Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация



Ремонтът е труден и труден процес, резултатът от който не винаги се предвижда предварително. Един от най-важните елементи при създаването на красив интериор е декорацията на тавана. Задачата е много опростена поради наличието на огромно количество материали за декориране на тази повърхност. Но проектирането на тавани от гипсокартон се счита за най-рационалната опция, тъй като материалът има редица предимства. Нека ги разгледаме.

Предимства на окачените тавани

Гипсокартонът е лист от гипс, покрит от двете страни със силен картон. Този материал се използва широко за създаване на вътрешни преградни стени, за декорация на стени и рафтове, както и за проектиране на тавани.
таван от гипсокартон
Силните страни на гипсокартона включват:
  • гипс и картон са екологични материали, които не миришат и не излъчват в атмосферата вредни вещества;
  • материалът има достатъчна устойчивост на влага;
  • притежава противопожарни характеристики;
  • материалът може да придобие дори гъвкава форма;
  • поради малката маса, транспортирането на материала е опростено, както и неговата инсталация;
  • материалът ви позволява да скриете нередностите и дефектите в основата (вижте също: "Тавани от гипсокартон в залата: избор на дизайн");
  • таванът от гипсокартон позволява да се направи латентна облицовка на системи за вентилация, електрически кабели и други инженерни комуникации;
  • Дизайнът на окачения таван е доста лесен за инсталиране;
  • В случай на повреда на отделни елементи, няма нужда да се демонтира целият таван;
  • Ниска цена на получения таван;
  • материалът е лесно боядисан и залепен;
  • окачените тавани позволяват да се използват абсолютно всички видове осветителни тела.
гипсокартон тавани дизайн
Както виждате, таванът от гипсокартон е много практичен. Но винаги трябва да разбирате, че такива безпрецедентни качества ще трябва да бъдат изплатени. В случай на окачени тавани дъската ще намали височината на помещението с 5-15 см (в зависимост от наличието на дефекти в основния таван, вентилационните системи и т.н.).

Таванът на гипсокартон, неговите видове

Дизайнът на тавана на гипсокартона е разделен на два вида:
  • братя и сестри;
  • многостепенно.
дизайнерски опции за тавани от гипсокартон
В допълнение, такива проекти могат да бъдат:
  • плоски (плоски);
  • (със сложна форма).

Тавани на едно ниво

В сравнение с много нива, тези тавани имат по-прост външен вид, но те са отлично решение в случаите, когато е необходимо да се отървем от неравностите на основната повърхност. Освен това, този тип конструкция е много по-лесна за инсталиране.
Вътрешността на стаята може да бъде подобрена с подходящо избрани лампи при разполагането им. Ето защо, дизайнът на тавана от гипсокартон може да бъде много модерен и стилен.

Многостепенен таван

Такъв дизайн на тавана с гипсокартон ви позволява да създавате истински шедьоври. Но не забравяйте, че работата със сходни дизайни има някои нюанси, така че начинаещите не трябва дори да се опитват да започнат работа по инсталирането на таван на няколко нива.
дизайнерски тавани от гипсокартон
Ако поръчате проекта от професионални работници, този дизайн може да се похвали със следните предимства:
  • разнообразие от форми;
  • различни осветителни тела.
При инсталиране на няколко слоя таван гипсова е възможно да се създаде най-екстравагантните форми: арки, геометрични форми, вълни, куполи и др Mount дизайн тавани от гипсокартон върху структурата на металните листове ... От неговата форма зависи зависимостта на бъдещия тип тавани.

Декорация на таван gipsokartonnogo с осветление

Повечето хора се използват за стандартен дизайн таванът на гипсокартон в дневната, зали или всяка друга стая. Смята се, че най-доброто решение е да инсталирате един полилей. Но дизайнът на тавана от гипсокартон ви позволява да победите различни опции, защото можете да инсталирате напълно различни видове фитинги. Благодарение на това можете визуално да разширите пространството, да разпределите отделни функционални зони на стаята и просто да направите стаята по-ярка. Успешно разположените лампи могат да дадат декорация на тавана в залата уникалност и характер, така че дори на сив и дъждовен ден няма да се почувствате обезкуражени.
как да изберем дизайн на гипсокартон
Различните варианти за проектиране на тавани от гипсокартон правят този вид декорация на помещения най-гъвкавата и универсална.

Растерни осветителни тела

Такива лампи имат леко дифузно излъчване. Те осигуряват равномерно разпределение на светлината в цялата стая. Освен това тези лампи са подходящи за всякакъв вид таван от гипсокартон.
Не забравяйте за декоративните свойства на светлината. Така че едно и също пространство може да промени външния си вид под въздействието на интензивността и цвета на осветлението. Ето защо, създаването на тавани от дизайна на гипсокартон е много важно да се помисли за местоположението на фитингите.
Опции за проектиране на тавани от гипсокартон, вижте видеото:

Светлини на място

Такова осветление може драматично да промени стила на всяка стая. Но е важно да се разбере, че светлината трябва да бъде подходяща и удобна. Следователно, трябва да започнем от функционалната цел на стаята, например в дневната, изобилието от светлина е предпоставка за комфортен престой, за разлика от спалнята, където присъствието на малко заглушена светлина е много по-подходящо.
проектиране на тавани от опции за гипсокартон

Декориране на тавана с стенопис

индивидуалност проектиране на окачен таван може да се даде чрез изтегляне на повърхността му. това декорация на тавани от гипсокартон не твърде често, но резултатът е наистина уникални проекти.
В този случай такава декорация не е трудна:
  • върху листове гипс молив художествено боядисване на тавани;
  • след това се взема течна хартия. С негова помощ рисунката получава обем;
  • картината се оставя да изсъхне;
  • на тавана се монтират листове материал.
таван от гипсокартон снимка
Такава украса на тавана е много подходяща за едноетажни конструкции.

заключение

По време на украсата на тавана, трябва да се помни, че повърхността трябва да съответства на общия стил на стаята. Благодарение на своята гъвкавост, гипсокартонът може да се използва за украса на всеки интериор. Този великолепен материал прави възможно създаването на наистина уникален интериорен дизайн на тавани от гипсокартон.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
» » Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
© 2021 BggeHat.com