Плочки на тавана без шевове и други опции



Днес украсата на тавана с плочки от страна на обществеността е много популярна. Този модерен довършител, дължащ се на лесна поддръжка, забележителен външен вид и издръжливост, дойде да замени оцветяването и боядисването. Как се вижда таванът, покрит с таванни плочи, на снимката.
безшевна плочка на тавана
За да извършвате ремонт и да изберете материал, трябва да знаете какъв вид плочки е най-подходящ за завършване на тавана в дадена стая.
Таван плочки не само украсяват стаята, тя е:
  • подобрява звукоизолацията и изолира апартамента;
  • крие малка неравномерност на припокриващата се повърхност;
  • може да повлияе на визуалното възприятие на пространството - да го намали или увеличи.
Преди това, как да покриете тавана с плочки, е необходимо основно да се почисти повърхността на основата и, ако е необходимо, да се отреже.

Как да изберем таван на тавана

Качественият продукт винаги има:
  • ясни геометрични размери с прави ъгли и равномерни ръбове;
  • добре дефиниран модел на релеф;
  • еднаква плътност на материала за изработка в цялата площ на плочките.
таванни плочи от експандиран полистирол

Характеристики на плочки за тавана

За производството на плочки използвам различни материали. Така че минералната керемида за окачения таван Armstrong, която често се инсталира на обществени места, е направена от минерална вата с добавка на нишесте и глина, след което повърхността му е боядисана в различни цветове.
Също така, материали за производство на плочки за тавани са фибростъкло, дърво, експандиран полистирол (пяна), леки метали (например алуминий). От тях най-скъпите са металните продукти, така че те не са толкова търсени.
Изглежда най-популярният таванни плочи от експандиран полистирол, защото е евтин, но се произвежда в широк спектър от цветове и в голям асортимент - моделите на неговата повърхност имитират дърво, мрамор и др. Тя е залепена директно към тавана.
как да покриете тавана с плочки
Плочки за окачени тавани, за разлика от продуктите под етикета, са инсталирани на специална рамка.

Каква е плочката на тавана?

Този завършен материал се различава:
  • по метода (метод) на производство;
  • по вид на повърхността.
плочки за фалшив таван Армстронг

Разлика между плочките по производствен метод

Съгласно метода (методът) на производството таванните плочки са от следните типове:
Натиснат (подпечатан) - когато се произвежда, се използва методът на щамповане на продукти от блокове от експандиран полистирол. При изхода потребителят е поканен пяна тавани плочки, дебелината на която е 6 - 8 милиметра. Това е най-достъпната опция, но и най-ниското качество. Повърхността на продукт, който няма покритие, бързо се покрива с прах и мръсотия, тъй като самият материал е порьозен и ронлив. Петна и мръсотия са трудни за отстраняване.
Производителите на плочки на тавана на пяна пластмаса не препоръчвам измиване. Таван от пластмаса много крехки и крехки, следователно, решавайки да покрие тавана с него, трябва да купите материала с марж. Трябва да се има предвид, че след рязане на листовете плочките имат неравномерни ръбове. Предимствата му включват способността за боядисване с боя на водна основа (да се чете:Как да нарисуваме таван от пластмаса").
Преди употреба за довършителни екструдирани керемиди, той трябва да бъде поставен в сухо и топло помещение в продължение на три дни, за да се изпари излишната влага, в противен случай свиването на материала на тавана, ще доведе до образуването на пукнатини. Тъй като този тип плочка има ниско качество и бързо губи първоначалния си вид, нищо не остава как да премахнете плочки от тавана - това може да се направи с мистрия.
Инжекционни плочки - се произвежда чрез синтероване на експандирани полистиролови суровини при високи температурни условия. В резултат на това получават продукти с бял цвят с правилна геометрична форма с дебелина 9-14 мм, на чиято повърхност има ясна, ясна и дълбока картина. Ако ръбовете на листовете са гъсто свързани, тогава е възможно да се създаде таван без шевове - плочките за впръскване позволяват да се направи висококачествена и красива повърхност (прочетете "Безшевни плочки за тавани: избор на материал и инсталационен процес").
Сред неговите положителни характеристики следва да се отбележи:
  • добри качества на топло и звукоизолация;
  • екологична съвместимост;
  • сила;
  • устойчивост на влага и негоримост;
  • продуктът може да бъде боядисан във всякакъв цвят.
Значителен недостатък на този тип плочки е неговата висока цена, тя е по-скъпа от 3-4 пъти подпечатана, така че преди да я купите трябва да се запознаете с информацията за това как да се изчисли плочката на тавана.
Екструдирани плочки. Произвежда се чрез пресоване от екструдирана лента от полистирол, която първоначално е покрита с филм или боядисана. Плочките имат гладка повърхност.
Положителните свойства на този тип покритие:
  • надеждност и издръжливост;
  • добри хигиенни качества;
  • благодарение на наличието на прахоустойчив и водоотблъскващ филм, той може да се измие;
  • възможността за възстановяване след деформация.
От всички видове екструдираните плочки са най-скъпи. Продуктите са забележително нарязани, а краищата са равномерни. Краищата на плочките се огъват надолу, така че на гърба на листа има кухина, така че след инсталирането незначителни несъответствия в тавана се застъпват. Разнообразие от цветове тази плочка от полистирол за тавана може да бъде със или без шаблон. Забранено е да рисувате. С течение на времето и под въздействието на слънчевата светлина екструдираните плочки стават жълти.
плочки покритие таван
Вижте кадри върху забрадката на тавана:

Разликата в плочките по тип на повърхността

По вид на повърхността, таванните плочи за тавана са:
  • ламиниран. Наличието на специално ламинирано покритие осигурява устойчивост на влага в плочките, позволява да се произвеждат в различни цветове. Ламинирането помага да се поддържа яркостта на цвета за дълго време;
  • безшевни. Опростен и в същото време удобен, той има гладък ръб без кант. Безшевна плочка на тавана се нарича така, тъй като мястото, където се съединяват листовете, е почти невидимо;
  • SLR. Този тип плочки са изработени от пластмаса чрез нанасяне на огледален слой върху предната повърхност. Предлага се в правоъгълна и квадратна форма. Например, огледалният таван на плочките Armstrong е 600x600 милиметра. С лице към тавана с огледална плочка в малка стая ви позволява да постигнете визуално разширяване на пространството.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на елементи за таванен плотМонтаж на елементи за таванен плот
Как да лепим таванните плочки правилно примериКак да лепим таванните плочки правилно примери
Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
» » Плочки на тавана без шевове и други опции
© 2021 BggeHat.com