Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни



Една от възможностите е колко бързо и най-важното евтино и красиво да се трансформира тавана в стаята, е плочката, изработена от експандиран полистирол. Лесно е да се инсталира и с тази задача може да се справи дори и с някой, който никога не е извършвал ремонтни дейности сами.

Видове тавани

Сред разнообразието от довършителни материали на вътрешния пазар, експертите съветват закупуването на плочки от таван от експандиран полистирол, които могат да бъдат от следните типове:
  • екструдиран - се произвежда по метода на горещо екструдиране на полистирен суровина през отвора за профили. Този финиш материал се характеризира с гладка лъскава повърхност, разнообразие от дизайнерски текстури за естествено дърво, мрамор, ленено платно и много други. Този вид плочки се счита за най-издръжлив. Той е покрит с филм, който има ефект на отблъскване на вода и прах, така че може да се измие с помощта на детергенти. Разнообразието от цветове позволява да се проектират помещения в различни интериорни решения -

  • Инжектиране - се произвежда при високи температури от полистиролови суровини. Дебелината му може да бъде 9-14 милиметра, а повърхността има ясен и релефен модел. Ако следвате правилата за залепване на тавана, изглежда безшевна плочка на тавана от експандиран полистирол (виж също: Плочки на тавана без шевове и други опции) -

  • Натисната (щампована) се произвежда от полистиролови блокове чрез механично щанцоване, дебелината му може да бъде от 6 до 8 милиметра. Тъй като е най-тънкият от всички и се различава от крехкостта и липсата на защитно покритие, цената на таванните плочки от експандиран полистирол от този вид е най-евтината.
купете таван от експандиран полистирол

Как да изберем качествена плочка

Таваните за плочки не само заслужават качество, но и за дизайн. Преди всичко, при избора на довършителния материал трябва да обърнете внимание на краищата му. Те не могат да се разпаднат и да се разпаднат, а полистиреното зърно не трябва да се различава по размер. Също така, плочките трябва да се проверят за механична якост - ако се вземат под всякакъв ъгъл, тогава не трябва да се пукнат и да се счупят под въздействието на собственото си тегло. В никакъв случай не трябва да се купува такъв продукт.
Стандартните плочки имат бял цвят, но ако няма желание да страдат от боядисване, винаги е възможно да вземете готов дизайн с необходимия цвят.

Има таван на тавана, изработен от полистирол, ламиниран и матов. За да прецените естетическото превъзходство на този тип довършителни материали, можете да видите снимките на залепени тавани от керемиди (виж. Таванна плоча Baikal: оригинален разтвор).

таванни плочи от експандиран полистирол
Друг от критериите за подбор е спазването на геометрията на всеки продукт. Таваните от таван от експандиран полистирол трябва да имат ясни прави ъгли, в противен случай няма да е възможно да се прикрепят към него. Без значение дали повърхността е гладка или релефна, не може да има никакви вдлъбнатини и неравности по нея, тъй като такива дефекти са много забележими на тавана. Но плочките се изисква не само да избират, но и да купуват, за които е необходимо да се направи малък калкулатор.

Изчисляване на покупката на плочки

Таванните плочи от цените на експандирания полистирен са ниски, така че обикновено се купуват с по-голяма разлика, отколкото се изисква в действителност, но предварителните изчисления все още се правят по-добре. За да направите това, трябва да знаете площта на тавана в стаята, нейната конфигурация и формата на продукта. Най-често срещаната геометрия е таванната плочка, изработена от експандиран полистирол, размерите на четирите й страни са 50 сантиметра, но има и други опции.
Най-простият и най-точен начин за познаване на необходимия брой плочки за повърхността на таваните, особено неправилни форми, е да се направи шаблон от силна хартия, например картон, който е със същия размер като този, избран за продукта. Този метод ви позволява да разберете колко точно трябва да купите.

За да лепи платформата на тавана

Според експерти, за залепване на таванните плочи могат да се използват прозрачни лепилни съединения на базата на каучук и "течни нокти". Когато се използват лепила с каучук, между тяхното нанасяне на базата на довършителния материал и залепването към основата на тавана трябва да отнеме малко време, като по този начин се осигури висока степен на сцепление.
таванни плочи от експандиран полистирен цвят

Таванни плочки

Как да проектираме тавана в последния етап на работата може да се види на обекта (вижте таваните от експандирана полистиронова снимка) - за това колко добре се постига това, крайният резултат зависи.
безшевна таванна плоча от експандиран полистирол
Залепването на пластините от експандиран полистирол трябва да започне от центъра на тавана, така че първо трябва да го намерите, за което срещуположните ъгли на стаята са свързани с диагонали, в пресечната точка на двете линии ще има желаната точка. Идеален правоъгълен таван в жилищни апартаменти няма да срещнете често, така че диагоналите са условни. Ако полилеят виси на тавана, мястото на фиксирането му ще бъде желаният център, в противен случай симетрията на стаята ще бъде нарушена и повърхността няма да изглежда красива.

Трябва да се има предвид, че ако се избере цветна полистиронова плочка с тапет, трябва да се съблюдава цялостната й структура, като се съчетаят елементите с желаната страна.

Дори едва забележимият релефен имидж може да изисква докинг, така че преди да започнете работа, е за предпочитане да оформите плочките на пода и да погледнете цялостния им изглед на годността.
Залепването на плочки към повърхността на тавана се извършва съгласно следната схема:
1. На няколко плочки се нанася лепкава смес (виж: Изберете най-доброто лепило за плочки на тавана). След времето, посочено върху опаковката, първата от тях се полага от един от ъглите до определения център на помещението. При монтирането на тапицерията на тавана в близост до центъра, където окачен полилей, вътрешните ъгли на четирите плочки са леко нарязани. Така че първата е подравнена с хоризонталните и диагоналните линии. Чрез слагане на три съседни елемента се образува централен квадрат.
2. Като се вземат предвид залепените плочки, инсталирането на довършителния материал на тавана продължава.

таван плочки от полистирол евтини
3. В края на тавана, плочките често изискват подрязване. След внимателно измерване на всички необходими размери, те прерязват излишния материал с остър нож, след което са залепени така, че линията на среза да е зад тавана.
4. След като монтажните работи са завършени и са монтирани табла за первази (виж фиг. Как да изберем таван бордюр борда), лепилото се оставя да изсъхне добре. Освен това е необходимо да се запълнят шевовете между плочките с помощта на бели силиконови уплътнители.
Не само, че плочките от таван от експандиран полистирол са евтини, но и лесно залепени, така че работата по декорирането на тавана се извършва бързо.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние лепираме тавана, за да скрием грешките на тавана и да обновим интериораНие лепираме тавана, за да скрием грешките на тавана и да обновим интериора
Плочки за таван от полистирол е проста и евтинаПлочки за таван от полистирол е проста и евтина
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
Как да лепирам плочките до таванаКак да лепирам плочките до тавана
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Как да инсталирате таван, изработен от експандиран полистиролКак да инсталирате таван, изработен от експандиран полистирол
» » Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
© 2021 BggeHat.com