Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи



Има начин как можете бързо и лесно да трансформира основния етаж на апартамента, което го прави идеално гладка и да се скрият недостатъците на съществуващите върху него - това е в ножницата таван от гипсокартон с ръцете си - как изглежда, можете да видите на снимката. Структурно решение включва създаването на метална рамка и гипсокартон укрепваща плоча си и след това значително подобрена звукоизолация на помещението. Много публикации в интернет и специална литература по тази тема ще ви помогнат да подредите реда на работа.
завършване на тавани от гипсокартон със собствени ръце

Материали за таван gipsokartonnogo

Практиката показва, че е желателно да се използват гипсокартонени плоскости с лека дебелина 9,5 мм (стандартен GCR 12 мм). Вместо таванни листове от гипсокартон може да се използват обикновени гипсокартонени плоскости с ширина 120 сантиметра и дължина до 4 метра.
Така че, финалът тавани с гипсокартон от собствените си ръце се извършва с използване на такива строителни материали:
  • профили UD размер 28x27 милиметра и CD - 60x27 милиметра;
  • суспензии;
  • листове от гипсокартон с размер 120x250 сантиметра;
  • 4 мм самозатягащи се винтове;
  • дюбели 6x60 милиметра.
изравняване на тавана с гипсокартон от собствените си ръце
Необходими са и следните инструменти:
  • Кабел за отстраняване на боята;
  • ниво на водата;
  • квадрат;
  • отвертка;
  • удар;
  • бормашина;
  • свредло с диаметър 6 мм;
  • хартия върху гипсокартона.

Характеристики на инсталационната работа

За окачения таван ще трябва да изградите рамка от метални профили: размери 60x27 милиметра за монтаж на рафтове и водачи с размери 27x28 милиметра с дължина 3 метра от лентите. Ако трябва да удължите профила, той се съединява с друго парче чрез свързващ елемент, като фиксира винтовете. За да се поддържа структурата на гипсовата плоскост, към тавана се монтира директно окачване.
На първо място, профилите на рафтовете, разположени перпендикулярно, са свързани от рак - кръстообразен съединител. Въпреки факта, че ламперията на тавана гипсокартон се прави със собствените си ръце, имате нужда от асистент, а след това се съберат на рамката и отрежете може да се направи много по-бързо, защото тя ще подкрепи и ще ръководи профили или GCR.

Редът за монтаж на таван на едно ниво

Най-често структурите на едно ниво са необходими за производството им изравняване на тавана на GKL от собствените си ръце и премахване на видими дефекти.
Работата се извършва в следната последователност:
  1. Определете точното местоположение на рамката по отношение на хоризонталната линия, приложено с теглещо въже и ниво по периметъра на стаята. Не можете да позволите дори най-малката коса. За тази цел измервайте височината на помещението във всеки ъгъл, а при най-ниската от тях се отдръпнете с няколко сантиметра към пода.

    Необходимо е да се уточни колко сантиметра е необходимо да се намали окачен таван. Това зависи от наличието на инженерни комуникации и вида на осветителните устройства, които се инсталират в пространството между тавана, за което е необходимо да се извършват електрически инсталации и да се извадят проводниците при монтажа на гипсокартон.
  2. За да се прикрепи UD профилът, отворите за дюбелите се пробиват през профила.
  3. На основата се припокриват, с интервали от 60 сантиметра, се изтеглят успоредни линии, които фиксират окачванията, към които е прикрепен профилът на компактдиска.
  4. По-точно върху приложената линия, водачният профил се закрепва с винтове и дюбели с дебелина от 30 сантиметра.
  5. Прикрепете профилите за монтаж на рафтове.
  6. За да се гарантира, че закачалките не пречат на по-късната инсталация на гипсови плоскости, техните краища са огънати.
  7. На последния етап гипсовите плоскости за тавана се нарязват на необходимите дължини и се закрепват с винтове с резба на рамката - към профилите на CD и UD и усилващите елементи. Смеси на съседни листове са залепени с лента-serpyanka, след като shpaklyuyut, както и мястото на закрепване на винтове. Тогава цялата повърхност на окачения таван е шлайфана до абсолютно гладка повърхност, нанесена на земята и боядисана. По този начин, инсталирането на гипсокартон от самия себе си е завършено - таванът е готов.
монтаж на гипсокартон от тавана на ръцете

