Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал



Напоследък такива материали като гипсокартон станаха много разпространени. Това се дължи не само на нейните универсални свойства, но и на факта, че гипсокартонът почти изцяло е заменял мазилката поради простотата и лекотата на монтажа.
размери на таван гипсокартон
Както и да е, когато декорирате повърхностите на стая с гипсокартон, трябва да използвате различен тип материал, който се различава, на първо място, от размера му. В този случай се декорация гипсокартон елемент като таван, е необходимо да се определи точно размерите на гипсокартона на тавана, така че материалът се качват в желаното количество и необходимата дебелина.
След това ще бъде точно каква дебелина на гипсокартон на тавана трябва да се монтира, както и какви други показатели този материал за довършителни работи.

Параметри на гипсокартонени плоскости за тавана

Смята се, че размерите на гипсовата плоскост на тавана имат следните характеристики:
  • ширината на гипсокартонени плоскости от всички видове, включително таван гипсокартон, е 1,2 метра;
  • размерът на листа от гипсокартон за таван в дължина варира от 2 до 3.6 метра -
Гипсокартон таван размер за таван
  • дебел гипсокартон за тавана, или по-скоро, един лист от него може да има индикатор в рамките на 6.5 - 12.5 метра.
  • Габаритни листове от гипсови гипсови тавани от различни категории

    Правилният избор на този или на този вид гипсокартон ще помогне да се установят параметрите на листовете му, които се използват за повърхности от различен тип.
    Известно е, че материалът е разделен на подкатегории, чиито параметри са както следва:
    1. Най-малката дебелина е дъгообразният тип гипсокартон, чиято дебелина е само 6,5 милиметра, така че материалът може лесно да се огъне, като му се даде правилен радиус.
    2. Гипсовата плоскост на стената, чиято широчина е 12,5 мм, е най-подходяща не само за довършване на стени, но и за изграждане на различен план за преградни стени, разкопки и други конструкции. Използването на такъв материал ще бъде оптимално за онези структури, за които е необходимо определено ниво на твърдост.
    какви са размерите на таванския гипсокартон
  • Говоренето главно за такъв индикатор като дебелината на гипсокартон за тавана може напълно да се припише на материали от светлинен тип, тъй като този параметър за такъв материал е от 8 до 9,5 милиметра. Приложението му позволява да се намали общото тегло на окачения таван и освен това в значителна степен да се намалят разходите за общия брой профили. Това се дължи на факта, че намаляването на теглото ви позволява да монтирате профилите на рамката с по-широка стъпка. В допълнение, гипсокартон за тавана е по-евтино от материала на стената.
  • Ако говорим за такива параметри на гипсокартона като дължина и ширина, тези индикатори обикновено са еднакви за всеки от типовете материали, а производството на листове обикновено се извършва със следната дължина и ширина:
    1. 2000x1200 милиметра.
    2. 2500x1200 милиметра.
    3. 3000x1200 милиметра.

    Гипсокартон опции за таван

    Таванът gipsokartonu също има определена класификация.
    Така че, обичайно е да се подчертаят следните версии на този материал:
    • стандартен гипсокартон за тавана, който е подходящ за довършване на повърхността в помещения с нормална влажност и пожарна безопасност. Индексът на дебелината на такава гипскартон е минимален (от 8 до 9,5 милиметра) -
    какъв размер лист гипсокартон за тавана
  • особено устойчиви таван гипсокартон влага, обаче, не на тези повърхности, скоростта на абсорбция на вода, който е изключително ниско, че е възможно да се приложи едно от изпълненията на подобрена стандартен материал, който абсорбира влагата също добре. Монтажът на такива листове е най-добре в помещения, където нивото на влажност е повишено (кухня, баня);
  • огнеупорните листове също имат универсална област на приложение. Изберете правилната опция също е възможна от надстроените версии, чиято дебелина не трябва да надвишава 9 милиметра.
  • Как да направите таван от гипсокартон, подробно видео:

    Как да се изчисли консумацията на гипсокартон на тавана?

    Когато се изчислява необходимото количество материал, който ще се изразходва за покритието на окачения таван, първо трябва да се измери широчината и дължината на оборудваното пространство.
    Важно е да се измерва всяка от четирите стени, за да се избегне непредвидена ситуация, свързана с тяхната кривина. Ако има някакви несъответствия, трябва да изчислите малко по-голямо количество материал, така че в крайна сметка да е достатъчно точно за целия процес на инсталиране (по-подробно:Как да се изчисли сухото строителство на тавана: ние планираме да закупите").
    как да изберете размера на листа за сухото строителство за таван
    Видео за провеждането на всички измервания, както и снимки на използваните материали, винаги могат да бъдат намерени в специалисти, работещи в произведенията
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
    Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
    Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
    Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
    Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
    Ние сами правим таванна кутия от гипсокартонНие сами правим таванна кутия от гипсокартон
    Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
    Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
    » » Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
    © 2021 BggeHat.com