Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък



Преди да започнете инсталирането на окачена система за проектиране на подови покрития, трябва да имате: листове от гипскартон, профили, закачалки, винтове и дюбели, самонарезни винтове. За да закупите строителни материали, ще трябва да изчислите окачения таван от гипсокартон. 
На първо място, трябва да изчислите размера на повърхността на основния таван и неговия периметър. За да установите областта на припокриване, дължината на стаята трябва да бъде умножена по ширината. Така ще бъде получен броят квадратни метри. Това число ще служи като указание при изчисляване на покупката на GKL, ако се планира окачен таван на едно ниво. Вижте също: Изчисляване на възможните методи за опъване на тавана.

Материали за скелета на тавана 

В районите, където се смята за нивото на влага, за да бъде постоянна, създаването на решетка се извършва с помощта на барове и ленти от дърво, което значително опростява работата, но в случай на наводнения от по-горе, може да се деформира и тавана на системата ще стане безполезен. Следователно, друг вариант се счита за създаването на скелет - от галванизирани метални профили. 
таван от изчисление на гипсокартон
UD профил. При изчисляването на цената на тавана от гипсокартон се закупува профилът - общата му дължина ще бъде равна на дължината на периметъра на стаята, която се ремонтира. Когато се брои, полученият метрик е закръглен до цели стойности. Търговската мрежа предлага профили UD (UD) с дължина три и четири метра. Кой вариант е по-предпочитан, се определя въз основа на дължината и ширината на тавана (виж също: Таван профил за гипсокартон: ние ще разберем в техния вид). 
Например, ако една страна е 360 см, ще бъде удобно да се намали 40 см от профила на четири метра, от добавянето на продукта от три метра 60 см и свързване на два сегмента. 
Профил на компактдиска. При създаването на окачена конструкция се използва един от двата начина за монтиране на CD профилите (CD) към тавана. При първия метод се извършва непрекъсната щайга под формата на квадратчета със стъпка от 60 сантиметра по цялата повърхност на припокриването.

Изчисляване на окачен таван от гипсокартон

Връзката между съседни GCRs трябва да бъде разположена върху един и същ профил, но ако това не успее, шевът се запечатва с профилна секция с подходяща дължина.

Метод на изчисление

Дължината в метри на необходимия CD профил за рамкиране се изчислява по формулата Lx (H / 0.6-1) + Hx (L / 0.6-1), където L е дължината на помещението и H е неговата ширина. Да кажем, че размерът на стаята е 3 на 6 метра, след което общата дължина на този материал е: 6x (3 / 0.6-1) + 3x (6 / 0.6-1) = 51 метра. Но при работа с профила има много технологични отпадъци, така че се купува с резерв, който е около 20 - в този случай е около 10 метра. Като цяло е необходимо да се купят 15 четири-метрови ламели или 20 три-метрови ламели. 
Вторият метод включва прикрепване на профила в посоката на дългата страна на листа от материал, но стъпката е ограничена до 40 сантиметра. Профилът на напречното сечение е монтиран само на кръстовете - към листовете материал или към рамката. Въз основа на опцията за фиксиране на профила на светодиода към тавана на гипсовата плоскост - изчислението на материала се извършва. 
Метод на изчисление. Пример №1. За инсталиране труп под гипсокартон ще е необходимо да имате профил, чиято дължина е Lx (H / 0.4-1) = 6x (3 / 0.4 -1) = 39 (метри). В този случай най-добрият вариант е да купите триметрови летви в размер 13 + 1 = 14 броя (2 поред). Към резултата трябва да добавите няколко ламели за фиксиране на фугите между листовете. 
Пример № 2. Профил LED може да бъде прикрепен през стаята, след това лентите не трябва да бъде снаден заедно, така че е добре да се използва с формула HX (L / 0,4-1) = 3 (6 / 0,4-1) = 42 метра. В този случай трябва да добавим напречен профил за фугата на гипсокартонени плоскости, който е още 6 метра и по този начин повърхността на тавана ще бъде разделена на половина. Общата дължина на SD профила ще бъде 42 + 6 = 48 метра или 16 триметрови ленти. Не можете да купите 20 допълнителни материала. 
Изчисляването на материала, направен на тавана на гипсовия плот - или по-скоро на профила на CD - е условно, той е даден като пример, така че техниката на изчисление е разбираема. Експертите препоръчват закрепване на листа по профила. 
Окачващи скоби. При изчисляване на разходите за тавана от гипсокартон е необходимо да се включи закупуването на суспендирания. При инсталиране на CD профил, стъпката между окачването е 60 сантиметра. Така във втория пример, когато се монтират летви през стаята, общата дължина на напречните профили е 42 метра - за да се установи броят на окачванията, тази цифра трябва да бъде разделена на 0,6 метра и ще бъдат получени 70 парчета. Освен това трябва да се закупи двойка суспендирания за запас.
гипскартон. изчисление окачен таван от гипсокартон не е трудно да се произведе. В този случай трябва да се имат предвид няколко важни въпроса. Стандартните листове имат дължина 2.5 метра и ширина 1.2 метра. Редица производствени компании произвеждат продукти с по-голям или по-малък размер. Ако стаята е малка в района, тогава експертите съветват да скицират схемата на повърхността на тавана и да изчислят с него броя листове от гипсокартон. Ако ги монтирате през стаята, както в Пример № 2, ще ви трябват 7 листа, две от които ще бъдат използвани частично. Това ще помогне да се изчисли сухото строителство на калкулатора на тавана, който е на разположение на сайта.

пример за оформлението на сухи стени на тавана
схема за монтаж на гипсокартон на тавана
Когато тавана на помещението не е строго правоъгълна или къща е голям, за да си площ предвид всички видове прогнози се прибавя 10-15 процента, и получената стойност се разделя на площта на листа от гипсокартон, както вече бе споменато по-горе, този 2.5x 1.2 = 3 кв.м. , 
Винтове с дюбели. Определете, че техният брой също е прост. Така профилът на UD е прикрепен към стената на стъпки от 40 сантиметра, а за монтиране на окачването върху стоманобетонна основа може да се изисква един (в екстремни случаи два) винт с дюбел. Експертите съветват да се осигури по-голяма надеждност при използване на едно окачване на два винта. 
Самонарезни винтове. Изчисляването на броя на винтове за създаване на гипсокартон таван структура е доста проста - трябва да закупите 100 броя на лист. 
Дюбели и винтове за фиксиране на профили за таван от гипсокартон

Онлайн калкулатор

Ако трябва да ремонт на таван от гипсокартон и обсъжда въпроса за създаването на система за еднопосочно окачване, тя ще помогне за изчисляване на гипсокартон на таван калкулатор онлайн. Тя също така ще ви позволи да разберете колко решение ще струва да промените интериора с помощта на този дизайн на тавана повърхност. За да направите това, трябва да въведете данни, отнасящи се до стойностите на параметрите на стаята, и след няколко секунди ще получите желания резултат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите таван от гипсокартон - инструкция
Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
Рамката на тавана за гипсокартон важни детайлиРамката на тавана за гипсокартон важни детайли
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Как да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуванеКак да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуване
Как да направите таван от гипсокартон на едно нивоКак да направите таван от гипсокартон на едно ниво
» » Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
© 2021 BggeHat.com