дори и без използването на ниши, което се поставя точно зад платното. В този случай появата на такива структури не е по-ниска от предишните. Предвид факта, че опънатите тавани не се различават по дебелината, светлината изсветлява достатъчно добре (виж също: "Скрита завеса за пердета от гипсокартон").
За да се създаде такава система за осветление, те се монтират в ъглите на тавана и съседните стени. На разстояние от 5 см от тях се фиксира багета с инсталирането на платното. В стая с нисък таван и липса на възможност за понижаване на нивото му е необходимо да се предприеме създаването на двуетажна таванна конструкция ("Колко сантиметра капка простиращ се таван") Този подход предполага инсталирането на кърпи на очакваната височина, след което LED лентата е инсталирана около периметъра на стаята.
опъвам таван с ниша под корниз
В тази статия ние само повърхностно докоснахме въпроса за ниша в тавана на разтягането. Този прост елемент много често се използва за създаване на конкретно дизайнерско решение. Така че често можете да видите таванния участък с ниша за завеси. Вариант на този подход е опънатата тавана с ниша под ръба (прочетете също: "Корнизма и таванния участък").
Като цяло, както можете да видите, комбинацията от опъване и гипсокартон е успешно решение за създаване на уникално вътрешно пространство. В допълнение, гипсокартон е просто необходимо, ако една ниша е създадена под завесата в опъна таван.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутия за тавана на гипсокартонени видове и формиКутия за тавана на гипсокартонени видове и форми
Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериораLED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Скрито таванно осветление хармонично и надеждноСкрито таванно осветление хармонично и надеждно
Таван за подова настилка тип и функцииТаван за подова настилка тип и функции
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
» » Stretch таван с вдлъбнато пространство
© 2021 BggeHat.com