Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартон



Напоследък повечето хора се опитват да създадат оригинални тавани в домовете си. Съвременната технология ви позволява напълно да трансформирате стаята, да създадете хармоничен и красив интериор. Никоя стая няма да изглежда цялостна и пълна, ако не подрежда тавана. Окачена къдрава двуетажни гипсови тавани - идеално решение за тези, които искат да създадат красива среда в дома си.
проби от окачени тавани от гипсокартон
Въз основа на стила на стаята окачена таванна конструкция може да бъде проектирана по различни начини. Таванното осветление може визуално да разширява помещението или да го разделя на зони, което прави несъвършенствата незабележими (например като неравна повърхност или непропорционални размери). Малките стаи могат да бъдат визуално увеличени благодарение на създаването на акценти на правилните места, компетентното използване на осветлението и комбинацията от цветове. Правилно проектираният дизайн на тавана дава на помещението луксозен облик.

Идеи за проектиране на тавани от гипсокартон

Можете да направите прост дизайн на едно ниво, но можете да разгледате по-сложни идеи за окачени тавани от гипсокартон.
Конструкциите могат да бъдат от следните типове:
  • двоен - най-популярният вид тавани от гипсокартон, позволяващи да се експериментира с дизайн и осветление;
  • тристепенни тавани - те са много по-трудни за създаване от тези на две нива, но изглеждат по-луксозни;
  • арки - полукръгли обемни елементи, поддържани в общия дизайн на стаята;
  • колона - са в състояние да превърнат стаята в истинско произведение на изкуството, но те са сложни в моделирането и струват значителна сума.
скици на окачени тавани от гипсокартон
Извадките от окачени тавани от гипсокартон, представени на снимката, не са само декорация на тавана, но и великолепна декорация на цялата стая. За да ги създадете, са необходими точни изчисления и стриктно спазване на техническите изисквания (вж. Изчисляване на тавана от гипсокартон: не купувайте излишък). За разработването на сложни решения е по-добре да се свържете с дизайнера, за да може да се използва скъпо парче за оформяне на стаята.
Осветителните тела се фиксират преди инсталацията или в завършената конструкция. Светилниците трябва да са леки, големи и тежки гипсокартон няма да издържи.

Развитие на дизайна

Лесно е да се разгледат скици на окачени тавани от гипсокартон, много по-трудно е да се превърне идеята в реалност. Когато проектирате дизайн, трябва да вземете предвид характеристиките на стаята и базовия етаж. Таванът може да има различен брой стъпки, нива, извивки от всякакъв вид. В стая с ниски тавани няма смисъл да се създават много нива. За да разширите стаята, можете да проектирате няколко структури вътре или по протежение на краищата. Специалист може да направи истинско произведение на изкуството от гипсокартон, което няма да остави безразлично нито жителите на къщата, нито гостите. Колкото по-сложен е дизайнът, толкова по-скъп ще бъде.
боядисване на окачен таван от гипсокартон
В ниските стаи е по-добре да не инсталирате стъпалата в центъра на тавана, но го правете в краищата. За да изчислите максималната височина на конструкцията, можете просто да вдигнете ръката си нагоре - тя не трябва да се придържа към фалшивия таван. Създаването на сложен дизайн има няколко недостатъка. Това, преди всичко, неспособността качествено да се справи с извивките, ъглите, външните елементи. Също така, тромавият таван ще разваля цялостното впечатление на малка стая.
Майсторите и дизайнерите харесват този материал за възможността да създават дизайни с различни дизайни. Това лесно се вижда чрез гледане на снимки на окачени тавани от гипсокартон в Интернет. Стъпковите асиметрични детайли изглеждат оригинални и елегантни. Криволинеарните форми могат да разкажат много за вкусовете на собственика на апартамента. В допълнение, този материал е огнеупорен, има средно ниво на звукоизолация.
Най-популярните тавани са:
  • Плоча и гладка;
  • гланц, мат;
  • боядисани;
Има различни версии на окачения таван от гипсокартон. Голямо разнообразие от текстури, нюанси и рисунки правят възможно реализирането на почти всяко въображение. Изборът е ограничен само от размерите на стаята и общия стил на стаята.
окачени къдрави тавани от гипсокартон

Опции за дизайн на цветовете

След инсталирането на тавана на гипсокартон може да бъде боядисан във всякакъв цвят. Често клиентите избират обичайните си бели тавани. Те не само изглеждат красиви, ненатрапчиви и се доближават до всеки интериор, светлите цветове винаги визуално увеличават помещението, а тъмните - напротив. Използвайте контрастиращи цветови решения с повишено внимание.
За детската стая (прочетете:Тавани от гипсокартон в детската стая: опции за дизайн") е по-добре да изберете спокойни тонове, например сини, жълти, бежови, розови, светло зелени и, разбира се, бели. При проектирането на тавана на спалнята Също така трябва да има ненатрапващи се цветове: зелено, розово, кафе, лилаво. Твърде ярките нюанси възбуждат нервната система и не дават пълна почивка. Но в хола наситените цветове ще бъдат добре дошли.
Проби от дизайна на тавани от гипсокартон на видео:
За банята и кухнята, всички цветови решения са подходящи, най-важното е да изберете материал със специално покритие, което предпазва от влага. Боядисването на окачения таван от гипсокартон се извършва с водна емулсия или водно-дисперсионна боя. Първият предлага избор от много нюанси, а вторият дава свойствата за отблъскване на повърхностните води, което позволява дори измиване на тавана.
идеи за окачени тавани от гипсокартон
Избиране на приспособления
Крайният резултат зависи не само от конфигурацията и цвета на тавана, но и от осветлението. За gipsokartonnyh тавани могат да бъдат използвани различни видове източници на осветление: полилеи, спот светлини, LED ленти. Осветителните тела могат да бъдат подредени по различен начин на тавана, с помощта на които е възможно да се подчертаят отделните зони на помещението.
LED осветлението е оригинално и необичайно, но не може да служи като основен източник на светлина. И трите вида осветителни тела могат да се комбинират, за да се постигне най-добър визуален ефект.
Примерите за окачени тавани от гипсокартон могат да бъдат много разнообразни, тук можете спокойно да покажете въображението си. Основното е, че таванният дизайн трябва да се доближава до общия стил на стаята и да не намалява височината си твърде много.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Как да украсите тавана с идеите си за идеиКак да украсите тавана с идеите си за идеи
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
» » Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
© 2021 BggeHat.com