Създаване на втория слой гипсокартон

Ако искате да инсталирате на тавана от гипсокартон втория етаж, той се добавя към монтираната рамка за първото ниво. Но за да създадете по-сложен дизайн, трябва да имате проект на бъдеща система за окачване с чертежи и експертни мнения.
Най-често се използват следните решения за проектиране на таван на две нива:
  • Центърът е кръг или правоъгълник;
  • Над повърхността преминава диагонал на зигзаг.
Второто ниво се монтира в следната последователност:
  • за да се измери разстоянието от втория ред от първия, използвайте молив, привързан към нишката, докато дължината му е равна на радиуса на окръжността;
  • към първото ниво е прикрепен CD профил. Приблизително 80 от втория етаж се монтират на укрепващите елементи, разположени на предишното ниво. За това правите профили на рамката от второ ниво се фиксират върху усилващите елементи чрез самобръчкови винтове;
  • За да се създадат извити секции, профилът с ръба се нарязва, огъва, дава необходимата форма и се фиксира върху рамката;
  • на второ ниво са монтирани усилващи елементи;
  • под осветителните тела правят окабеляването;
  • изпълнете инсталацията на листове за гипсокартон. С помощта на хакерски трион части от необходимата форма се изрязват и заготовките се закрепват към профила с 4 мм самозатягащи се винтове. За да заобиколите формата на кутията, за да окачите лента от гипсокартон, материалът се навлажнява с вода и я огъва (виж също:Как да шият таван с гипсокартон") След изсушаването тя запазва предписаната форма;
  • на места, където ще има устройства за осветление, пробийте дупки;
  • за изравняване на фугите между съседни листове, се продават специални смеси, след тяхното нанасяне се полага фибростъкло подсилваща мрежа и се изравнява с широка шпатула;
  • Сместа се смила с фин шкурка и цялата повърхност на тавана се изравнява с шпакловка;
  • след това произвеждат декоративни завършване на двустепенна таванна конструкция с гипсокартон - е боядисана или стена.
подгъва на тавана с гипсокартон

Някои функции на монтажа

Закрепване на усилващите елементи. Надлъжните профили за монтаж на GCR са отлична опора - те се наричат ​​усилващи елементи и се закрепват към фугите на съседни листове в съответствие с техните размери.
Монтиране в специални помещения. Определянето на тавана с гипсокартон със собствените си ръце в банята или кухнята има характеристики. За да се гарантира, че материалът не губи оригиналния си външен вид и не се деформира, е необходимо да се използва устойчива на влага гипскартон. Преди да инсталирате GCR, всички кабели трябва да бъдат опаковани в гофрирана втулка.
Монтаж на окачена система в малка стая. Ако помещението има ширина не повече от 2,5 метра, тогава не е необходима сложна рамка. за завършване на тавана с гипсокартон това ще бъде достатъчно, за да има прост дизайн и неговата твърдост.
Той е създаден, както следва:
  1. В монтираните водещи профили поставете решетката и ги фиксирайте.
  2. На всички водачи, разположени по периметъра на стаята, направете 60-сантиметрови марки.
  3. Разрязвайте профилите на шкафовете, чиято дължина е равна на ширината на помещението минус 1 сантиметър. Плочките са фиксирани с метални винтове, имащи пресоваща шайба, според направените маркировки, така че техният център да е разположен на маркировката.
Монтиране на окачена система в голяма стая. Ако таванът от гипсокартон е планиран да бъде инсталиран в голяма стая, експертите съветват затягането на рамката в центъра, за която се използват окачвания. С 40-сантиметрова междина с използване на самонарезни винтове за метални окачвания до тавана. За качествено изпълнение на работата кабелът е опънат по профила.
Видеото показва основните моменти от създаването на таван от гипсокартон със собствените си ръце
Създаване на осветление. Преди да инсталирате сухото строителство, трябва да помислите за местоположението на източниците на светлина. За това металната рамка е направена от ипотеки, ако трябва да бъде издигнат полилей или плафон - в противен случай структурата на теглото им няма да оцелее. На бъдещото място на инсталацията им в готовата рамка добавете 2-3 профила. За да се създаде осветление с помощта на модерни прожектори, необходимото количество дупки е изрязано в гипсокартонени плоскости.
Монтаж на гипсокартон. Извършване на ремонти - таван от гипсокартон с ръцете си поставя в определен ред: на първия ред, първо определи лист, а втората - половината от FCL, в третата - отново цяло и т.н.
Гипсокартон таван, направен от собствените си ръце, ще служи за дълго време, приятно обкръжение с безупречен външен вид. Прочетете повече: "Таван от GCL със собствените си ръце: етапи на работа".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартон конструкции на таванаГипсокартон конструкции на тавана
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
» » Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
© 2021 BggeHat.com