Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон

За вътрешни довършителни работи на помещенията често се използва гипсокартон. Той е идеалният материал в тази област относно хигиенните и физическите свойства. Тя абсорбира излишната влага в помещенията и я отвежда на места, където преобладава сухия въздух. Поради широкото му приложение има различни начини за монтаж, както и правилата за полагане на гипсокартонени плочи.

Къде е най-често използваната гипскартон

Най-често в тоалетната и банята е инсталирана гипскартон. Тя може да бъде представена под формата на кутия, декоративен шкаф, ниша. За да се комбинират инсталираните конструкции с този интериор, е необходимо да се извърши облицовката от плочките. Обикновено в такива помещения цялата повърхност е покрита с плочки.

В зависимост от помещенията може да се постави керамика или плочка върху гипсокартона. От физическите свойства на гипсокартон всички тънкости на работата зависи от монтирането на плочки. Гипсокартонът е естествен гипс под формата на лист, който е залепен от двете страни с листове от картон.

Има следните видове гипскартон:

  • Огнеупорни.
  • Standard.
  • Водоустойчиво.

За полагане на гипсокартон керамика или плочки, е необходимо този материал да е устойчив на влага гипс влакна (GVLV). Плочките се поставят директно върху повърхността на този картон. (вж. Как да "лепирам плочките в банята">Как да лепи в плочките за баня)

В този процес цялата сложност на тази работа е, тъй като облицовката може да доведе до деформиране на гипсокартона.

Монтаж на плочки върху гипсокартон

монтаж на плочки върху гипсокартонЗа да се избегне опаковането на гипсокартона, специалистите по този въпрос използват направляващи релси за полагане на плочки. Между тези летви трябва да се наблюдава разстояние от 40 см.

Между водещите редове се намалява разстоянието в случай, че дебелината му е незначителна. В допълнение към ламелите можете да използвате полипропиленова мазилка, която е залепена към гипсокартона. Тази работа се извършва с помощта на PVA лепило, а също така се използват скоби за допълнително фиксиране.

След това е необходимо тази повърхност да се заличи. Грундът се състои от два слоя. Грундирането се извършва с помощта на скрепер. След това можете да поставите плочката.

Плочките се фиксират на базата на смес от лепило: мастик, състоящ се от течно стъкло, еластично лепило за плочки или течни нокти. По-приемлив вариант е еластичното лепило.

Поради своята еластичност всички неравности на тази повърхност се изглаждат. Основната характеристика при избора на необходимото лепило е възможността да се използва за мокри помещения. Полагане на плочките се извършва в съответствие със следната система: първо, 4-5 редове плочки се поставят, тогава е необходимо да се направи почивка около час, отново 4-5 реда плоча материал е настроен и отново се счупи.

През деня лепилото за плочки напълно изсъхва.

Последната стъпка е да се шлайфа шевовете. За да предпазите шевовете от силни влага и температурни скокове, след още един ден, нанесете специален лак върху тези шевове с фина четка.

Монтаж на плочки върху дървена основа



монтаж на плочки върху дървена основаСега можете да отидете на пода. Това се случва дървен под трябва да инсталирате плочки и не искате да подкопавате пода. Как да бъдем в тази ситуация?

Няма нищо в това трудно. С помощта на винтове за самозатягане е необходимо да завиете листовете от гипсокартон върху дървената основа. След това можете да легнете и да направите плочки.

Специално лепило е запечатано свързване между тези подредени листове. Но можете да използвате гипсокартон (GKLV) вместо GVL листа. Когато се появят неравности, гипсокартонът се завинтва на два слоя.

Хидроизолационният филм трябва да бъде на пода, когато се използват както GVL, така и GKLV. След като сте закрепили всички листове, можете да поставите плочките върху тази дървена подова повърхност. Инсталирани плочки за технологията на еластичното лепило за плочки, което е описано по-горе.

Колко плочки ще отнеме?

керамични плочкиОсвен това "Полагане на "плочки върху гипсокартон">Как да поставите плочки върху гипсокартон?", Много от тях са зададени от въпроса" Колко правилно да се брои, колко плочки е необходимо? ", За да се реализира облицовката на определена стая.

Това се дължи на факта, че цената на плочките е много висока.

За да изберете шаблона, цвета, изчисляването на плочките трябва да се вземе сериозно и точно. В момента броят на предлагания асортимент е много висок.

Плочките са:

  • Квадратна форма.
  • Правоъгълна форма.
  • Октагонална форма.

За точност. Необходимо е да се изчисли отделно за всяка стена. Всички подредени плочки трябва да се броят като цяло. Първата стъпка е да се измери височината и дължината на повърхността, където ще се получи облицовката. След това квадратната площ се разглежда. Познавайки броя на плочките, които се съдържат в 1 м², изчисляваме плочките.

Необходимо е да се изчислят плочките по височина и ширина на помещението. Това ще определи броя на плочките, които ще бъдат подрязани.

В интернет можете да изтеглите много различни онлайн програми, които изчисляват необходимото количество материал за облицовка за тази стая.

плочказа изчисляване на програмата плочки ви позволява бързо и точно да се изчисли необходимия брой плочки: той определя необходимото количество материал в конвенционална опаковка, както и броя на плочки, монтирани в шахматно, и колко плочки изисква в случай, че тя лежеше под ъгъл от 45 °.

Програмата изчислява необходимото количество от този продукт при полагане на различни цветове, граници, декори. Технологията за монтаж на гипсокартонени плочки Ви позволява да подовите стените в банята в един стил. Плочките ви позволяват да скриете различни тръби, тръстики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите плочки върху гипсокартон
Лепилните плочки върху гипсокартон не са толкова трудни, колкото изглеждаЛепилните плочки върху гипсокартон не са толкова трудни, колкото изглежда
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Полагане на плочки върху гипсокартонПолагане на плочки върху гипсокартон
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Избор на завършване на тавана в банятаИзбор на завършване на тавана в банята
Предимства на гипсокартонаПредимства на гипсокартона
» » Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
© 2021 BggeHat.com