Красив дизайн на тавани в кухнята

Разработване на дизайна на тавани в кухнята, преди всичко трябва да определите материала, от който ще бъде направен дизайнът. Най-практичната от гледна точка на грижата е пластмасата, която лесно се измива от натрупване на прах и сажди. Но в модерната кухня изглеждат нещастни, така че веднага ще изключим този материал.

Таванът в кухнята може и просто да се промива, но да се внесат в нея стъклени или мозаечни елементи.

проектиране на тавани в кухнята

Всички видове окачени тавани са добри, ако могат да се измиват лъскава повърхност, но тук на кръстовището, каквото и те могат да бъдат микроскопични, и събира саждите и след известно време, става черен.

За най-добрите опции правилно се отнасяме към гипсокартон. С негова помощ можете да създадете многоетажна конструкция, да подчертаете работните и трапезарните зони не само през стени, но и с помощта на различни цветове и нюанси. Ако след няколко години на този гипскартон "подувам", той може да бъде пребоядисан в продължение на часове или дори да използвате миеща боя, този нюанс ще помогне за увеличаване на размера на време, докато най-близките му живопис. Ето защо - това не е причината да се отречете от удоволствието да размишлявате върху многоетажната красота под "купола на купола".

проектиране на тавани в кухнята

Първо, разчупваме кухнята в зоната за готвене и зоната за нейното абсорбиране, като променим формите и цветовете в нивата. Формите могат да бъдат правоъгълни или триъгълни, вълнообразни или под формата на спирала. Да играем "bordyurchiki" на тавана: работната площ етаж малко падащ и потъмняване, използвайки тъмни цветове и по-горе в трапезарията, а напротив, се повиши и боядисани в светъл нюанс. По този начин е възможно да се разграничат зони дори в малка кухня в Хрушчов.

проектиране на тавани в кухнята

съвет: Когато създавате различни нива таван с две или три нива, постигане на по-визуален ефект, ако използвате една тъмна светлина върху по-ниските нива, и по-леки нюанси на по-горните, но не и обратното.

проектиране на тавани в кухнята

Мислейки за дизайна на таваните в кухнята, не забравяйте за осветлението. С неговата помощ можете да разделите кухнята на зони. Така например, на работното място, за да оформи прожекторите за кухня (ярка светлина няма да се намесва където се приготвят кулинарни изкушения, измива се и Бърк продукти), но над масата за хранене, виси един интересен нюанс висяща лампа с мека и разсеяна светлина. В сравнение с ярката светлина на прожекторите, този абажур ще запълни стаята със специална уют.

проектиране на тавани в кухнята



Също така, с помощта на светлината, ние ще укрепим разликата между нивата и в това ще помогнем на декоративното осветление или прожектори, вградени в нишата между етажите. Такова осветление ще очертае зоните и ще служи като добра декоративна украса за тавана.

проектиране на тавани в кухнята

За големи кухни можете да предложите още една интересна опция - да я разделите на две зони, както обикновено, но три. Празното пространство между работните и трапезните площи ще създаде ефект на обем и пространство. За организирането на третата зона, местният таван на кухнята ще се побере перфектно, а трапезарията и работните площи на кухнята ще бъдат подчертани от цветни фигури от гипсокартон. Това празно пространство може да бъде боядисано в неутрален цвят, например бяло.

Кухненският таван може да бъде дървен. Особено, ако сте избрали селски стил или мислите за обновяването на кухнята в страната.

проектиране на тавани в кухнята

Не забравяйте за опънатите тавани. Печки опъване филм би било неподходящо, без значение колко добър е вашата качулка за кухнята, тя все още е над таванната плоча е изложен на повече топлина и замърсяването, но и да се обособят в трапезарията, той е доста способен. Сложните шаблони едва ли ще изглеждат подходящи тук, но малки кръгове, кръгове, овали ще бъдат като продължение на масата за хранене. Тази комбинация от гипсокартон и стреч фолио ще даде на интериора специален чар и изтънченост.

проектиране на тавани в кухнята

Ако имате модерен текущ бар брояч в кухнята, то също трябва да се подчертае с гипсокартон. Прехвърли го на контура на тавана не е задължително точно повтаря силует шкаф, можете да мечтаете и да направи фигурата на един необичаен вид на гипсокартон, например, го правят под формата на вълни. Така няма опасност да изглежда откъснат елемент от стаята и през тавана органично се вписват в интериора, и прожектори, за да ви помогне в това, те са локално осветяване на района.

проектиране на тавани в кухнята

И в заключение бих искал да кажа малко за интериорния дизайн на кухнята като цяло. Тъй като сте решили да прекъснете помещението в зони, използващи тавана, продължете да очертавате пространството както на стените, така и на пода, така че да постигнете целостта на интериора. И различните нюанси на същия материал или смес от текстури от довършителни материали ще ви помогнат в това.
Не по-малко интересен материал как да рисувате дъска.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за зониране на кухнятаОпции за зониране на кухнята
Декорация на тавани в апартамента интересни идеиДекорация на тавани в апартамента интересни идеи
Таван в кухнята - опции за дизайнТаван в кухнята - опции за дизайн
Възможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокърВъзможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокър
Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
» » Красив дизайн на тавани в кухнята
© 2021 BggeHat.com