Как да поставите плочки върху гипсокартон

Ако сте на тази статия, сте се чудили дали е възможно да поставите плочка върху гипсокартон. Полагане на плочките ще бъде направено, ако веднага решите как да лепирате плочите, независимо дали имате всички необходими условия за това. Ако отговорът е отрицателен, има много други начини за завършване на гипсокартона, например залепване на тапети или боядисване на стените.

Какви са предимствата на подреждането му с гипсови плоскости?

  • Гипсокартонът има много нисък риск за околната среда. Това означава, че той няма да навреди на здравето.
  • Този материал напълно премахва запалването.
  • Гипсокартонът е много гъст, така че могат да се изключат и счупвания и подобни проблеми.
  • Гипсокартон поддържа топлина / хлад в стаята, тъй като има повишени марки в топлоизолация.

Важно е да се отбележи, че сухото строителство е много често срещан материал, тя се използва по същия начин и под подовата настилка, облицовка на сгради в различни дървесни завършва лоджии, ламперия другите стаи в нашия случай на стикерите върху плочки си печки, който привежда в стената. Материалът няма твърде силни правила, така че дори човек, който не знае почти нищо, го прави. Но има някои нюанси, които трябва да знаете, ако искате да знаете как да поставите плочки върху гипсокартона в банята:

  • Първо, в банята всички места, на които се планира да се направи складиране, трябва да имат равна повърхност. Ако сте нещастен, това не означава, че цялата работа е отменена. Можете да направите самонивелираща се повърхност. За целта използвайте познати материали, които използвате за тази цел. Например, мазилка, различни гипсови разтвори, циментови смеси. Изберете нещо, което ще бъде по-лесно и по-подходящо за вас, и ще се постави върху стената, така че повърхността й да бъде изравнена. Също така можете да използвате за тази цел самата гипскартон, което ще спести ненужно време.
  • Ако направите завършването на стените с гипсокартон, трябва да знаете, че този материал е много "чист" - той не позволява появата на мръсотия и прах.

Как да изберем материалите

Как да изберем материалите

Преди да направите полагането на плочки върху гипсокартон, трябва да преминете през такава важна точка като избора на материали. Всъщност, това е доста просто, защото трябва само да изберете два материала:

гипскартон. Гипсокартонът може да бъде разделен на два вида, от които ще изберем.

Първият е GVL. Използваме гипсокартон в тези случаи, когато извършваме ремонт и реконструкция на различни помещения. Той има много висока чувствителност към повишена влажност, поради което е много лесно да се счупи. Тази опция се използва при декорирането на стаи като спалня или входно антре. В нашия случай, за да поставите плочката в банята, няма да е необходимо.

Вторият е GVLV. Тук вече се използва, когато се прилага хидрофобна импрегниция. В този случай се полага върху различни плочки в бани или кухни. Тази опция обикновено се използва, когато има прекалено много влага в стаята. Ето защо тези листове се използват не само за полагане, но и за изравняване на повърхностите в тези помещения.

лепило. Когато избирате лепило в магазина, не обръщайте внимание на конкретна фирма, за която сте чували, или дори на цената, а по-скоро на какъв материал най-често влиза в стаите. Има различни видове лепило, предназначени за голямо разнообразие от материали.

Най-добре е да изберете еластично лепило, което да се използва за поставяне на плочки в банята. Той има суха смес, която според инструкциите, посочени на опаковката или на хартия, трябва да се разрежда, за да се получи лепилото. Просто не първоначално медете цялото лепило, което имате.

Най-добре е да смесите лепилото толкова, колкото е достатъчно за един квадратен метър от плочките, а след това да ги замените отново, тъй като всяко лепило има свое собствено време на втвърдяване. Също така не можете да сте сигурни за сто процента, че това лепило няма да бъде малко или твърде много.

Как да поставите плочки върху гипсокартон

Как да поставите плочки върху гипсокартон

Ако не сте сигурни дали имате достатъчно сили, за да направиш полагане на плочки плочи от гипсокартон с ръцете си, тъй като са доста нови за това, пожелавам ви добри новини: полагане на плочки върху гипскартон сложност не се различава от един и същи стил на всяка друга повърхност.

Да започнем, може би, с това как да поставим самата гипскартон.

Под листовете с гипсокартон трябва да поставим ламелите, които ще ги насочват. Трябва да се отбележи, че между листовете от разстоянието да се поддържа, което е равно на 40 см. Ако превишите това разстояние, вашият гипсокартон няма да остане на определено място, което е, да го кажем по-просто, той ще "разходка".

Това е много лошо, защото от това излиза, че стената ви с плочките ще бъде обелена, деформирана. Също така тези дъски могат да бъдат заменени с мазилка. Също така, заслужава да се отбележи, че много хора, за да направят тази структура по-силна и по-силна, правят неща като стилинг и дъски и мазилка в същото време. Всичко това е фиксирано. За да направите това, трябва да използвате скоби за залепване и закрепване.

Гипсокартонът се монтира посредством различни винтове, скоби. Също така, тяхното фиксиране се извършва с помощта на специален статив, който често се използва в строителството.

