Приложение на гипсокартон в частно строителство

Приложение на гипсокартон в частно строителство

Гипсокартон се счита за универсален строителен материал, това е тайната на неговата популярност. Универсалността му се дава чрез дизайнерски характеристики. Гипсокартон е многослоен листове на базата на - сърцевина гипсова мазилка с различни добавки, специално облицовани картон (дебелина на слоя е по-малка от 0.6 mm). Картонът и надлъжните ръбове са затворени.

Благодарение на тази конструкция, гипсокартонът има твърдост, което осигурява неговата устойчивост на доста високи динамични и статични натоварвания. В същото време материалът тежи малко (благодарение на това можете да спестите на рамковото устройство), той е гъвкав и лесен за работа. Всичко това се съчетава и му осигурява популярност в частното строителство, където той използва за създаване на многоетажни тавани, различни прегради, арки и ниши. Използвайки гипсокартон и гъвкави, но здрави метални профили, можете да експериментирате с най-сложните геометрични форми.

Любопитно е, че самият гипс е доста плътен и тежък материал. Но при направата на гипсокартон се добавят екологични пенообразуващи вещества, което го прави по-порьозна и съответно лека. В потвърждение могат да бъдат дадени следните цифри: 1 квадрат. m конструкция тежи само 6-10 кг, в зависимост от дебелината на листа е била използвана.



Надлъжните ръбове на листовете за гипсокартон се предлагат в различни форми. Най-често на пазара има гипскартон от два вида: с прави или скосени рафинирани ръбове. Първият се използва по-често под формата на груба основа, когато се създава дизайн на няколко нива. Гипсовият картон със скосени ръбове е избран за лицево покритие: пролуките между листовете му се обработват с монтажна лента или се запечатват със запълващ шев. Ако е необходимо, можете да намерите гипсокартон със заоблен или полукръглен ръб.

За външно довършителни гипсокартон могат да се използват различни материали: и декоративни мазилки и бои, тапети и гранитогрес и дори (в този случай само на листа трябва да издържат на съответното натоварване). Високите изисквания по отношение на натоварването наложени и сводест гипсокартон - когато е избран проучване техническите ограничения внимателно. За да разберете какви натоварвания може да поддържа един лист, можете с неговия етикет. Така конвенционален гипсокартон строителство съкращение GCR и подсилена - GKLU.

Е, можете да научите повече за PVC пластмаса тук. Само сайтът kompozitnpp.ru ви разказва всичко за тази пластмаса и нейните характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
Залепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюансиЗалепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюанси
» » Приложение на гипсокартон в частно строителство
© 2021 BggeHat.com