Как да отрежете тавана в кухнята



Често има въпрос за това как да се отреже таван в кухнята, така че не е само красива, но и трайна и практична. При избора на материал е необходимо да се вземе предвид неговата устойчивост на влага и температурни промени. Също така, таванът трябва лесно да се почисти от замърсяване, в противен случай ще бъде трудно да се поддържа чистата кухня. Така че, избирайки правилното покритие, човек трябва да се фокусира не само върху естетическия си облик, но и върху практичност.
как да отрежете тавана в кухнята
Магазинът ще предлага различни материали. Но тъй като кухнята е помещение с трудни условия на работа, не боли да научим за предимствата и недостатъците на най-често срещаните методи за довършване на тавана. Що се отнася до дизайна, успешните опции могат да се видят на снимката.

Измиване и боядисване

Този метод на довършване е подходящ само ако таванът има идеално равна повърхност. Ако не е, тогава тя все още може да бъде избелена или боядисана, но подравняването на основата ще отнеме много време. За гладки тавани всеки метод на довършване е подходящ, така че техните собственици са невероятно щастливи. За да се промие и боядисва повърхността, просто трябва да премахнете старото покритие и шпаклата на малки пукнатини (прочетете: "Как да се промият тавана: полезни препоръки").
Предимствата на замазка и боядисване включват лекотата на работа и ниската цена на материалите. Това са традиционни видове декорация. Ако няма нужда да изравнявате тавана, можете да управлявате сами работата си (виж: "Как да нарисувате тавана в кухнята: инструкции").
Таван в кухнята
Що се отнася до това, което да подрежете тавана в кухнята, е по-добре да изберете водоустойчива боя. Избелването на тавана не се препоръчва поради причината, че след няколко месеца може да изглежда жълти петна. За да се запази привлекателността на варосания таван, покритието ще трябва да се актуализира на всеки шест месеца, максимум една година. Повърхностите, боядисани с водоустойчива боя, имат привлекателен външен вид, са по-трайни. В допълнение, тези тавани могат да бъдат измити, като по този начин се запази тяхната чистота - и това е важно, ако става въпрос за кухнята.
Но рано или късно дори върху боядисаната повърхност се появяват жълти петна. Преди да ремонтирате тавана, те трябва да бъдат покрити с бял алкиден емайл, в противен случай след няколко месеца те ще се появят на новото покритие.

Таванни плочки

Друг начин за евтино и бързо привеждане на тавана в ред - го постави с плочки. Повърхността за монтажа трябва да е плоска.
Предимствата на плочките от таван от полистирол включват:
  • ниска цена;
  • възможността за избор на дизайн;
  • лесна и бърза инсталация, която можете да управлявате сами.
отколкото да подрежете тавана в препоръките в кухнята
Недостатъците на материала включват:
  • не много добри декоративни качества - има по-красиви и луксозни декорации;
  • невъзможност за лепене на тавана с неравна повърхност;
  • вероятността от пожар.
Що се отнася до декоративните качества на плочките, то не трябва да се счита за непривлекателно - всичко зависи от вкуса на собствениците на жилището и вътрешността на стаята. Изборът на това, което да подрежете тавана в кухнята, е по-добре да се даде предпочитание не на обикновена плочка, но ламиниран - той е в състояние да издържа на висока влажност. Такава декорация може да бъде от различни цветове, имитира дърво, мрамор и други скъпи материали (също:Боядисване таван плочки: изборът на боя").
Начините за проектиране на таванната повърхност, като замазка, боядисване, поставяне с таванни плочки, са подходящи само за перфектно плоски повърхности. Ако височината на помещението е малка (по-малко от 2,5 метра), то само те могат да се използват за украса на тавана на кухнята. Ако няма проблеми с височината на кухнята, трябва да разгледате по-отблизо напрежението и фалшиви тавани за кухня.

Завършване на неравна повърхност

Ако таванът е на нивото, тогава няма да има проблеми с неговия дизайн - можете да използвате всички методи на декорация. Разбира се, можете да изравнявате повърхността, но това ще отнеме много време и усилия. Много по-лесно е да направите напрежение или окачен таван - подобни конструкции са трайни, практични, имат отличен вид. Разнообразието на дизайна ви позволява да допълвате всеки интериор.
как да отрежете тавана в инструкцията за кухнята
Предимствата на окачените и опънати тавани включват:
  • няма нужда да изравнявате грубия таван;
  • възможност за топло и звукоизолация;
  • всички комуникации (електрическа инсталация, вентилационни тръби, тръби) са скрити в пространството за преливане;
  • (често правят криволинейни дизайни на много нива).
Недостатъците на тези таванни конструкции са две: това е по-висока цена в сравнение с промиването и боядисването, както и намаляването на височината на помещението. Ако е по-малко от 2,5 метра, единствената възможност е да завършите тавана в кухнята с тапети, бои, мазилки, тавани. Конструкциите на опън и окачване отнемат 10-20 сантиметра от височината на помещението, в зависимост от броя на етажите и вида на конструкцията. Ето защо, в много къщи от стари сгради, не се препоръчва да се инсталират такива тавани - кухнята ще изглежда прекалено стегнат и ниски.
Как да изберем таван в кухнята, подробно за видеото:

Окачени тавани

За да се създадат окачени тавани в кухнята, се използват следните материали:
  • гипсокартон;
  • PVC панели;
  • железопътен транспорт.
Гипсокартон лесно приема всякаква форма. Поради това тя често се състои от сложни многослойни структури с различни форми. За кухнята се препоръчва използването на материал, устойчив на влага. Ако не може да се намери, можете да си купите обикновен гипсокартон, но в този случай трябва да бъде покрит със стъклена стена.
отколкото да подрежете тавана в кухненските съвети
PVC панелите са евтин и практичен материал, таваните от него са лесни за измиване. Но някои хора не харесват факта, че PVC не може да се нарече екологично чист материал.
Reechnye тавани са изработени от алуминий, на върха на бара са с различно цветно пръскане. Мислейки как да подреждате тавана в кухнята, трябва да имате предвид, че има шевове между ламелите, в които ще се събират саждите.
Заключение: структурите за напрежение са една от най-добрите варианти за кухнята - те са надеждни, практични, трайни. Изработвайте ги от PVC фолио или специална тъкан. Производителите предлагат платна от различни цветове - палитрата се състои от повече от 100 нюанса. Основният недостатък на опънати тавани е тяхната висока цена. Прочетете също: "За да завършим таван на лятна резиденция: ние избираме заедно".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Завършване на тавана в банята възможни опцииЗавършване на тавана в банята възможни опции
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
» » Как да отрежете тавана в кухнята
© 2021 BggeHat.com