Арка на гипсокартон как да изберете правилните елементи?

Арка на гипсокартон

Гипсокартонът често се използва за декорация на интериора. С негова помощ можете да реализирате най-интересните дизайнерски решения. Един от най-гъвкавите и красиви опции е една дъга от гипсокартон, която идеално се вписва във всеки интериор. Как да изберем материали за дизайна?

На първо място, трябва да изберете правилната гипсокартон. Тя може да бъде от няколко вида. За изграждането на арка в стая с нормално ниво на влажност (т.е. до 70) нормалният лист - GCR - е идеален. Ако арката трябва да бъде инсталирана в кухнята, ще са необходими листове GKLV. Този влагоустойчив гипсокартон, който може да се използва в помещения с висока влажност. Състои се от силиконови гранули и фунгициди, които предотвратяват появата на гъбички. В помещение, където се препоръчват електрически табла или други устройства, които могат да доведат до пожар на стени, се препоръчва използването на GKLO - огнеупорна гипскартон. И накрая, на пазара можете да намерите GKLVO листове, т.е. гипсокартон, който комбинира влагоустойчивост и огнеустойчивост. Въпреки това у дома рядко се използва.



При избора на гипсокартон за една дъга трябва да се вземе предвид не толкова дължината и широчината на гипсокартонерите като тяхната дебелина. Тук няма много опции - 6, 9, 12, 5 и 24 мм. Най-дебелите листове обикновено се използват за издигане на носеща конструкция. Но тънките листове ви позволяват да създавате криволинейни форми, включително за арката. Страхуват се, че не са достатъчно силни, не си заслужават. Много често листовете с дебелина 6 мм са подсилени с допълнителни стъклени влакна, като към самия гипс се добавят пластификатори.

В допълнение към тези параметри е важно да се определи вида на листа на листа. За да направите това, трябва да разберете маркировките. Така ZK означава заоблен ръб, а PLC е полукръг. Такива листове изискват внимателно запечатване на фугите с шпакловъчен материал. Ето защо, когато използвате арката, често използвате QM листове, т.е. с изчистени ръбове, и PLUK - с полукръгъл и фин ръб на предната страна. Свръзките между тези листове се закрепват с подсилваща лента. Освен това е относително по-лесно да ги запълвате по такъв начин, че да няма изпъкналости, а повърхността остава перфектно гладка. Но рядко се използва гипсокартон с прав ръб за арки, той се използва там, където няма нужда от запечатване на шева.

Е, ако имате нужда само от пожарогасене на прах във вашия дом или офис - посетете klivent.net. Само там ще откриете най-добрите системи за пожарна безопасност за всяка сграда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Вътрешни арки със собствени ръце от гипсокартонВътрешни арки със собствени ръце от гипсокартон
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Пластмасови сводести прозорци неподражаем стил за селска къщаПластмасови сводести прозорци неподражаем стил за селска къща
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
» » Арка на гипсокартон как да изберете правилните елементи?
© 2021 BggeHat.com