Подготовка на готовата повърхност за полагане на плочките

Разбира се, преди да започнете да лепете плочките на повърхността, тази повърхност трябва да бъде подготвена за това. Всички шевове в ставите трябва да бъдат внимателно обработени, тъй като трябва да увеличим стабилността на цялата стена, така че да няма ненужно, празно неравно място. В този случай ще използваме листовете шпакловки, които са специализирани по GKL.



Първо, трябва да третирате цялата повърхност с грунд. При избора на грунд трябва да обърнете внимание дали е съвместим с използваните материали - това е първото и второто - дали е съвместимо с закупеното лепило. Също така, разберете дали е подходящ за залепване на плочки на сухото строителство. Цялата информация можете да намерите от производителя или от продавача в магазина, в който сме закупили този грунд. Грундът трябва да се нанася в два или три пласта.

Адхезия на плочки върху гипсокартон

Първо, трябва да разредете разтвора, който сте закупили. Много е важно как ще го развъждате. Заслужава си да изпълните всички стъпки по същия начин, както е указано в инструкциите за лепило.

След това, разреденото лепило, което поставяте на стената. За да направите това, използвайте шпатула. Мястото на приложение не трябва да бъде повече от един квадратен метър, тъй като не можем да знаем със сигурност колко дълго или бързо лепилото ще се втвърди. Поставяйки силата си по посока на плочките, леко, но здраво, го притискайте към стената с лепило.

За да се подобри, можете да почукате с чук с нежни движения. Моля, имайте предвид, че чукът трябва да бъде дървен, пластмасов или гумен, така че да не може да повреди плочките.

Това е всичко. Приблизително така, че всеки неопитен и опитен човек може да създаде залепване на плочки върху гипсокартон. За тази цел дори не трябваше да наемаме специални работници.

Нека повторим всичко, което сме написали по-горе.

Така че, когато избирате материал, трябва да обърнете внимание на такива моменти като влажност, температура на бъдещата стая. Гипсокартонът е разделен на:

  • Гипсокартон, който се използва при създаването на сухи помещения: GKL, GVL.
  • Гипсокартон, който се използва за създаване на помещения с висока влажност, например: баня, тоалетна, кухня: GKLV, GVLV. Това е сухата стена, която ще използваме за поставяне на плочки в банята.

Също така, в допълнение към самата гипскартон, ще ни трябва инструменти като:

  • Адхезивна база, която трябва да съответства на типа на нашия материал.
  • Циментовият разтвор.
  • Различни шпатули: гумени и гофрирани.

Подготовка на стената за работа

На стената положихме щайгата. Тя може да се състои от дърво и метал. Много е важно стъпките между плочките да не са повече от 40 см, тъй като това може да доведе до неравности, деформации или дори унищожаване на бъдещата плочка. Над тази решетка листовете от гипсокартон са залепени. Заслужава си да запечатате шевовете си, така че цялата стена да е впечатлила цялата структура. Това също така ще предотврати последващото унищожаване на стената от плочките.

Преди да инсталирате плочките, трябва внимателно да ги разгледате.

На първо място, това се прави, за да се намерят и премахнат ненужните елементи. Може би това ще бъде брак или просто една плочка ще бъде различна в цвят от всички останали.

На второ място, това се прави, за да се възпроизведе на пода пълен чертеж, който ще бъде разположен по-късно на стената. Струва си да обърнете специално внимание на това, колко имате достатъчно за тази плочка и как най-добре да я поставите. Най-добре е да не спрете да рисувате навсякъде.

Горе, за да прекъснете снимката, просто не следва. Ако стените не са достатъчни, за да сложи няколко пъти на пълната й фигура, би било по-добре, ако започнете да го разпространи на върха от самото начало, но в крайна сметка просто отрежете, че ви прекъсвам мястото, където ви липсват. Същото с ширината. Прекъсвайте снимката по-добре отдясно, тъй като видението на човека е подсъзнателно произведено от ляво на дясно.

Свързване на плочките към стената

С твърди движения натиснете плочката към стената, преди да нарисувате стената и плочката с лепило, така че няма място между тях, където може да стигне кислород. След като цялата стена е готова, можете да направите фуги. След като се втвърди, това отнема около ден-два, можете да изперете цялата стена с влажна кърпа, като я направите чист вид.

Заключения от статията

Заключения от статията

На това полагане плочките на сухото строителство ще бъдат завършени. Така че сте убедени, че не е толкова трудно да постигнете тази работа и че дори човек, който изобщо не разбира нищо, е способен да се справи с нея. Надявам се, че тази статия е полезна за вас. Пожелаваме късмет в производството на тази творба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тавани от гипсокартон в детските дизайнерски опцииТавани от гипсокартон в детските дизайнерски опции
Лепилните плочки върху гипсокартон не са толкова трудни, колкото изглеждаЛепилните плочки върху гипсокартон не са толкова трудни, колкото изглежда
Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правилаКак да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Полагане на плочки върху гипсокартонПолагане на плочки върху гипсокартон
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Залепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюансиЗалепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюанси
» » Как да поставите плочки върху гипсокартон
© 2021 BggeHat.com