Окачени тавани от гипсокартона в къщата



Когато има желание да трансформирате тавана в стаята, правейки го равномерно и красиво, но не искате да създавате ненужни трудности и да харчите голяма сума пари, можете да се възползвате от отлична възможност - да направите окачени тавани от гипсокартон в спалнята, хол, детска стая, коридор и други стаи. Към днешна дата, дизайна на тавани в интериора играе важна роля и такова решение като боядисване и замазване на повърхността им е загубило значение. В допълнение, шарнирният дизайн ви позволява да преобразувате дори неравномерно припокриване на основата с голям брой дефекти под формата на вдлъбнатини и издатини.
тавани от гипсокартон в спалнята

Изграждане на окачени тавани от GKL

Формите на тавана от гипсокартон се различават по разнообразието от решения, които могат да се видят на снимката. Конструкциите от GCR са прости (едностепенни) и сложни (много нива).
Едностепенната система изглежда като дори класически таван, има прост дизайн, лесен за сглобяване. Съответно, цената ще бъде ниска. Например един таван от гипсокартон в коридора в завършен вид може да бъде разграничен само на почти идеално равна повърхност или с вградени лампи (вж. Също: Таван в коридора: изберете вида на декорацията). Обикновено целта на създаването на такъв дизайн е да се скрият дефектите и да се инсталира модерно и красиво осветление под формата на халогенни или LED осветителни уреди.
От гледна точка на дизайна стайна най-предпочитано пластове, но комплекса по отношение на изпълнения тавани, които могат да придават необичайни форми като арки, сводове, различни форми. Двустепенните или повече конструкции с използване на GKL изискват създаването на многослойни скелети. Благодарение на тях е възможно да се реализира вграденото осветление, използвайки LED ленти, които се поставят между нивата в свободното пространство. Чертежи на тавани от гипсокартон могат да представляват различни абстракции, както и цветови композиции, звезди и други дизайнерски решения с подреждане на оригинално осветление. Често сложни фигурирани тавани от гипсокартон са подобни на произведения на изкуството. Създаването им се осъществява на няколко етапа.

Подготвителен етап

За да изпълните окачен таван в хола на гипсокартон и други области, ние първо трябва да се подготвят документите и необходимото строителни материали тавана на CD и UD профил, суспензии, гипсокартон листа, ножовка и нож за рязане тях, нивото на водата на линия от боя, удар, дюбели и самобръчкови винтове, отвертка и квадрат.
за окачен таван, имате нужда от инструменти и материали
Започнете да монтирате в дома таван в детската гипскартон (подобно в други помещения) от маркирането. След като сте измерили височината на всички ъгли в стаята и сте определили най-ниската от тях, измервайте надолу 5-10 сантиметра (това зависи от типа осветителни устройства, които се предполага да бъдат инсталирани). С помощта на нивото на водата и кабела за боядисване около периметъра на стените, хоризонталата се отблъсква. Ако работата се извърши правилно, началото на линията и нейният край ще съвпадат в резултат.

Изграждане на рамка от профил

Работа, свързана с конструкцията на рамката, един от най-критичните етапи. Като се вземе предвид направената хоризонтална маркировка, направляващият UD профил се нанася върху повърхността на стената и се закрепва към нея чрез самобръчкови винтове. Предварително чрез него пробийте дупки.
Маркирането отново се извършва само върху бетонния таван на тавана. Има вид на успоредни линии, които се поставят с 60-сантиметрова междина, след което се монтират окачвания с половин метрични интервали.
таван в гипсовата зала
След това, поддържайки нивото хоризонтално, CD профилът е монтиран, докато е фиксиран към водачите и окачванията, които са наклонени нагоре - в противен случай те могат да повлияят на допълнителната работа. За даване на рамката на необходимата твърдост (когато гипс дизайн-силна и по-надежден) между надлъжните профилни шини са свързани ребра, които са сегменти на CD профил. За да ги фиксирате, използвайте сегменти от профил UD и самонарезни винтове. Ребрата са монтирани на места, където ще има странични фуги на GCR - по този начин облицовката се държи по-сигурно на тавана.
таван в детската гипскартон
Понякога се изисква да се свързват къси профили на компактдисковете едни с други за дълъг период, след което е необходимо да се използва стягащ елемент, специално проектиран за такива цели. В образуваното интерлелно пространство се извършва окабеляване за монтаж на осветителни тела, след което се извършва работа върху облицовката на шарнирната конструкция с гипсокартон.

Закрепване на листове от гипсокартон

За да създадете висящ таван в банята от гипсокартон, експертите съветват да се използват листове с влагоустойчиво покритие, в други стаи можете да монтирате конвенционални такива.
чертежи от тавани от гипсокартон
За да фиксирате GKL, започнете с ъгъл на помещение, поставете ги в шахматна дъска, ако е необходимо, отрежете с нож или нож. В този случай надлъжните фуги между съседни листове трябва да бъдат разположени един върху осите на CD профилите, страничните усилващи елементи са поставени върху усилващите елементи. Листът е прикрепен по периметъра му, като се отдалечава от ръба с един сантиметър. Монтажът се осъществява от самонарезни винтове, които са разположени на повърхността на листа, и по протежение на GCR на мястото на профила.
Основните точки за монтиране на окачен таван от гипсокартон могат да се видят на видеото:
По този начин, без участието на специалисти, е възможно да се създаде не само окачен таван в гипскартова зала, но и в други помещения.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Чертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартонЧертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартон
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
» » Окачени тавани от гипсокартона в къщата
© 2021 BggeHat.com